Groei in klanten en geniet van het ondernemen

Simpel stappenplan voor een succesvoller bedrijf

Groei in klanten en geniet van het ondernemen

Simpel stappenplan voor een succesvoller bedrijf

Je hebt je bedrijf opgezet maar waarom

loopt het nog niet zoals je wilt?

Ik weet waar het aan ligt. Ik heb dit al bij honderden ondernemers gezien. Het fundament van jouw bedrijf bestaat uit los zand én je komt zelf onvoldoende uit de verf. Zo verspil je waardevolle tijd, energie en geld. Zonde!

Het bedrijf is echt jouw kindje hè? Je steekt er veel tijd, energie en liefde in. Je deur staat wagenwijd open voor leuke nieuwe klanten. Je bankrekening mag lekker groeien en het plezier in het ondernemen ook. Want nu frustreert het je af en toe.

Je doet aan marketing, bedenkt allerlei manieren om klanten aan te trekken. Maar wat je tot nu toe allemaal gedaan hebt, werkt niet voldoende. Waar ligt het nou aan? Je blijft maar zoeken.

Zullen we daar iets aan doen?

Business coach en bedrijfskundige (Nyenrode) met 25+ jaar ervaring

Ik ben Lisette Brattinga, de business coach die je verrijkt. Ik behoor tot de 5% coaches die én het zakelijke én het persoonlijke combineren om tot een rijk florerend bedrijf en waardevol leven te komen. Inmiddels heb ik meer dan 1.000 klanten naar tevredenheid geholpen, starters en ondernemers die door willen groeien.

Volg het stappenplan: de Roadmap to Success©

De Roadmap to Succes bevat dé 10 stappen waarmee je het beste fundament bouwt. Het is onderdeel van het bewezen Daadkrachtig Doorbreken programma dat jou helpt met die doorbraak die je zo graag wilt.

Je leert alles over het ondernemen. Je ontdekt hoe je met focus en structuur jouw business laat groeien, zonder gepieker en gedoe. Je werkt je jouw ideeën, plannen en keuzes stap voor stap uit tot een praktische strategie. Je weet wat je moet doen, wanneer, hoe en gaat ermee aan de slag. Je vindt de marketing en manier van verkopen die het beste bij jou past. 

Kies voor de snelste weg naar een gezond en succesvol bedrijf

Die droom heb je helder: Je wilt een goede boterham verdienen. Lekker groeien met een bewezen strategie. Je wilt de vrijheid ervaren en je eigen keuzes maken. Ook in de mensen of bedrijven die je helpt. Je zinvol en happpy voelen met wat je doet. Helderheid over jouw koers. ‘Gewoon’ dat.

Ik help je via voicecoaching met elke stap die je zet en de keuzes die je moet maken. Mijn aanpak werkt! Dat is bewezen. Lastige zakelijke dilemma’s én zeker ook jouw eigen hordes, hobbels en valkuilen komen voorbij. Het daadkrachtig doorbreken met een eigen bedrijf valt of staat met hoe jij erin staat en omgaat met dit nieuwe avontuur. Ik ben er voor je!

Tof resultaat van klant

Nadat ik de focus in mijn bedrijf verlegde, vroeg ik Lisette mij te helpen om meer rust in het ondernemen te krijgen en mee te kijken naar mijn nieuwe processen. Inmiddels lopen al deze processen soepeler en juist dat zorgt voor veel meer rust en overzicht. Grappig hoe simpel het soms kan zijn. De strategie A4’tjes met alle actieplannen, omzetdoelen en persoonlijke doelen helpen mij om alles bij te houden. Allemaal kleine dingen die samen tot een groot effect hebben geleid. Ik weet nu hoeveel klanten ik per jaar wil, hoeveel tijd me dat kost en wie ik het liefste help met welk aanbod. En ik had nooit verwacht dat ik binnen één jaar mijn prijzen 3 x zou verhogen.

Daarnaast had ik een grote wens om alles helemaal op mijn manier doen, zodat het echt goed voelt. Ze keek goed naar wat bij mij paste en was heel betrokken. Er werd tijd genomen voor wat nodig was en dat heeft mij geïnspireerd om met mijn eigen klanten ook veel minder op de klok te kijken. Meer vanuit flow werken, niet meer volgens een strakke planning.

Ik vond het belangrijk dat Lisette qua achtergrond een stabiele basis heeft met haar Nyenrode studie. Eerlijk gezegd dacht ik eerst ‘iew kak’, maar tegelijkertijd is dat natuurlijk wel een serieuze opleiding. Ze is zeker niet zo’n zelf uitgeroepen business coach, maar weet heel goed waar ze het over heeft.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website.

Petra de Krom

Business & Branding

Jouw droom wordt bereikbaar en concreet met de unieke Roadmap to Success. Hét bewezen stappenplan met alle bouwstenen voor een succesvol bedrijf. 

De Roadmap is de basis van het Daadkrachtig Doorbreken Programma. Dit zijn de resultaten na het volgen van dit programma:

 • Hoor je bij de 40% die na 5 jaar nog wel in business is omdat je in sneltreinvaart de fijne kneepjes leert.
 • Weet je waarom je in eigenlijk geen dienst verkoopt maar iets heel anders. Het sluit 100% aan op waar jouw klanten deep down naar verlangen. Zo krijg je hele blije klanten die dit van de daken schreeuwen.
 • Je hebt jouw aanbod zo uniek en waardevol gemaakt dat je jouw klanten super goed helpt.
 • Die klanten passen perfect bij jou en staan op het juiste moment open voor jouw hulp.
 • Je bent de architect van je eigen bedrijf en draait aan de juiste knoppen. Zo verspil je geen tijd en geld meer. Sinds ik dit heb ontdekt, een paar jaar geleden, is mijn omzet omhooggeschoten.
 • Je werkt met jouw ideale verdienmodel om door te breken en verder te groeien. Je leert over geld en financiën.
 • Je vindt sneller en slimmer klanten dan de collega’s in jouw branche die niet durven te kiezen.
 • Toekomstige klanten hangen aan jouw lippen omdat je precies de juiste vragen stelt. Daarna gaan ze – zonder over geld te morren – dolgraag met jou aan de slag.
 • Je ziet verkopen als helpen en doet dit met plezier. Je krijgt mijn succes salesscript waarmee al mijn klanten werken en > 80% scoren.
 • Je hebt jouw unieke marketingkapstok gevonden waardoor je nooit meer twijfelt over je acties. Én je vindt de manier die echt goed bij jou past.
 • Je hebt een dijk van een fundament dat cruciaal is om jouw business te laten groeien en bloeien.
 • Eenvoud is key om een goede start te maken, so we keep it simple 🙂

De Daadkrachtig Doorbreken aanpak werkt!

Dat is dubbel en dwars bewezen door alle deelnemers. Ik deel de aanpak graag met alle ambitieuze ondernemers die voelen dat ze hun droom écht willen verwezenlijken.

In het online Daadkrachtig Doorbreken programma ga je zelfstandig aan de slag met het bouwen van jouw fundament. Je stelt jouw vragen via mail als je even vastloopt. Ik antwoord uitgebreid via voicecoaching, ik ben er voor je. Als je klaar bent dan geef je mij een seintje en duik ik er helemaal in. We spreken elkaar in een waardevolle feedbacksessie. Daarna pas je alles toe in de praktijk. Als je mijn hulp daarbij wenst, is dat uiteraard mogelijk.

Het programma scoort een 9 bij evaluaties omdat het zo compleet is dat je zeker weet dat je over alles in je bedrijf hebt nagedacht. Alle onderdelen sluiten naadloos op elkaar aan. Je maakt makkelijk keuzes, je weet wat je te doen staat en hoe je er een succes van maakt.

Ja, dit wil ik voor 2500 euro
Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW

Ja, dit wil ik in 2 termijnen van 1250 euro
Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW

Toffe resultaten van andere klanten

Ik kreeg ik het altijd heel benauwd als ik mezelf moest verkopen. Ik durfde niet zichtbaar te zijn, zelfs niet op mijn website of mensen aan te spreken over mijn coaching. 

Nu is mijn gevoel 180 graden gedraaid en vind ik het zelfs leuk! Ik praat met alles wat rondloopt en ben veel zelfverzekerder en positiever over het ondernemerschap

Potentiële klanten vinden mijn enthousiasme nu zo aanstekelijk dat ik met veel plezier en meer gemak klanten aantrek. En ik ben door Corona mijn workshops online gaan geven. Voorheen zou ik dit echt niet gedurfd hebben. 

Lisette wist de juiste snaar te raken en gaf mij op een vriendelijke manier een schop onder mijn kont. Ze zette mij echt over de lijn van durven en doen. Ik voel me helemaal opgebloeid en ik mag er zijn. En dat heeft ook privé veel voordelen. Ik denk bijvoorbeeld veel meer in oplossingen en mogelijkheden.

Mijn eyeopener was dat een business coach je echt wakker schudt, je samen een ander zakelijk pad op kunt gaan zodat je niet in je vertrouwde patronen blijft hangen maar aanpakt wat nodig is en blijvend veranderd.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Maureen Bussmann

Voedingscoach Your Silhouette

Lang heb ik geroepen dat marketing en verkopen niks voor mij is. Ik heb een paar keer hulp ingeroepen met stukjes marketing maar mijn probleem is er toen eigenlijk niet mee opgelost waardoor ik bleef hangen. Lisette heeft mij getriggerd door een van haar blogs waardoor ik besefte dat ik het grondig aan moest gaan pakken. Het kan echt anders. Ik wilde stoppen met die losse flodders.

Na 3 maanden begeleiding is mijn pad helder naar mijn doel en heb ik er veel tools bij. Mijn doelgroep is veel duidelijker en natuurlijk daardoor mijn aanbod. Ik voel mij nu veel zekerder over verkopen en marketing. Ik doe het nu gewoon, het hoort erbij en heb veel zin om ermee verder te gaan. Lisette heeft mij geholpen om verkoop en marketing leuker te maken op een manier die bij mij past. Het is logischer en gewoner. Ik heb nu structuur, er zit lijn in en duidelijkheid.

Ik vond 1-op-1 coaching heel fijn. Lisette biedt een goede mix aan de menselijke persoonlijke kant en de praktische kant. Ze houdt de vaart er lekker in en biedt overzicht. En ik ervaarde ruimte om alles langs te laten komen. Eigenlijk helemaal perfect.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Raymonde van Zijl

Hartenwerk

We hadden nogal de neiging om teveel vanuit onszelf te redeneren in onze communicatie. We hebben goed onderzocht met welke vragen & behoefte deelnemers meedoen aan een training bij de Koaching Akademie. Zodat we nu duidelijker hebben hoe we het beste kunnen communiceren met onze doelgroep en bovenal wie dat precies zijn. Het gaat helaas niet vanzelf om een zaal vol mensen te krijgen. Creatief denken, durven, blijven proberen en bijstellen heeft uiteindelijk tot een goeie formule geleidt die we nu toepassen voor klantenwerving.  

 Lisette heeft ons veel klantgerichter leren werken en denken en bovenal heeft ze ons geleerd om TE DOEN. Go out there! Ze heeft veel waardevols te vertellen, mooie praktische adviezen gegeven, is steunend, belangstellend en authentiek. Heel eerlijk: we hebben ook een moment gehad dat de samenwerking even minder goed liep. Heel gaaf hoe ze hiermee is omgegaan en hoe ze dit naar ons toe heeft opgelost.

Wil je weten wat wij doen? Kijk op onze website

Klara Uleman & Mascha van Wijnen

Koaching Akademie

Wil je graag weten of dit programma bij je past?

Wil je even kennismaken en zeker weten dat dit programma de juiste keuze is? Plan even een afspraak in mijn agenda om te overleggen. Vrijblijvend natuurlijk!

Voor wie is dit programma een heel goed idee?

 • Je bent een ambitieuze, zelfstandige en leergierige  professional die een succes wil maken van jouw business. Je wilt het beste fundament leggen en lekker knallen.
 • Je wilt een business die helemaal bij jou past, vanuit jouw authentieke zelf.
 • Je denkt in kansen en mogelijkheden. Een goede boterham verdienen vind je super belangrijk voor jouw vrijheid en onafhankelijkheid.
 • Succes en winst gaat bij jou niet alleen over geld maar ook over flow, energie, betekenisvol zijn voor anderen en avontuur.
 • Je snapt dat dit de grootste persoonlijke ontwikkelingsreis ever wordt. I’ve got your back!
 • Opgeven komt niet in jouw woordenboek voor, linksom of rechtsom, jouw eigen droom wordt werkelijkheid.
 • Je bent een zelfdoener en autodidact die liever eerst zonder begeleiding in je eigen tempo aan de slag gaat.

 

Ja, ik wil aan de slag!

Ja, dit wil ik voor 2500 euro
Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW

Ja, dit wil ik in 2 termijnen van 1250 euro
Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW

Hiermee ga je in detail aan de slag:

Stap
1.

Zelfontdekking: Als eerste moet je jezelf als ondernemer goed leren kennen. Je krijgt inzicht en ontdekt wat je nodig hebt. Ga je voor 100% commitment? Think big en stretch jezelf.

Stap
2.

Jouw why: Start jouw bedrijf met bezieling en passie. Je leert hoe je dit overbrengt zodat jouw magnetische aantrekkingskracht tot samenwerking met de fijnste klanten leidt.

Stap
3.

Wat ga je verkopen: Creëer van jouw magic een fantastisch aanbod waarmee je uniek bent in jouw markt. Jouw onweerstaanbare aanbod is een belangrijke sleutel in jouw marketing.

Stap
4.

Waar: Positioneer jezelf kijkend naar de markt en collega’s. Wat wordt jouw nieuwe positie in de markt. Jouw locatie is key en 1 van de 5 belangrijke marketing P’s.

Stap
5.

Jouw ideale klant: Bepaal met welke klanten je de beste resultaten kunt bereiken. Je leert te denken vanuit de klant zodat jouw marketing magnetisch gaat werken.

Stap
6.

Branding: Bedenk de juiste naam. Bepaal de identiteit van jouw bedrijf. Waar staat het voor? Geef het vorm in kleur en uitstraling.

Stap
7.

Ambitie en focus: Wat is er allemaal mogelijk? Bereken welke omzet je nodig hebt en hoe je de financiën regelt. Welke financiële resultaten wil je en welke balans tussen werk en privé?

Stap
8.

Hoe ga je het allemaal doen? Uit het antwoord dat jij geeft op mijn vragen rolt vanzelf jouw strategie: het concreet maken van jouw doelstellingen uit stap 7. Nu weet je precies wat je moet doen.

Stap
9.

Sales & klanten: Klanten vinden, winnen en behouden. Hoe doe je dat? Je maakt de smashing elevator pitch en leert fijne natuurlijke verkooptechnieken. Je vindt jouw beste manier van verkopen mét mijn magic salesscript.

Stap
10.

Magic marketing: De juiste mix van 5 P’s komen hierin samen, dus ook jouw prijs. Je leert hoe je goede content maakt, welke communicatie en social media je inzet en wat het beste bij jou past. Je leert hoe je jouw nieuwe aanbod kunt lanceren en nog véél meer.

Veelgestelde vragen

Is dit Daadkrachtig Doorbreken programma geschikt voor mij?

Ben jij een dienstverlenende professional en ben je korter dan 3 jaar geleden jouw bedrijf gestart? Maar het ondernemersvak heb je nog niet helemaal in de vingers? Dan kan ik je heel goed helpen om jouw bedrijf succesvol te laten groeien. Het maakt niet uit in welke dienstverlenende branche je zit. Of je nu een management-adviesbureau hebt, een (para)medische praktijk, een (online) coachingspraktijk of recruitmentbureau. Super belangrijk is dat jij echt een succes wilt maken van jouw business.

Dit programma is minder geschikt als je van plan bent een webshop te starten of als je alleen producten (zonder diensten) verkoopt. 

Kan ik meteen beginnen?

Ja! Zodra je dit programma hebt gekocht, krijg je direct je inloggegevens en kun je met het programma beginnen. Je houdt voor altijd toegang. Veel van mijn klanten gebruiken het programma elk keer weer voor het maken van hun (jaar)plannen. Bij andere coaches heb je vaak toegang voor bepaalde tijd.

Hoe lang hou ik toegang tot het programma?

In tegenstelling tot veel van mijn collega’s hou je bij mij voor altijd toegang tot het online programma, in ieder geval zo lang ik in business ben 🙂 Elk jaar kun je je plannen weer aanscherpen, de handige formats gebruiken en al het nieuwe materiaal inzetten om te groeien met jouw bedrijf.

Is dit programma fiscaal aftrekbaar?

Als je ondernemer bent kun je studiekosten, als het zakelijke kosten zijn, aftrekken van de winst. Sinds 1 januari 2022 kun je deze investering niet meer als studiekosten opvoeren voor aftrekbaarheid van de Inkomstenbelasting.

Als je voor de Belastingdienst ondernemer bent, kun je ook de BTW aftrekken. Neem voor de zekerheid even contact op met je boekhouder of de belastingdienst om te checken of het in jouw situatie ook zo is.

Wat is het verschil tussen jouw programma en een ander programma?

Online zijn er allerlei programma’s te vinden. Het grote verschil is dat in het Daadkrachig Doorbreken Programma de ondernemer zelf centraal staat. Jij bent immers het bedrijf. Daarnaast ontbreekt in die programma’s vaak de insteek vanuit de klant terwijl dat het allerbelangrijkste is: alles stemmen we af op jouw ideale klant.

Bij de meeste do-it-yourself programma’s van mijn collega’s kun je alleen in een groep of via een chat feedback ontvangen. Zelf heb ik meegemaakt dat ik dan niet aan de beurt kwam of dat mijn vraag niet goed beantwoord werd omdat de coach geen overzicht had over waar ik mee bezig was. Ik heb altijd overzicht omdat ik in jouw programma mee kan kijken. Mijn adviezen zijn dus altijd precies op jou en jouw bedrijf gericht.

Veel coaches hebben een one-size-fits-all programma. Ze leren hun eigen verdienmodel of methode aan jou. Ik heb ervaren dat elke ondernemer anders is, elk bedrijf anders is en dat er dus nooit sprake kan zijn van eenzelfde aanpak. Ik bied daardoor liever maatwerk.

Je houdt voor altijd toegang. Veel van mijn klanten gebruiken het programma elk keer weer voor het maken van hun (jaar)plannen. Bij andere coaches heb je vaak toegang voor bepaalde tijd.

De nadruk ligt bij mij niet op verzekeringen, rechtsvormen of andere formele zaken maar dus op het bedrijf, de ondernemer en zijn of haar klanten.

Hoe werkt dat voicecoachen?

Elke keer als jij een vraag hebt of twijfel, stuur je mij een mailtje. Je geeft aan waarover je een vraag hebt of twijfelt en welke stap ik even moet bekijken. Ik duik vervolgens in jouw antwoorden en laat je via een voicebericht via WhatsApp weten wat ik ervan vind, wat ik je adviseer of ik reik je praktische informatie aan. Zo kun je altijd weer verder.

Ik wil graag een betalingsregeling, kan dat?

Als je het programma helemaal ziet zitten maar je wilt graag een betalingsafspraak maken over de investering, dan is dat geen probleem. Ik vind het veel belangrijker dat je ervoor wilt gaan.

Waarom kies je voor een business coach?

Waarom overweeg je een business coach? Dat is de 1e vraag. Wat wil je bereiken, waar loop je tegenaan en wat wil je eruit halen? Wat verwacht je van jouw coach?

Je ziet je eigen blinde vlekken en bottlenecks vaak niet. Het is ontzettend verfrissend en verrassend als je jouw ideeën en business eens door een buitenstaander met verstand van ondernemen, laat screenen. Het voelt als frisse zuurstof door je bedrijf.

In no-time worden jouw zakelijke, persoonlijke en strategische uitdagingen zichtbaar. Je doet precies wat nodig is en bouwt samen wat je nog niet hebt. Zo bouw je jouw fundament voor groei en de toekomst (als wij zouden samenwerken).

Het kan ook zijn dat je voor een specifiek onderdeel een business coach zoekt. Voor jouw branding of profilering, jouw strategie, het ontwikkelen van een online aanbod of sales. Kijk dus goed of je een specialist of een generalist nodig hebt.

Aan een bedrijf zit ook een persoonlijke kant. Ondernemen is de ’trekhaak’ voor persoonlijke groei. Als jouw business groeit, ontwikkelt je jezelf als ondernemer ook. Met een goeie coach die hier ook oog voor heeft, sta je jezelf niet langer in de weg. Je ruimt je persoonlijke obstakels op. Dat geeft je het lef om de keuzes te maken die het beste bij jou en jouw bedrijf passen. Dan heb je zakelijke én persoonlijke winst.

Je komt met een coach meteen in actie, alleen al vanwege de investering die je terug wilt verdienen. Groeien gaat sneller, makkelijker en gerichter met een businesscoach dus bereik je ook sneller je doelen. Vraag altijd een gesprek aan en kijk heel goed of je een klik hebt. Dat is cruciaal voor een plezierige succesvolle samenwerking.

Wat levert coaching voor ondernemers op?

Als eerste geld. Businessscoaching moet meer opleveren dan de investering. Simpel.

Daarbij leer je giga veel en snel van een businesscoach, dus je groeit niet alleen zakelijk maar ook als ondernemer en mens. Jouw zelfvertrouwen, zelfzorg en plezier groeien mee. Daar heeft jouw hele business baat bij, ook jouw team als je dat hebt.

Andere belangrijke opbrengsten kunnen zijn: Rust in je hoofd. Regie. Duidelijkheid over de toekomst, richting, structuur en focus. Nieuwe dosis energie. Meer zelfvertrouwen. Autonomie. Impact en nog veel meer!

Open WhatsApp Chat
💬 Hi!
Even chatten?
Hi! 👋
Heb je een vraag?