Hi, ik ben
Lisette Brattinga

Ik help je met heerlijke groei, als bedrijf en als ondernemer

Hi, ik ben Lisette Brattinga

Ik help je met heerlijke groei, als bedrijf en als ondernemer

Mijn avontuur als ondernemer

Nadat ik in 2001 had besloten om voor mezelf te beginnen, bleef ik na de eerste klus alweer hangen bij mijn opdrachtgever. Veilig weer in loondienst, omdat ik nog niet echt durfde. Maar het bleef kriebelen en na nog eens 5 jaar waagde ik de sprong naar het ondernemerschap. Dit keer voorgoed. Ik startte als marketing & sales interimmer bij grotere bedrijven en in mijn 2e jaar zat ik al ver boven mijn laatstverdiende loon op directieniveau 😉 Zo cool!

Gaandeweg hielp ik steeds meer startende en kleinere ondernemers. In 2014 heb ik de omslag gemaakt naar online business coaching en mentoring. We woonden voor een periode in Turkije en mijn omzet kelderde. Interimmen en projecten doen op afstand is beetje lastig he? Mijn hele businessmodel ging dus op de schop. Pfff, best tricky.

Inmiddels heb ik met veel plezier honderden ondernemers gecoacht van zowel startende als grotere bedrijven in dienstverlenende branches zoals coaching, elektronische beveiliging, kinderopvang, medische praktijk/zorg, humanitaire hulporganisaties, zakelijke dienstverlening en kennisorganisaties.

Ik gun iedereen groei en bloei in business en als persoon. De winst van mijn inzet en hulp is dat alle tijd en energie die je in je onderneming steekt ook echt resultaat opleveren.

Ik hou enorm van reizen, andere culturen, ontmoetingen met bijzondere mensen en heb in 4 landen gewoond en gewerkt dus veel internationale ervaring. Leven en ondernemen vanuit verbinding met jezelf, jouw klanten en jouw business zodat je authentiek bent is een belangrijk thema in mijn leven.

Ik ben een gecertificeerde Professional Coach en bekend met vele methodieken en manieren om jou verder te helpen. Ik ben aangesloten bij St!r, NOBCO en EMCC en werk volgens hun ethische gedragsregels.

Regelmatig verzorg ik workshops en trainingen voor o.a. het Startersloket, het Europees Instituut de Baak en ICM en schrijf ik blogs voor de branchevereniging NOBCO en Coachlink Magazine om andere ondernemers op weg te helpen.

Maak nu een afspraak over de strategie voor jouw bedrijf, dan gaan we aan de slag met jouw dromen! Deze sessie is geheel kosteloos.

En volg me opLinkedIn voor het laatste nieuws en gratis handige tools.

Ondernemers werken met mij samen vanwege:

 • Keep it simple aanpak: Met structuur en focus krijg je precies wat je nodig hebt op het juiste moment.
 • Focus op persoonlijk leiderschap waardoor je de regie leert te nemen over je business.
 • 100% Focus op de klant: Klant staat centraal en daar richt je je bedrijf naar in.
 • Effectieve en simpele marketing doordat je je Persoonlijke Marketing Succes Formule vindt, evenals een manier van verkopen die helemaal bij je past.
 • Aandacht voor de ondernemer zelf om op een authentieke en integere manier te leren ondernemen. Maak de juiste keuzes vanuit je hart. Ik leer ze om het zelf te kunnen, autonoom en onafhankelijk te kunnen zijn.
 • Helicopterview: Ik overzie continu het geheel. Alle radertjes moeten kloppen net als in een horloge. Als er eentje niet past, gaat het niet werken.
 • No nonsense en hands-on benadering, geen overbodige bullshit.
 • Enige business coach voor ambitieuze ondernemers met bedrijfskunde achtergrond en > 25 jaar business, marketing en saleservaring.
 • Multi-culti: Doordat ik in 4 landen heb gewoond en vele culturen ken voelen ook ondernemers met andere nationaliteiten zich gerespecteerd en verbonden.
 • We gaan niet voor korte termijn quick fixes maar voor lange termijn succes.
 • Veel hoogsensitieve en intelligente mensen ervaren een klik met mij.

De geboorte van mijn bedrijf

Op Business Universiteit Nyenrode is mijn liefde voor bedrijven en ondernemen geboren. Met een bedrijfskunde diploma op zak ben ik in no time doorgegroeid naar directieniveau, verantwoordelijk voor sales en marketing. Maar na 13 jaar kreeg ik de ondernemerskriebels en heb ik in 2006 Cocagne opgericht. Mijn eigen bedrijf. Yeah!

Bedrijven opbouwen en laten groeien lopen als een rode draad door mijn professionele leven. Ik hou van die dynamiek en energie, het lijkt wel een soort verslaving 😉

Mijn kracht zit in de strategische en commerciële kant van een business. Al die radertjes, die in elkaar moeten passen om succesvol te kunnen zijn. Als je 1 radertje verandert, heeft het gevolgen voor de andere. Een besef wat maar weinig ondernemers hebben. En daarom moet 60% van de startende ondernemers zijn droom weer opgeven binnen 5 jaar. Ze verdienen te weinig om van rond te komen. Dat gaat me aan het hart. Alle energie, tijd en geld van zoveel hardwerkende mensen die verloren gaat.

Dus het is mijn missie om dit percentage drastisch omlaag te brengen. Wil jij bij de overige 40% horen die een goede boterham verdient met zijn of haar bedrijf? Laten we eens verkennen hoe ik je op de snelweg naar succes kan begeleiden. 

Lisette in de media, op TV en op het podium

Wil je mij uitnodigen als spreker, trainer of auteur? Maak dan even een belafspraak om de mogelijkheden te verkennen.

Wat anderen zeggen

Ik was maar wat aan het doen, kwam maar niet verder met mijn bedrijf. Ik had als een kip zonder kop van alles ingericht maar miste overzicht. Ik voelde me heel onrustig. Ik vroeg me echt af hoe ik verder moest. Dus heb ik, na wat twijfel over de investering, Lisette’s hulp ingeschakeld. Dit was wat ik nodig had. 

Nu ben ik in control, heb ik veel meer vertrouwen in wat ik doe, hoe ik het zie en dat ik er mag zijn. Ik hou het veel meer bij mezelf in plaats van te kopiëren. Ook stel ik minder vaak uit. Ik sta stevig in mijn schoenen omdat ik weet wat ik nodig heb, wat ik moet doen en hoe. Ik zie nu in dat ik langer moet uittesten wat werkt en dat ik het beste 1 ding tegelijk kan aanbieden. Dat geeft veel meer focus en rust. Ook kan ik met deze structuur mijn onderneming verder laten groeien. Ik heb veel meer kennis over hoe je ondernemer bent. 

Ik geniet van mijn stijgende omzet en het stroomt. Iedereen die ik spreek stapt eigenlijk in het Slowdown programma!

Lisette is heel scherp, lekker direct en duidelijk. Ik hou haar stem in mijn achterhoofd: “Het moet wel bij jou en jouw klant passen”. Dat hou ik nu goed in de gaten. Dat geeft echt ademruimte. Ik blijf me verder verdiepen in marketing. Eigenlijk ben je nooit echt klaar en kan ik daar nu meer van genieten.

Marjolein van der Toolen

Omarmen Training & Coaching

“Ik heb als ondernemer, die al even onderweg is, mogen ervaren wat Lisette voor je kan betekenen. Een luisterend oor, een positief kritische blik op zaken die je zelf niet ziet, omdenken, eerlijkheid en een enorme dosis positiviteit. Daarnaast een uitgebreide sales en marketingervaring en het vermogen om met iedereen te communiceren. Ik ben enorm trots op wat zij heeft bereikt.”

Robert Vavier

Directeur Eigenaar, HIGH SECURITY International bv

“We hadden nogal de neiging om teveel vanuit onszelf te redeneren in onze communicatie. We hebben goed onderzocht met welke vragen & behoefte deelnemers meedoen aan een training bij de Koaching Akademie. Zodat we nu duidelijker hebben hoe we het beste kunnen communiceren met onze doelgroep en bovenal wie dat precies zijn. Het gaat helaas niet vanzelf om een zaal vol mensen te krijgen. Creatief denken, durven, blijven proberen en bijstellen heeft uiteindelijk tot een goeie formule geleidt die we nu toepassen voor klantenwerving.  

 Lisette heeft ons veel klantgerichter leren werken en denken en bovenal heeft ze ons geleerd om TE DOEN. Go out there! Ze heeft veel waardevols te vertellen, mooie praktische adviezen gegeven, is steunend, belangstellend en authentiek. Heel eerlijk: we hebben ook een moment gehad dat de samenwerking even minder goed liep. Heel gaaf hoe ze hiermee is omgegaan en hoe ze dit naar ons toe heeft opgelost.”

Klara Uleman & Mascha van Wijnen

Koaching Akademie

“Ik wilde mijn bedrijf nu echt goed neerzetten, niet meer freewheelen. Mijn hart ligt echt bij het coachen, daar wil ik meer mee. Als ik bleef doen wat ik deed, dan wist ik vrij zeker dat het een struggle zou zijn om de juiste klanten te vinden. Er zijn zoveel coaches die dit moeilijk vinden. Veel hebben geen idee en zijn maar wat aan doen. Dan denk ik nu: jeetje, ik ben echt wel heel veel verder. Een enorm verschil. Goed besluit om een business coach in te schakelen.

De grootste stap voor mij was het geldbedrag maar er moest iets veranderen om de boel draaiende te krijgen. Zo’n investering zet je echt in beweging. Als je kijkt waar ik vandaan kom en wat staat er nu, dan is het de investering zeker waard. Ik heb de klanten helder waar ik graag mee werk. Mijn communicatie staat heel sterk. Het hele verkooptraject staat als een huis van offerte tot salesgesprek. Ik scoor maximaal bij de gesprekken door alle handvaten die ik heb gekregen in Lisette’s workshops. Daar ben ik heel blij mee en het gaat heel natuurlijk. Mijn website staat, er zijn klanten, ik durf te investeren en ik heb veel plezier in het ondernemen. Ik merk dat ik veel positiever en krachtiger sta. Ik voel me nu gewoon een echte ondernemer. Ik doe het coachen er niet meer bij, het is nu kloppend zoals ik wil. De sneeuwbal is in beweging en ik ben happy met waar ik nu sta.

Lisette is een goede match door haar rustige, open en vertrouwde uitstraling. Dat vond ik heel prettig. Ze geeft veel extra’s en hele goede voorbeelden waardoor je geen tijd verspilt.”

Edwin Vriethoff

HeartState.nl

Als ik ergens voor ga, dan wil ik het goed doen. Dus toen ik bedacht dat ik ging ondernemen, dacht ik meteen: dat ga ik niet in mijn eentje doen. Ik heb er geen kaas van gegeten als voormalig arts en eigenlijk moet je een heel nieuw vak leren. Ik moest over veel nadenken. Het opzetten was meer werk dan ik dacht. Er komt zoveel kijken bij het starten van je bedrijf. Niet alleen in praktische zin. Ook in mentale zin. Je komt jezelf regelmatig tegen. En geduld is belangrijk. Met Lisette en al doende kwam ik erachter wat het beste werkt en welke weg het beste bij mij past. Zo ontplofte mijn LinkedIn na een persoonlijke post en de afspraken stroomden vanzelf binnen.

Het Succesvol Starten programma als geheel en de opdrachten erin zijn super goed. Lisette raakt de gevoelige snaar, blijft altijd rustig en houdt het overzicht. Ze geeft veel extra service, heel fijn. Totaal geen grens in ervaren. Het fundament ligt er, de systematiek is helder. Als ik weer nieuwe klanten nodig heb, weet ik hoe ik dat moet doen. Ook weet ik hoe ik een bedrijf moet runnen, daar ben ik heel zelfverzekerd over. Alles is duidelijk. Zo fijn!

Tineke Plat

Roer Om Expert, coaching voor artsen

Ondernemen leer je helaas niet op school. Ik vond het lastig om met marketing te starten, had geen idee waar ik moest beginnen. Ik had van alles gelezen en gezien, maar hoe zet je de volgende stap? Allerlei onzekerheden kwamen omhoog. Vooral die over “hoe verkoop ik mezelf?”. Het voelde zelfs een beetje ‘vies’ om te verkopen en ik dacht dat ik geen marketeer was. Ik heb het allemaal geleerd. Mijn zelfvertrouwen en kennis over het ondernemerschap zijn ontzettend gegroeid. Ik koos een duidelijke niche en ontwikkelde daar een waardevol programma voor. Alles komt nu samen en ik vraag wat ik waard ben!

Door de groep met andersdenkende mede-ondernemers kwam ik veel sneller bij mijn eigen doel. Lisette heeft mij geholpen om structuur aan te brengen; daar was ik lang naar op zoek. Dit had ik echt nodig om weer verder te groeien. Ze vraagt door tot we daar zijn waar de energie écht zit. Ze oordeelt niet en ik voel me ontzettend gezien en gehoord. Als persoon en als ondernemer. Hierdoor ben ik makkelijker tot bloei gekomen en sta ik nu stevig in mijn ondernemerschoenen.

Xandra van Merriënboer

XvM Coaching voor perfectionisme, stress & HSP

Wat moest ik doen om mijn praktijk goed van de grond te krijgen? Voordat ik aan het programma begon, had ik geen idee. Ik schoot alle kanten op, en kwam niet echt verder. Dat veranderde toen Lisette mij vroeg om mijn doelgroep in kaart te brengen. Opeens kwam ik tot de constatering dat ik al jaren het liefst werk met investeringsexperts en vermogensbeheerders. Als podcast host en communicatieadviseur help ik ze om hun complexe boodschap goed over de bühne te brengen, en als coach ondersteun ik ze bij hun transformatie tot leider.

Deze ontdekking leidde al snel tot de volgende doorbraak. Ik voelde veel weerstand toen Lisette mij vroeg om na te denken over mijn bedrijfsnaam. Schiet ik daar echt iets mee op? Mijn oude naam, die al elf jaar dienstdeed, bleek echter totaal niet meer te voldoen. Hoe kan ik een naam kiezen die beter aansluit op wat ik voor mijn doelgroep wil betekenen? Dit proces leidde mij naar een nieuwe bedrijfsnaam voor zowel coaching als communicatie, wat me ongelooflijk veel focus en energie heeft gegeven.

Veel van mijn doorbraken heb ik beleefd in het online deel van het programma. Maar ook de groepssessies waren zeer waardevol. De interactie met Lisette was heel prettig. Soms was ze kritisch, en soms gaf ze me de bevestiging die ik nodig had om verder te gaan. Daarnaast koppelt Lisette je aan een heel netwerk van betrouwbare partners, die je bijvoorbeeld kunnen helpen bij de bouw van je website. Dat bespaart veel tijd. De allerbelangrijkste opbrengst van dit programma is het gevoel dat ik goed zit. Ik heb belangrijke keuzes gemaakt en voel nu het vertrouwen om vol aan de slag te gaan met mijn herboren bedrijf.

Marcel van de Hoef

Beyond Expertise Coaching & Communicatie.

Ik was erg zoekende naar de manier van coachen en de klanten waar ik het meest gelukkig van word. Mijn aanbod was te breed. Als ik eenmaal mijn keuze zou hebben gemaakt, hoe zorg ik dan dat ik meer klanten krijg? Na het enthousiaste en aansprekende verhaal van Lisette op de Dag van de Coach besloot ik haar hulp in te schakelen. Het is nu glashelder wie ik het beste kan helpen, met wat en hoe. Dat geeft veel rust en focus. Ik heb er veel vertrouwen in, het komt allemaal wel goed ook al vond ik het best eng om een specialistische keuze in mijn doelgroep te maken. Het voelt toch alsof je dan mensen uitsluit. Mijn netwerk is voor mij de belangrijkste weg en ik weet wat te doen. 

De workshop om mijn verkoopvaardigheden te verbeteren was heel nuttig. Ik heb nu een leidraad om een verkoopgesprek te voeren en tijdens de workshop konden we het meteen in de praktijk brengen. De andere workshop over de strategie en marketing heeft mij een heldere structuur en duidelijke doelen en acties opgeleverd. Superleuk en motiverend is de groepscoaching. Een goede stok achter de deur. Ik heb waardevolle input van de mede-ondernemers ontvangen. Lisette doet er eigenlijk alles aan om goede resultaten te bereiken. Mouwen opstropen en aan de slag. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en motiverend. Wat ik heel fijn vond, is de flexibiliteit in het programma. Ik kon tijdens onvoorziene omstandigheden het programma even op pauze zetten. Al met al was het de investering zeker waard, helemaal voor waar ik nu sta.

Sander Heesen

Sander rent en coacht

Open WhatsApp Chat
💬 Hi!
Even chatten?
Hi! 👋
Heb je een vraag?