Verhelderende business diagnose

Ontdek wat dé showstopper is voor verdere groei

Verhelderende

business diagnose

Ontdek wat dé showstopper is voor verdere groei

Waarom een verhelderende business diagnose?

Je wilt graag groeien met je bedrijf maar het lukt niet. Je hebt van alles al geprobeerd. Je hebt ideeën genoeg maar het voelt alsof er ergens een mismatch zit. Daar word je onrustig en gefrustreerd van, want de groei blijft uit. Wat is het probleem?

Vaak gaat om een te groot verschil tussen de ‘binnenkant’ en ‘buitenkant’ van je bedrijf. Ik zie dat dit echt dé showstopper is voor verdere groei. Er zijn helaas maar weinig ondernemers die dit herkennen en daarmee onderkennen. 

De buitenkant gaat over een professionele uitstraling, kloppende branding en ijzersterke marketing. Als je dat goed voor elkaar hebt, ben je vaak niet zo dol op interne zaken. Klanten doen lastig, moeten lang wachten of je kosten lopen snel op. Of je verandert vaak van gedachten en aanpak. Dan zwabber je teveel en werkt het niet.

Of de binnenkant is juist helemaal top maar niemand weet dit prachtige pareltje te vinden. Als je dit herkent, dan ben je liever met jouw gedachtengoed en kennis bezig maar hou je niet zo van marketing, sales en profileren. Vaak heb je te weinig klanten terwijl je goud in handen hebt. Maar als je het niet ‘in de etalage’ legt, koopt niemand het. 

In beide gevallen is er een mismatch. En is verder groeien echt heel lastig. Super zonde!

Wat houdt de business diagnose in?

Het is een grondige frisse blik op het bedrijf én op jou als ondernemer. Dat gaat hand in hand. We werken met wat er op dit moment is. Als eerste zoomen we flink uit over de toekomst, jouw groeiwensen, ideëen en visie. Dan zoomen we in op alle onderdelen in het bedrijf en jouw rol. Zo ontdekken we heel snel welke factoren jouw groei in de weg staan. Ik volg hierbij altijd de 10 topics uit de Roadmap to Success©. Alles komt zo voorbij. We ontdekken wat er beter kan of anders moet in het bedrijf. Zodat het weer matcht.

Omdat ik een bedrijfskundige ben, overzie ik alles en tegelijkertijd alle details. Generalist en specialist in één.

Heldere visie mét praktisch plan

Als je weer weet hoe je verder moet na deze glasheldere analyse, is het plan zo gemaakt. Hierin verbinden we alles met elkaar zodat het ook gaat werken. Dat is die bedrijfskundige blik. Bij mij weten is er geen enkele business coach die zo grondig jouw bedrijf bestudeert én daarin jouw rol en persoonlijkheid ook meeneemt. Want zonder jou is er geen bedrijf. Als jij een happy ondernemer bent levert jouw bedrijf goud op. Op jouw bankrekening en in jezelf.

De investering

De Business Diagnose kost je duizenden, misschien wel tienduizenden euro’s, als je ‘m niet doet. Want elke dag dat je ‘m uitstelt, blijf je je afvragen waarom het niet lukt en neemt je omzet niet toe. Blijf je in cirkeltjes denken.

Bah.

Je kan er ook voor kiezen om de Business Diagnose wél te doen. Dan investeer je € 1500 excl. btw. Dat is een tijdelijk dipje op je zakelijke rekening, gevolgd door een vrolijk stijgende lijn. Ook in je hoofd 🙂

Dit is het resultaat van mijn magic:

 • Je hebt een heldere visie en doelstellingen voor de toekomst met een strategie ‘how to get there’. Praktisch met een concreet actieplan zodat je precies weet wat je moet doen.
 • We ontdekken jouw goud en sparkle die jouw business doet ontvlammen. Ook analyseren we jouw marketing.
 • Met de customer journey analyseer je alles over jouw klanten zodat je belangrijke keuzes maakt.
 • Je versimpelt complexiteit. Denk aan een simpeler aanbod, makkelijker verkoopproces of beter converterende website. Je business wordt sowieso simpeler met een heldere route naar échte winst, vrijheid en plezier. 
 • De samenhang tussen alle onderdelen in je business en marketing wordt opeens helder. Alles valt op zijn plek.

Zonder persoonlijke groei, kun je niet groeien met je bedrijf. In jou als ondernemer gebeurt er ook van alles:

 • Je zet jouw onrust om in actie. Eindelijk headspace om vanuit visie met je bedrijf bezig te zijn én met jezelf.
 • Je ontdekt wat wel en niet voor jou werkt en ontwikkelt de beste groei mindset.
 • Persoonlijk leiderschap. Door zelfkennis verandert je gedrag waardoor je groeit en bloeit. Je geeft bewust richting en gaat uit van je eigen power.
 • Zo pak je lekker door met je bedrijf, heb je een aanpak en manier van groeien die helemaal bij jou past.

Ik wil het beste voor jou. Omdat jij dan een leuker mens bent voor jezelf, én de rest van de wereld. Die positieve energie geef je weer door, zonder er iets voor te doen. Dat is goud waard toch?!
Een cadeau voor het leven 🎁

De diagnose volgt de onderdelen van de Roadmap to Success©

Wil je mij eerst even spreken voordat je een besluit neemt? Dat kan!

Ik nodig je uit voor een virtuele kop koffie om jouw situatie te bespreken. Zo ervaar je meteen of je een klik voelt of niet. Maak vrijblijvend jouw afspraak in mijn agenda. 

Ik dacht dat ik een burn-under had, maar dat is helemaal verdwenen. Vanaf de kennismaking heeft Lisette al laten zien dat het vooral over focus ging. Als je hap snap bezig blijft, krijg je nooit het gevoel dat je ergens aan bouwt. In het begin wilde ik het niet geloven. Toen ik er toch mee aan de slag ging, merkte ik ineens dat het wél bracht waar ik naar op zoek was. Echt een eyeopener.

De 3 sessies waren voor mij voldoende. Ik heb de route precies voor me hoe ik met slimmer werken meer kan bereiken. Mijn nieuwe focus en route geeft sturing aan alles wat ik doe. Ik groei sneller met klanten, heb een heel helder verhaal, concreet wie ik het liefste help en waarom. Echt een bevrijdend gevoel. En ik heb al snel een afspraak met de ideale klant via het gestroomlijnde proces binnengekregen. Deze groeiaanpak past goed bij mij en ik besteed mijn tijd aan waar ik mee bezig wil zijn. Ik voel mij een stuk positiever en heb vooral echt zin om de volgende stappen te zetten en dit verder uit te bouwen!

Lisette heeft gewoon heel veel verstand van zaken, zowel in de breedte als de diepte. Het maakt niet uit in welke branche je zit, ze kan zonder alle details te weten, jou in je kracht zetten. Haar belofte ‘ik zoom in op jouw situatie, begrijp die snel en vertaal ik in concrete stappen’, is zeker waargemaakt.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Etienne van de Boel

Growth Marketing Consultant

Ik was maar wat aan het doen, kwam maar niet verder met mijn bedrijf. Ik had als een kip zonder kop van alles ingericht maar miste overzicht. Ik voelde me heel onrustig. Ik vroeg me echt af hoe ik verder moest. Dus heb ik, na wat twijfel over de investering, Lisette’s hulp ingeschakeld. Dit was wat ik nodig had. 

Nu ben ik in control, heb ik veel meer vertrouwen in wat ik doe, hoe ik het zie en dat ik er mag zijn. Ik sta stevig in mijn schoenen omdat ik weet wat ik nodig heb, wat ik moet doen en hoe. Ook kan ik met deze structuur mijn onderneming verder laten groeien. 

Ik geniet van mijn stijgende omzet en het stroomt. Iedereen die ik spreek stapt eigenlijk in het Slowdown programma!

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Marjolein van der Toolen

Omarmen Training & Coaching

Ik was erg zoekende naar de manier van coachen en de klanten waar ik het meest gelukkig van word. Mijn aanbod was te breed. Als ik eenmaal mijn keuze zou hebben gemaakt, hoe zorg ik dan dat ik meer klanten krijg? Na het enthousiaste en aansprekende verhaal van Lisette op de Dag van de Coach besloot ik haar hulp in te schakelen. Het is nu glashelder wie ik het beste kan helpen, met wat en hoe. Dat geeft veel rust en focus. 

Lisette doet er eigenlijk alles aan om goede resultaten te bereiken. Mouwen opstropen en aan de slag. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en motiverend. Al met al was het de investering zeker waard, helemaal voor waar ik nu sta.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Sander Heesen

Sander rent en coacht

De meest gestelde vragen

Waarom een business diagnose?

Het is verfrissend en verrassend als je jouw business eens door een buitenstaander zoals een business coach laat bekijken. Je ziet je eigen blinde vlekken en bottlenecks meestal niet. Het is als een frisse wind door je bedrijf.

Jouw zakelijke, strategische en persoonlijke uitdagingen worden heel snel zichtbaar. Pas aan wat nodig is en bouw wat je nog niet hebt. Zo bouw je jouw fundament voor groei en de toekomst (stel dat wij zouden samenwerken).

Vaak gaat om een te groot verschil tussen de ‘binnenkant’ en ‘buitenkant’ van je bedrijf. Dit is echt dé showstopper voor verdere groei. Er zijn helaas maar weinig ondernemers die dit herkennen en daarmee onderkennen. 

De buitenkant gaat over een professionele uitstraling, kloppende branding en ijzersterke marketing. Als je dat goed voor elkaar hebt, ben je vaak niet zo dol op interne zaken. Klanten doen lastig, moeten lang wachten of je kosten lopen snel op. Of je verandert vaak van gedachten en aanpak. Dan zwabber je teveel en werkt het niet.

Of de binnenkant is juist helemaal top maar niemand weet dit prachtige pareltje te vinden. Als je dit herkent, dan ben je liever met jouw gedachtegoed en kennis bezig maar hou je niet zo van marketing, sales en profileren. Vaak heb je te weinig klanten terwijl je goud in handen hebt. Maar als je het niet ‘in de etalage’ legt, koopt niemand het. 

In beide gevallen is er een mismatch. En is verder groeien echt heel lastig. Super zonde!

Wat is een business diagnose?

Het is een grondige frisse blik op het bedrijf én op jou als ondernemer. Dat gaat hand in hand.

We werken met wat er op dit moment is. Als eerste werken we aan de toekomstvisie, die stip op de horizon waar je naar toe wil groeien. Vervolgens zoomen we in op het bedrijf. Zo ontdekken we heel snel welke factoren jouw groei in de weg staan. Ik volg hierbij altijd de 10 topics uit de Roadmap to Success©. Alles komt zo voorbij. We ontdekken wat er beter kan of anders moet in het bedrijf. Zodat het weer matcht.

Zo’n match zorgt ervoor dat het gaat stromen. In je bedrijf en in jezelf. Op naar resultaat en winst!

Omdat ik een bedrijfskundige ben, overzie ik alles. Tegelijkertijd zie ik net zo goed alle details. Generalist en specialist in één!

De tijdsinvestering is zo’n anderhalve tot 2 dagen. Het is dus zo gepiept!

Wat kost een business diagnose?

Als het goed is kost het niks. Echt waar?

Een goede business diagnose levert je juist geld op en verdient zichzelf dubbel en dwars terug. Ik durf je zelfs te beloven dat de analyse en diagnose je minimaal tig keer meer oplevert, dan dat het kost.

De investering is € 1500 (ex. Btw). De tijdsinvestering is zo’n anderhalve tot 2 dagen. Het is dus zo gepiept!

Wat levert de business diagnose op?

Als jij een happy ondernemer bent levert jouw bedrijf goud op. Op jouw bankrekening en in jezelf.

Concreet weet je precies wat te doen. Het plan is zo gemaakt na deze glasheldere analyse. Hierin verbinden we alles met elkaar zodat het ook gaat werken. Dat is echt die bedrijfskundige blik.

 • Je hebt een heldere visie en doelstellingen voor de toekomst met een strategie ‘how to get there’. Praktisch met een concreet actieplan zodat je precies weet wat je moet doen.
 • We ontdekken jouw goud en sparkle die jouw business doet ontvlammen. Ook analyseren we jouw marketing.
 • Met de customer journey analyseer je alles over jouw klanten zodat je belangrijke keuzes maakt.
 • Je versimpelt complexiteit. Denk aan een simpeler aanbod, makkelijker verkoopproces of beter converterende website. Je business wordt sowieso simpeler met een heldere route naar échte winst, vrijheid en plezier. Daarin zit jouw business happiness verpakt.
 • De samenhang tussen alle onderdelen in je business en marketing wordt opeens helder. Alles valt op zijn plek.

Zonder persoonlijke groei, kun je niet groeien met je bedrijf. In jou als ondernemer gebeurt er ook van alles:

 • Je zet jouw onrust om in actie. Eindelijk headspace om vanuit visie met je bedrijf bezig te zijn én met jezelf.
 • Je ontdekt wat wel en niet voor jou werkt en ontwikkelt de beste groei mindset.
 • Persoonlijk leiderschap en business happiness.  Door zelfkennis verandert je gedrag waardoor je groeit en bloeit. Je geeft bewust richting en gaat uit van je eigen power.
 • Zo pak je lekker door met je bedrijf, heb je een aanpak en manier van groeien die helemaal bij jou past

Werk je in Rotterdam, landelijk of internationaal?

Je bent van harte welkom op mijn kantoor in Rotterdam. Ik ontmoet mijn klanten graag face-to-face en de eerste 2 langere sessies zijn zoveel mogelijk live. Ook mijn workshops met meerdere ondernemers zijn altijd live. 

Mijn klanten komen regelmatig van ver: Friesland, Drenthe, Zuid-Limburg, België, het maakt hen allemaal niet uit dat ze even onderweg zijn. Het is meer dan de moeite waard als ik het zo hoor.

Als het niet lukt om naar Rotterdam te komen, dan schakelen we net zo makkelijk over naar online videobellen. Zo help ik klanten in heel Europa, Afrika en de Verenigde Staten en uit allerlei diverse culturen. Heerlijk vind ik dat! Een interessant blik in een andere wereld. Ook hun bedrijven zijn soms in het buitenland gevestigd.

Het is wel belangrijk dat je goed Nederlands spreekt, aangezien mijn online programma’s alleen in het Nederlands zijn.

Voor mij is geen plek te ver! Ik vind het juist heerlijk om mensen uit allerlei windstreken te helpen.

 

Hoi, ik ben Lisette Brattinga

Met meer dan 25 jaar strategie, marketing en saleservaring doe ik het allerleukste wat er is. Als business coach help ik nieuwsgierige ondernemers met een succesvolle groei van hun bedrijf en zichzelf. Iemand zien groeien is het mooiste wat er is! Ik raak de kern, het hart en overzie het geheel.

Op Business Universiteit Nyenrode is mijn liefde voor het ondernemen geboren. De liefde voor het coachen ontstond tijdens het wonen en werken in het buitenland. In 16 jaar ondernemerschap heb ik 2 succesvolle businesses opgezet en bij honderden bedrijven in de keuken gekeken. Een bak ervaring waar je U tegen zegt.

Ik geloof dat de combinatie van jouw business, jouw schatkist en persoonlijkheid goud oplevert. Op je bankrekening en in jezelf. Ik sta voor verfrissende en anders-dan-andere strategieën en aanpakken. Vooral om jouw eigenheid in de spotlights te zetten, helderheid en focus te brengen. Mix dit met het fundament, een heldere praktische strategie en er ontstaat magic!

Ga het avontuur aan en vindt het goud in je business en jezelf. Ik spreek je er graag over!

Open WhatsApp Chat
💬 Hi!
Even chatten?
Hi! 👋
Heb je een vraag?