Podcast

Lisette Brattinga-Haker

Business coach

#34. Waarom reageer je zo? Kijk naar deze 4 overlevingsmechanismen

door | 3 nov 2022

Waarom gedraag je je zoals je doet?

Vaak heeft gedrag natuurlijk met een situatie te maken maar het wordt versterkt, positief of negatief, door triggers uit het verleden. Of je nu wil of niet, iedereen heeft een bibliotheek aan herinneringen in zijn onderbewustzijn die je gedachten, gevoelens en gedrag bepalen.

Er zit dus altijd iets achter het gedrag, terwijl we meestal snel onze mening klaar hebben. Te snel dus als je het mij vraagt. Je doet niet alleen de ander daarmee tekort, maar ook jezelf.

In deze podcast aflevering vertel ik over de 4 overlevingsmechanismen die we allemaal in meer of mindere mate in ons dragen. Een overlevingsmechanisme is aangeleerd, vaak onbewust gedrag, dat je eerder heeft geholpen om een pijnlijke of onplezierige situaties te overleven.

Als je de dominante overlevingsmechanismen herkent en begrijpt, dan leer je mensen veel makkelijker ‘lezen’ en kennen. Ook jezelf. Ook jouw klanten. Daar pas je je gedrag dan op aan. Geloof me, er gaat een wereld voor je open. Iedereen die ik deze mechanismen uitleg, ervaart het als een enorme eye-opener.

Wil je meer sleutels tot groei? Dat kan!

  1. Ik deel van alles op LinkedIn. Zullen we even connecten? Stuur me gerust een uitnodiging op LinkedIn. Of volg mij op Instagram.
  2. Wil je een verhelderende business diagnose van jouw bedrijf zodat je eindelijk weet wat jouw groei in de weg staat? Check deze pagina.
  3. Wil je weten hoe ik je kan helpen? Maak een afspraak in mijn agenda via https://www.lisettebrattinga.nl/belafspraak/ of mail naar info@lisettebrattinga.coach of bel 085 – 004 14 70, dan onderzoeken we de mogelijkheden.

Of snuffel even rond op mijn website https://www.lisettebrattinga.nl/

Open WhatsApp Chat
💬 Hi!
Even chatten?
Hi! 👋
Heb je een vraag?