Hi, ik ben
Lisette Brattinga

Ontdekt het goud!

Groei als bedrijf én als ondernemer

Hi, ik ben Lisette Brattinga

Ontdekt het goud!

Groei als bedrijf én als ondernemer

 

Succesvol en happy tegelijk! 

‘Kun jij ons met jouw helicopterview helpen in ons alliantieproces? We willen 4 bedrijven in 3 landen met z’n 6-en succesvol laten samenwerken”

Slik. Het was lente 2015. Het stof van de internationale verhuizing naar Istanbul, waar we 3 jaar gewoond hebben, was net neergedaald. Ik liep net peinzend het met tulpen overgoten Emirgan Park in over welke kant ik op zou gaan met mijn eigen bedrijf. En toen belde hij, een oude klant en ex-collega.

Ik had het nooit gedaan, maar dacht dat ik het wel kon

Dus ik ging ervoor.

En daar, beste lezer, is het zaadje gepland voor mijn 2e business, dit keer business coaching. De eerste business was een succesvol interimbedrijf. Ook leuk.

Het was een geweldige kans. Goeie internationale vibe, hou ik van. Voor het eerst online via Skype. De liefde voor het coachen was geboren. Natuurlijk daarna wel een opleiding tot professional coach gedaan bij ICM. En al veel eerder was op Business Universiteit Nyenrode mijn liefde voor het ondernemen geboren.

1 + 1 = 3

Daar wil ik wat mee

Maar om te helpen met succesvol ondernemen moet je gigaveel weten.

Want er is geen kant-en-klaar recept voor.

Ieder persoon is anders, ieder bedrijf is anders.

Er moet een goed fundament staan, anders stort het als een kaartenhuis in bij onverwachtse stormen.

Alle radertjes in het bedrijf moeten als een Zwitsers uurwerk naadloos passen om te kunnen groeien.

Niemand heeft zin om te trekken en sleuren aan klanten maar je wil marketing die de fijnste klanten aantrekt. En dan verkopen op een manier die voor jou natuurlijk voelt en niet pusherig.

Je moet van alles wat afweten: vooral veel over marketing, converterende sales, hoe je je kennis en kunde verpakt in een waardevol aanbod en voor wie dit woest aantrekkelijk is, hoe je zichtbaar wordt, slimmere processen, je bent je eigen IT-afdeling, dan nog de financiële kant en een toekomstvisie is ook wel nuttig.

Dat kost je jaren om te leren. Het is een vak apart

Bij mij staat er inmiddels 25+ jaren op de teller waarvan 17 jaar als ondernemer. In ’t 1e jaar verdiende ik meer dan mijn baan op directieniveau. In 2018 lanceerde ik mijn eerste online programma, ik groeide elk jaar in omzet en ben hard op weg naar financiële onafhankelijkheid.

Nog belangrijker, mijn werk gaat niet meer ten koste van mezelf. Ik werkte altijd  keihard naast mijn gezin. Nu zit ik in relaxte flow en groeit mijn omzet elk jaar. Ik heb een methode gevonden om succesvol te zijn zonder alles op wilskracht te doen. 

Met belachelijk veel kennis van strategie, marketing en sales én 1.000+ bedrijven waarbij ik in de keuken heb gekeken verrijk ik nieuwsgierige ondernemers. Mix dit met het fundament, een heldere praktische strategie en er ontstaat magic! Zo kunnen ze succesvol groeien met hun bedrijf én zichzelf als leider.

Ik heb mijn eigen succesformules ontwikkelt

De Roadmap to Success© voor starters en de Gouden Groei Formule© voor ambitieuze ondernemers die willen groeien zijn de basis voor alle samenwerkingen.

Ik hou van praktische heldere stappen dus heb ik online programma’s ontwikkeld. Die onbetaalbare ervaring, die dure Nyenrode opleiding die ik zelf betaalde, die tienduizenden uren, honderden trainingen en boeken zitten hier allemaal in.

Dit levert mijn klanten rijkdom op in de breedste zin van het woord. Net als rust, vrijheid en vrije tijd.

Wat bedoel ik met rijkdom?

In je portemonnee is heel fijn maar als je een rijk mens bent én je jezelf een rijk persoon vóelt dan gebeurt er pas echt iets magisch. Rijkdom gaat over zoveel meer dan geld. Jouw bedrijf mag jou daarin dienen, jou verrijken als ondernemer en als mens.

Vergeet niet dat het uiteindelijk gaat om je gelukkig voelen, geluk hebben en genieten. Als je dit met je bedrijf en je leuke persoon kunt realiseren, dan ben je pas écht een succesvol ondernemer en pluk je alle positieve vruchten hiervan. Het gaat niet zozeer om die vette miljoenen omzet, die zoveel k maanden, dat is een lege huls als je er geen rijk gevoel aan overhoudt.

Vanuit die lege huls ontstaat er juiste armoede.

Dan heb je van alles te weinig: te weinig winst, te weinig tijd, te weinig energie, te weinig levensvreugde en te weinig vervulling. Wat is een miljoenenomzet dan waard?

Ver-reiken, zo wil ik hem ook zien. Ik stretch je om anders te denken, verder te reiken dan je ooit voor mogelijk hield. In je dromen, je ambities en je kunnen.

Ga het avontuur aan en vindt het verborgen goud in je business en jezelf. Verrijk jezelf. Ik spreek je er graag over!

Jouw ervaring in het verleden kan je handrem op groei zijn

Zelf heb ik ervaren dat je niet zakelijk succesvol kunt zijn zonder jezelf als mens en ondernemer te ontwikkelen. Was het maar zo simpel dat je kennis vreet, een paar foefjes leert en dan ‘gewoon’ succesvol bent. Je persoonlijke en zakelijke verleden kunnen je eindeloos in de weg zitten, ook al wil je daar vaak niet aan.

Ik weet als geen ander dat je het beest in de bek moet kijken. Je moet weten wat er aan de hand is in je bedrijf en in je persoonlijkheid. Anders kun je niet groeien en bloeien.

Ook moet je concreet weten wat je ultieme droom is, daar gaat je vuurtje namelijk van branden. Duik vervolgens in je eigen schatkist en kijk wat voor een goud je in huis hebt om die droom werkelijkheid te maken. Bedenk dan hoe je dat vertaalt naar je bedrijf, strategie, klanten, je team en je marketing.

Ik leer jou wat ik heb geleerd en al jaren met succes toepas

In mijn eigen bedrijf én bij mijn klanten heb ik gezien:

 • Hoe ze in een jaar minimaal verdubbelen, in termen van omzet, zakelijke en persoonlijke winst.
 • Hoe ze meer uitblinken door eindelijk hun expertrol te claimen
 • Hoe hun kwaliteit van leven stijgt met meer autonomie, geluk en plezier
 • Hoe ze hun ‘shit into shine’ kunnen transformeren

Ik werk altijd op maat. Only one size fits you. Zullen we even connecten of elkaar spreken?

Ondernemers werken met mij samen:

 • Doortastende eerlijke business coach. Kritisch en direct maar ook warm vanuit mijn ik-gun-je-alles- hart.
 • Kennisvreter met talloze diploma’s op zak: Bedrijfskunde op Nyenrode, ICM gecertificeerd professional coach, De Baak en Nyenrode strategische sales en marketing, SRM marketingcommunicatie en many business boeken.
 • > 25 jaar businesservaring bij reisorganisaties, beveiliging, kinderopvang, zorg, financiële experts, eventorganisatoren, werkgeluk experts, websitebouwers, coachpraktijken en kennisorganisaties. Veel zzp’ers en kleinere bedrijven.
 • Ik ga liever voor kwaliteit dan voor kwantiteit.
 • Aandacht voor de ondernemer zelf om op een authentieke en integere manier te leren ondernemen. Maak de juiste keuzes vanuit je hart. Ik leer ze om het zelf te kunnen, autonoom en onafhankelijk te kunnen zijn.
 • Keep it simple aanpak: Met structuur en focus krijg je precies wat je nodig hebt op het juiste moment.
 • Helicopterview: Ik overzie continu het geheel. Alle radertjes moeten kloppen net als in een horloge.
 • Multi-culti: Doordat ik in 5 landen heb gewoond en vele culturen ken voelen ook ondernemers met andere nationaliteiten zich gerespecteerd en verbonden. Ik vind het heerlijk om met mensen in het buitenland te werken. Wel liefst in het Nederlands.
 • We gaan niet voor korte termijn quick fixes maar voor lange termijn succes.
 • Veel hoogsensitieve en intelligente mensen ervaren een klik met mij.
 • Levensgenieter pur sang die van topkwaliteit, reizen en oprechte verbinding met mensen houdt. Luister voor mijn guilty pleasures en geluksmetertjes mijn ABC. Hierin hoor je ook 70 openhartige en persoonlijke diepte-, hoogtepunten en zakelijke succesingrediënten.
 • Je vindt me nu in Rotterdam, soms in Wroclaw in Polen, in een heerlijk kantoor na 20 eerdere verhuizingen in binnen- en buitenland met ons gezin. Uit onze comfort zone gaan is voor ons de normaalste zaak van de wereld.

Lisette in de media, op TV en op het podium

Met praktische workshops, waardevolle trainingen en artikelen help ik zo veel mogelijk ondernemers op weg om een groeiend en bloeiend bedrijf te ontwikkelen waarin ze helemaal zichzelf kunnen zijn en werken met de allerleukste klanten.

Wil je mij uitnodigen als spreker, trainer of auteur? Maak dan even een belafspraak om de mogelijkheden te verkennen.

Wat anderen zeggen

De investering in Lisette was echt heel veel geld voor mij. Achteraf ben ik hartstikke blij dat ik de samenwerking aangegaan ben. Ze is het 1000% waard. 

Na de tweede sessie hadden we al een totaal ander businessmodel bedacht. Alles is eigenlijk op de schop gegaan. Dat nieuwe businessmodel heeft het grootste verschil gemaakt. We hebben samen een goed fundament gebouwd dat zich begint uit te betalen. Ik bouw nu een winstgevend bedrijf met veel vrijheid en flexibiliteit, precies wat ik wilde.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website.

Pjotr Kraan

Flinq Plastics

Ik had de grote wens om alles helemaal op mijn manier doen, zodat het echt goed voelt. Lisette keek goed naar wat bij mij paste en was heel betrokken. Er werd tijd genomen voor wat nodig was en dat heeft mij geïnspireerd om met mijn eigen klanten ook veel minder op de klok te kijken. Meer vanuit flow werken, niet meer volgens een strakke planning.

Ik vond het belangrijk dat Lisette qua achtergrond een stabiele basis heeft met haar Nyenrode studie. Ik dacht eerst ‘iew kak’ maar tegelijkertijd dacht ik, dat is wel een serieuze opleiding. Ze is zeker niet zo’n zelf uitgeroepen business coach, maar weet heel goed waar ze het over heeft.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website. 

Petra de Krom

Business & Branding

Lisette is kritisch eigenzinnig, in positieve zin. Met een goede blik op de emotionele kant van alle processen en interactie zowel bij ons als bij onze klanten. Ze durft kritische vragen te stellen die prikkelen, wakker schudden en de focus verleggen. Die kritische blik van buitenaf is goud waard want dat challengt je om óf te onderbouwen dat het klopt óf je komt erachter dat je ergens onvoldoende over hebt nagedacht.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op The Driving Force en BuyFresh

Frank Ottenhof

The Driving Force & Buy Fresh

De grootste stap voor mij was het geldbedrag maar er moest iets veranderen om de boel draaiende te krijgen. Zo’n investering zet je echt in beweging. Als je kijkt waar ik vandaan kom en wat staat er nu, dan is het de investering zeker waard.  Ik merk dat ik veel positiever en krachtiger sta. Ik voel me nu gewoon een echte ondernemer. De sneeuwbal is in beweging en ik ben happy met waar ik nu sta.

Lisette is een goede match door haar rustige, open en vertrouwde uitstraling. Dat vond ik heel prettig. Ze geeft veel extra’s en hele goede voorbeelden waardoor je geen tijd verspilt.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Edwin Vriethoff

HeartState.nl

Lisette is heel scherp, lekker direct en duidelijk. Ik hou haar stem in mijn achterhoofd: “Het moet wel bij jou en jouw klant passen”. Dat hou ik nu goed in de gaten. 

Marjolein van der Toolen

Omarmen Training & Coaching

Lisette’s hulp en programma heeft mij alleen maar veel goeds opgeleverd. Ik leerde ook veel van de andere ondernemers. Tegelijkertijd werd ik persoonlijk gezien met alle problemen in mijn bedrijf. Ze duikt er echt helemaal in. Haar kritische feedback had ik hard nodig om beter te worden. Lisette is mijn godin haha

Wat ik wilde, heb ik nu! Mijn tip aan anderen: gun jezelf ook de tegenslagen. Dat het soms niet lukt, dat hoort ook bij het ondernemen en daar groei je van.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website 

Iris Colijn

Loopbaan- en lifecoach voor millenials

Superleuk en motiverend is de groepscoaching. Een goede stok achter de deur. Ik heb waardevolle input van de mede-ondernemers ontvangen. Lisette doet er eigenlijk alles aan om goede resultaten te bereiken. Mouwen opstropen en aan de slag. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en motiverend. Al met al was het de investering zeker waard, helemaal voor waar ik nu sta.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Sander Heesen

Sander rent en coacht

Met Lisette en al doende kwam ik erachter wat het beste werkt en welke weg het beste bij mij past. Zo ontplofte mijn LinkedIn na een persoonlijke post en de afspraken stroomden vanzelf binnen.

Het Succesvol Starten programma als geheel en de opdrachten erin zijn super goed. Lisette raakt de gevoelige snaar, blijft altijd rustig en houdt het overzicht. Ze geeft veel extra service, heel fijn. Totaal geen grens in ervaren. Het fundament ligt er, de systematiek is helder. Als ik weer nieuwe klanten nodig heb, weet ik hoe ik dat moet doen. Ook weet ik hoe ik een bedrijf moet runnen, daar ben ik heel zelfverzekerd over. Alles is duidelijk. Zo fijn!

Tineke Plat

Transformatie Expert

Veel van mijn doorbraken heb ik beleefd in het online deel van het programma. Maar ook de groepssessies waren zeer waardevol. De interactie met Lisette was heel prettig. Soms was ze kritisch, en soms gaf ze me de bevestiging die ik nodig had om verder te gaan. Daarnaast koppelt Lisette je aan een heel netwerk van betrouwbare partners, die je bijvoorbeeld kunnen helpen bij de bouw van je website. Dat bespaart veel tijd. De allerbelangrijkste opbrengst van dit programma is het gevoel dat ik goed zit. Ik heb belangrijke keuzes gemaakt en voel nu het vertrouwen om vol aan de slag te gaan met mijn herboren bedrijf.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Marcel van de Hoef

Beyond Expertise Coaching & Communicatie

Door de groep met andersdenkende mede-ondernemers kwam ik veel sneller bij mijn eigen doel. Lisette heeft mij geholpen om structuur aan te brengen; daar was ik lang naar op zoek. Dit had ik echt nodig om weer verder te groeien. Ze vraagt door tot we daar zijn waar de energie écht zit. Ze oordeelt niet en ik voel me ontzettend gezien en gehoord. Als persoon en als ondernemer. Hierdoor ben ik makkelijker tot bloei gekomen en sta ik nu stevig in mijn ondernemerschoenen.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Xandra van Merriënboer

XvM Coaching voor perfectionisme, stress & HSP

Lisette wist de juiste snaar te raken en gaf mij op een vriendelijke manier een schop onder mijn kont. Ze zette mij echt over de lijn van durven en doen. Ik voel me helemaal opgebloeid en ik mag er zijn. Ik denk bijvoorbeeld veel meer in oplossingen en mogelijkheden.

Mijn eyeopener was dat een business coach je echt wakker schudt, je samen een ander zakelijk pad op kunt gaan zodat je niet in je vertrouwde patronen blijft hangen maar aanpakt wat nodig is en blijvend veranderd.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Maureen Bussmann

Voedingscoach Your Silhouette

Lisette geeft veel meer persoonlijke aandacht dan ik dacht, zowel in de groep als 1-op-1 waardoor ze meer dan waarmaakt wat ze afspreekt. Ze is een integere coach met grote voelsprieten voor wat iemand op welk moment nodig heeft.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Myrte van Westerop

Trainer en docent Alexandertechniek

Lisette is als coach heel direct en zacht, inlevend tegelijk. Doorzag ook mijn zelfsabotage. Ik heb dat als een bijzondere passende combinatie ervaren. Lisette weet ontzettend veel over wat je nodig hebt, ook technisch en financieel. Ze weet veel over branches, waardoor je meteen de juiste taal leert te spreken en schrijven naar je doelgroep. Ze bouwt écht de brug met je om goed van start te gaan.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Thérèse Snel

Herstelcoach bij chronische pijn in hoofd, nek of rug

Lisette’s programma zit super in elkaar, de roadmap brengt je precies van A naar B. Maar ook de mentale kant, hoe word je een ondernemer, dat stukje mindset, heeft alle aandacht gekregen in de sessies. Die persoonlijke coaching was voor mij het belangrijkste. Mijn uitwerkingen werden kritisch bekeken, beoordeeld en aangevuld, dat was heel erg waardevol. De kracht van Lisette is dat ze alles benoemt inclusief kritische noten en ze heeft overduidelijk veel ervaring, een scherpe blik en een goed stel hersenen.

Lisette nodigde me steeds uit om er echt mijn ding van te maken maar zij is wel de deskundige als het gaat om het opbouwen van een business. Mijn eigen koers varen moest ik dus leren. Gaandeweg was ik steeds beter in staat om er echt mijn ding van te maken en nu durf ik gewoon te luisteren naar mijn intuïtie. Dat aspect van het traject is ook heel waardevol. Ik noem het de geboorte van een ondernemer. Nu ben ik met vertrouwen onderweg als ondernemer.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Jacqueline Philipsen

Leef coaching en wellbeing – coach voor vrouwen in de overgang

Open WhatsApp Chat
💬 Hi!
Even chatten?
Hi! 👋
Heb je een vraag?