Hi, ik ben
Lisette Brattinga

Ontdek het goud!

Groei als bedrijf én als ondernemer.

Hi, ik ben Lisette Brattinga

Ik help je met heerlijke groei, als bedrijf en als ondernemer

Succesvol en happy tegelijk! 

Ik ben ondernemer geworden om andere ondernemers succesvoller en tegelijkertijd happy te maken. Business happiness dus!

Zelf heb ik ervaren dat je niet zakelijk succesvol kunt zijn zonder jezelf als mens en ondernemer te ontwikkelen. Was het maar zo simpel dat je kennis vreet, een paar foefjes leert en dan ‘gewoon’ succesvol bent. Je persoonlijke en zakelijke verleden kunnen je eindeloos in de weg zitten, ook al wil je daar vaak niet aan.

Ik weet als geen ander dat je het beest in de bek moet kijken. Je moet weten wat er aan de hand is in je bedrijf en in je persoonlijkheid. Anders kun je niet groeien en bloeien.

Ook moet je concreet weten wat je ultieme droom is, daar gaat je vuurtje namelijk van branden. Duik vervolgens in je eigen schatkist en kijk wat voor een goud je in huis hebt om die droom werkelijkheid te maken. Bedenk dan hoe je dat vertaalt naar je bedrijf, strategie, klanten, je team en je marketing.

Ik help je graag de visionair in jezelf te verbinden met de praktische doener. Als onderliggende structuur gebruik ik daarvoor de praktische Roadmap to Success©, om alle onderdelen in de business te raken. Alles hangt immers met elkaar samen.

Dat is de bedrijfskundige blik. Ik neem je mee in mijn helicopterview en ik duik net zo makkelijk met je in de details. De combinatie van zowel visie en strategie ontwikkelen naar implementeren en doen zodat het resultaat bereikt wordt. Dat is een vrij zeldzame combinatie die niet veel business coaches in zich hebben.

Dankzij deze aanpak ben ik in korte tijd succesvoller geworden dan ik ooit had gedacht. Als bedrijf en als mens. Het gaat zeker niet alleen over geld. Het gaat over uitblinken, diepgang en het onmogelijke mogelijk maken. Over je eigen plan kunnen trekken, op je best zijn en ondernemers de frisse heerlijke wind onder de vleugels geven. Persoonlijke dieptepunten en 40 jaar migraine overwinnen. Dat geeft zo’n kick dat ik echt helemaal happy ben.

Ik leer andere ondernemers wat ik heb geleerd en met succes heb toegepast in mijn eigen bedrijf én bij mijn klanten:

 • Hoe ze minimaal verdubbelen, in termen van omzet, zakelijke en persoonlijke winst.
 • Hoe ze meer uitblinken door eindelijk hun expertrol te claimen
 • Hoe hun kwaliteit van leven stijgt met meer autonomie, geluk en plezier
 • Hoe ze hun ‘shit into shine’ kunnen transformeren

Ik werk altijd op maat. Only one size fits you.

Ik geef business coaching op 4 manieren:

 • Business Partner voor 12 maanden: Je realiseert jouw groeidoelstelling, linksom of rechtsom. Alles komt voorbij wat er nodig is. Je bouwt het groeifundament voor de toekomst en vindt jouw Gouden Groei Formule©. Onbeperkte persoonlijke hulp.
 • Business Diagnose binnen 1 maand: een grondige diagnose voor inzicht in je bedrijf en jezelf. Je ontdekt wat jouw groei in de weg staat. Helderheid over ‘the way to go’ en volgende stappen.
 • In de Business Scan van 90 minuten licht ik je bedrijf door en ontdek ik de blinde vlekken. Ik help je concreet over die vervelende hobbel heen. Een snelle ultrafrisse blik.
 • Ambitieuze starters help ik 12 maanden lang 1-op-1 in het Succesvol Starten programma of doe het zelfstandig met het individuele Succesvol Starten programma waarin je een solide fundament bouwt. 
 • Wil je liever zelf aan de slag? Je kunt in 10 minuten jouw winstgevende marketing succes formule ontdekken met de Marketing Wizard

Ondernemers werken met mij samen:

 • Wil je het naadje van de kous weten? Mijn 70 openhartige en persoonlijke diepte-, hoogtepunten en zakelijke succesingrediënten hoor je in Lisette’s ABC (21 min)
 • Doortastende eerlijke bedrijfskundige business coach. Kritisch en direct maar ook warm vanuit mijn liefdevolle ik-gun-je-het-allerbeste-hart.
 • Kennisvreter met talloze diploma’s op zak: Bedrijfskunde op Nyenrode, ICM gecertificeerd professional coach, De Baak en Nyenrode strategische sales en marketing, SRM marketingcommunicatie en many business boeken. 
 • > 25 jaar businesservaring en bij meer dan 150 bedrijven uitgebreid in de keuken gekeken zoals reisorganisaties, elektronische beveiliging, kinderopvang, zorg, humanitaire hulporganisaties, financiële experts, werkgeluk experts, websitebouwers, productiebedrijven, coachpraktijken, IT en kennisorganisaties.
 • Veelzijdige duizendpoot die nooit kon kiezen welk bordje er op de voordeur moest hangen omdat ik zowel een generalist ben als een specialist in strategie, marketing, sales en communicatie. Business coach it is.
 • Meer dan 5.500 ondernemers volgen mijn reilen en zeilen. Al ga ik liever voor kwaliteit dan voor kwantiteit.
 • Aandacht voor de ondernemer zelf om op een authentieke en integere manier te leren ondernemen. Maak de juiste keuzes vanuit je hart. Ik leer ze om het zelf te kunnen, autonoom en onafhankelijk te kunnen zijn.
 • Keep it simple aanpak: Met structuur en focus krijg je precies wat je nodig hebt op het juiste moment.
 • Helicopterview: Ik overzie continu het geheel. Alle radertjes moeten kloppen net als in een horloge. Als er eentje niet past, gaat het niet werken.
 • Multi-culti: Doordat ik in 4 landen heb gewoond en vele culturen ken voelen ook ondernemers met andere nationaliteiten zich gerespecteerd en verbonden. Ik vind het heerlijk om met mensen in het buitenland te werken.
 • We gaan niet voor korte termijn quick fixes maar voor lange termijn succes.
 • Veel hoogsensitieve en intelligente mensen ervaren een klik met mij.
 • Levensgenieter pur sang die van topkwaliteit, reizen en oprechte verbinding met mensen houdt. Luister voor mijn guilty pleasures en geluksmetertjes mijn ABC.
 • Je vindt me nu in Rotterdam in een heerlijk kantoor na 19 eerdere verhuizingen in binnen- en buitenland met ons hele gezin. Uit onze comfort zone gaan is voor ons de normaalste zaak van de wereld. 

Cocagne is mijn bedrijf 

Op Business Universiteit Nyenrode is mijn liefde voor bedrijven en ondernemen geboren. Met een bedrijfskunde diploma op zak ben ik in no time doorgegroeid naar directieniveau, verantwoordelijk voor sales en marketing. Maar na 13 jaar kreeg ik de ondernemerskriebels en heb ik in 2006 Cocagne opgericht. Mijn eigen bedrijf. Yeah!

Bedrijven opbouwen en laten groeien lopen als een rode draad door mijn professionele leven. Ik hou van die dynamiek en energie, het lijkt wel een soort verslaving 😉

Mijn kracht zit in de strategische en commerciële kant van een business. Al die radertjes, die in elkaar moeten passen om succesvol en happy te kunnen zijn. Als je 1 radertje verandert, heeft het gevolgen voor de andere. Een besef wat maar weinig ondernemers hebben.

Ik zie en geloof dat als jij een happy ondernemer bent, dat jouw bedrijf goud oplevert. Op jouw bankrekening en in jezelf. Dus het is mijn missie om het goud in jou en jouw bedrijf te vinden en in te zetten zodat je veel mensen of bedrijven kunt helpen. Samen de wereld een stukje beter maken!

Lisette in de media, op TV en op het podium

Met praktische workshops, waardevolle trainingen en artikelen help ik zo veel mogelijk ondernemers op weg om een groeiend en bloeiend bedrijf te ontwikkelen waarin ze helemaal zichzelf kunnen zijn en werken met de allerleukste klanten.

Wil je mij uitnodigen als spreker, trainer of auteur? Maak dan even een belafspraak om de mogelijkheden te verkennen.

Wat anderen zeggen

De investering in Lisette was echt heel veel geld voor mij. Achteraf ben ik hartstikke blij dat ik de samenwerking aangegaan ben. Ze is het 1000% waard. 

Na de tweede sessie hadden we al een totaal ander businessmodel bedacht. Alles is eigenlijk op de schop gegaan. Dat nieuwe businessmodel heeft het grootste verschil gemaakt. We hebben samen een goed fundament gebouwd dat zich begint uit te betalen. Ik bouw nu een winstgevend bedrijf met veel vrijheid en flexibiliteit, precies wat ik wilde.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website.

Pjotr Kraan

Flinq Plastics

Ik had de grote wens om alles helemaal op mijn manier doen, zodat het echt goed voelt. Lisette keek goed naar wat bij mij paste en was heel betrokken. Er werd tijd genomen voor wat nodig was en dat heeft mij geïnspireerd om met mijn eigen klanten ook veel minder op de klok te kijken. Meer vanuit flow werken, niet meer volgens een strakke planning.

Ik vond het belangrijk dat Lisette qua achtergrond een stabiele basis heeft met haar Nyenrode studie. Ik dacht eerst ‘iew kak’ maar tegelijkertijd dacht ik, dat is wel een serieuze opleiding. Ze is zeker niet zo’n zelf uitgeroepen business coach, maar weet heel goed waar ze het over heeft.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website. 

Petra de Krom

Business & Branding

Lisette is kritisch eigenzinnig, in positieve zin. Met een goede blik op de emotionele kant van alle processen en interactie zowel bij ons als bij onze klanten. Ze durft kritische vragen te stellen die prikkelen, wakker schudden en de focus verleggen. Die kritische blik van buitenaf is goud waard want dat challengt je om óf te onderbouwen dat het klopt óf je komt erachter dat je ergens onvoldoende over hebt nagedacht.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op The Driving Force en BuyFresh

Frank Ottenhof

The Driving Force & Buy Fresh

De grootste stap voor mij was het geldbedrag maar er moest iets veranderen om de boel draaiende te krijgen. Zo’n investering zet je echt in beweging. Als je kijkt waar ik vandaan kom en wat staat er nu, dan is het de investering zeker waard.  Ik merk dat ik veel positiever en krachtiger sta. Ik voel me nu gewoon een echte ondernemer. De sneeuwbal is in beweging en ik ben happy met waar ik nu sta.

Lisette is een goede match door haar rustige, open en vertrouwde uitstraling. Dat vond ik heel prettig. Ze geeft veel extra’s en hele goede voorbeelden waardoor je geen tijd verspilt.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Edwin Vriethoff

HeartState.nl

Lisette is heel scherp, lekker direct en duidelijk. Ik hou haar stem in mijn achterhoofd: “Het moet wel bij jou en jouw klant passen”. Dat hou ik nu goed in de gaten. 

Marjolein van der Toolen

Omarmen Training & Coaching

Lisette’s hulp en programma heeft mij alleen maar veel goeds opgeleverd. Ik leerde ook veel van de andere ondernemers. Tegelijkertijd werd ik persoonlijk gezien met alle problemen in mijn bedrijf. Ze duikt er echt helemaal in. Haar kritische feedback had ik hard nodig om beter te worden. Lisette is mijn godin haha

Wat ik wilde, heb ik nu! Mijn tip aan anderen: gun jezelf ook de tegenslagen. Dat het soms niet lukt, dat hoort ook bij het ondernemen en daar groei je van.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website 

Iris Colijn

Loopbaan- en lifecoach voor millenials

Superleuk en motiverend is de groepscoaching. Een goede stok achter de deur. Ik heb waardevolle input van de mede-ondernemers ontvangen. Lisette doet er eigenlijk alles aan om goede resultaten te bereiken. Mouwen opstropen en aan de slag. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en motiverend. Al met al was het de investering zeker waard, helemaal voor waar ik nu sta.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Sander Heesen

Sander rent en coacht

Met Lisette en al doende kwam ik erachter wat het beste werkt en welke weg het beste bij mij past. Zo ontplofte mijn LinkedIn na een persoonlijke post en de afspraken stroomden vanzelf binnen.

Het Succesvol Starten programma als geheel en de opdrachten erin zijn super goed. Lisette raakt de gevoelige snaar, blijft altijd rustig en houdt het overzicht. Ze geeft veel extra service, heel fijn. Totaal geen grens in ervaren. Het fundament ligt er, de systematiek is helder. Als ik weer nieuwe klanten nodig heb, weet ik hoe ik dat moet doen. Ook weet ik hoe ik een bedrijf moet runnen, daar ben ik heel zelfverzekerd over. Alles is duidelijk. Zo fijn!

Tineke Plat

Transformatie Expert

Veel van mijn doorbraken heb ik beleefd in het online deel van het programma. Maar ook de groepssessies waren zeer waardevol. De interactie met Lisette was heel prettig. Soms was ze kritisch, en soms gaf ze me de bevestiging die ik nodig had om verder te gaan. Daarnaast koppelt Lisette je aan een heel netwerk van betrouwbare partners, die je bijvoorbeeld kunnen helpen bij de bouw van je website. Dat bespaart veel tijd. De allerbelangrijkste opbrengst van dit programma is het gevoel dat ik goed zit. Ik heb belangrijke keuzes gemaakt en voel nu het vertrouwen om vol aan de slag te gaan met mijn herboren bedrijf.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Marcel van de Hoef

Beyond Expertise Coaching & Communicatie

Door de groep met andersdenkende mede-ondernemers kwam ik veel sneller bij mijn eigen doel. Lisette heeft mij geholpen om structuur aan te brengen; daar was ik lang naar op zoek. Dit had ik echt nodig om weer verder te groeien. Ze vraagt door tot we daar zijn waar de energie écht zit. Ze oordeelt niet en ik voel me ontzettend gezien en gehoord. Als persoon en als ondernemer. Hierdoor ben ik makkelijker tot bloei gekomen en sta ik nu stevig in mijn ondernemerschoenen.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Xandra van Merriënboer

XvM Coaching voor perfectionisme, stress & HSP

Lisette wist de juiste snaar te raken en gaf mij op een vriendelijke manier een schop onder mijn kont. Ze zette mij echt over de lijn van durven en doen. Ik voel me helemaal opgebloeid en ik mag er zijn. Ik denk bijvoorbeeld veel meer in oplossingen en mogelijkheden.

Mijn eyeopener was dat een business coach je echt wakker schudt, je samen een ander zakelijk pad op kunt gaan zodat je niet in je vertrouwde patronen blijft hangen maar aanpakt wat nodig is en blijvend veranderd.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Maureen Bussmann

Voedingscoach Your Silhouette

Lisette geeft veel meer persoonlijke aandacht dan ik dacht, zowel in de groep als 1-op-1 waardoor ze meer dan waarmaakt wat ze afspreekt. Ze is een integere coach met grote voelsprieten voor wat iemand op welk moment nodig heeft.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Myrte van Westerop

Trainer en docent Alexandertechniek

Lisette is als coach heel direct en zacht, inlevend tegelijk. Doorzag ook mijn zelfsabotage. Ik heb dat als een bijzondere passende combinatie ervaren. Lisette weet ontzettend veel over wat je nodig hebt, ook technisch en financieel. Ze weet veel over branches, waardoor je meteen de juiste taal leert te spreken en schrijven naar je doelgroep. Ze bouwt écht de brug met je om goed van start te gaan.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Thérèse Snel

Herstelcoach bij chronische pijn in hoofd, nek of rug

Lisette’s programma zit super in elkaar, de roadmap brengt je precies van A naar B. Maar ook de mentale kant, hoe word je een ondernemer, dat stukje mindset, heeft alle aandacht gekregen in de sessies. Die persoonlijke coaching was voor mij het belangrijkste. Mijn uitwerkingen werden kritisch bekeken, beoordeeld en aangevuld, dat was heel erg waardevol. De kracht van Lisette is dat ze alles benoemt inclusief kritische noten en ze heeft overduidelijk veel ervaring, een scherpe blik en een goed stel hersenen.

Lisette nodigde me steeds uit om er echt mijn ding van te maken maar zij is wel de deskundige als het gaat om het opbouwen van een business. Mijn eigen koers varen moest ik dus leren. Gaandeweg was ik steeds beter in staat om er echt mijn ding van te maken en nu durf ik gewoon te luisteren naar mijn intuïtie. Dat aspect van het traject is ook heel waardevol. Ik noem het de geboorte van een ondernemer. Nu ben ik met vertrouwen onderweg als ondernemer.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Jacqueline Philipsen

Leef coaching en wellbeing – coach voor vrouwen in de overgang

Open WhatsApp Chat
💬 Hi!
Even chatten?
Hi! 👋
Heb je een vraag?