Verhelderende business diagnose

Ontdek wat dé showstopper is voor verdere groei

Verhelderende

business diagnose

Ontdek wat dé showstopper is voor verdere groei

Waarom een verhelderende business diagnose?

Je wilt graag verder groeien met je bedrijf maar het lukt niet. Je hebt van alles al geprobeerd. Je hebt ideeën genoeg maar het voelt alsof er ergens een mismatch zit. Daar word je onrustig en gefrustreerd van, want de groei blijft uit. Wat is het probleem?

Vaak gaat om een te groot verschil tussen de ‘binnenkant’ en ‘buitenkant’ van je bedrijf. Ik zie dat dit echt dé showstopper is voor verdere groei. Er zijn helaas maar weinig ondernemers die dit herkennen en daarmee onderkennen. 

De buitenkant gaat over een professionele uitstraling, kloppende branding en ijzersterke marketing. Als je dat goed voor elkaar hebt, ben je vaak niet zo dol op interne zaken. Klanten doen lastig, moeten lang wachten of je kosten lopen snel op. Of je verandert vaak van gedachten en aanpak. Dan zwabber je teveel en werkt het niet.

Of de binnenkant is juist helemaal top maar niemand weet dit prachtige pareltje te vinden. Als je dit herkent, dan ben je liever met jouw gedachtengoed en kennis bezig maar hou je niet zo van marketing, sales en profileren. Vaak heb je te weinig klanten terwijl je goud in handen hebt. Maar als je het niet ‘in de etalage’ legt, koopt niemand het. 

In beide gevallen is er een mismatch. En is verder groeien echt heel lastig. Super zonde!

Wat houdt de business diagnose in?

Het is een grondige frisse blik op het bedrijf én op jou als ondernemer. Dat gaat hand in hand. We werken met wat er op dit moment is. Als eerste zoomen we flink uit over de toekomst, jouw groeiwensen, ideeën en visie. Dan zoomen we in op alle onderdelen in het bedrijf en jouw rol. Zo ontdekken we heel snel welke factoren jouw groei in de weg staan. Ik volg hierbij altijd de 10 stappen van de Gouden Groei Formule©. Alles komt zo voorbij. We ontdekken wat er beter kan of anders moet in het bedrijf. Zodat het weer matcht.

Omdat ik een bedrijfskundige ben, overzie ik alles en tegelijkertijd alle details. Generalist en specialist in één.

Heldere visie mét praktisch plan

Als je weer weet hoe je verder moet na deze glasheldere analyse, is het plan zo gemaakt. Hierin verbinden we alles met elkaar zodat het ook gaat werken. Dat is die bedrijfskundige blik. Bij mij weten is er geen enkele business coach die zo grondig jouw bedrijf bestudeert én daarin jouw rol en persoonlijkheid ook meeneemt. Want zonder jou is er geen bedrijf. Als jij een happy ondernemer bent levert jouw bedrijf goud op. Op jouw bankrekening en in jezelf.

De investering

De Business Diagnose kost je duizenden, misschien wel tienduizenden euro’s, als je ‘m niet doet. Want elke dag dat je ‘m uitstelt, blijf je je afvragen waarom het niet lukt en neemt je omzet niet toe. Blijf je in cirkeltjes denken.

Bah.

Je kan er ook voor kiezen om de Business Diagnose wél te doen. Dan investeer je € 2500 (excl. btw). Dat is een tijdelijk dipje op je zakelijke rekening, gevolgd door een vrolijk stijgende lijn. Ook in je hoofd 🙂

De tijdsinvestering is zo’n 3 tot 4 dagen verspreid over zo’n 6 tot 8 weken. Je hebt dus snel jouw strategie en plan van aanpak!

Laten we even bellen om kennis te maken met elkaar, jouw bedrijf en jouw groeiplannen. Dan weet je zeker dat dit de way to go is.

Dit is het resultaat van mijn magic:

 • Je hebt een heldere visie en doelstellingen voor de toekomst met een strategie ‘how to get there’. Praktisch met een concreet actieplan zodat je precies weet wat je moet doen.
 • We analyseren jouw bedrijf inclusief jouw aanbod, processen, marketing, positionering, financiën, sales en teamJe weet wat er OK is, wat er anders moet en wat er ontbreekt.
 • We analyseren alles over jouw klanten zodat je belangrijke keuzes maakt.
 • Je versimpelt complexiteit. Denk aan een simpeler aanbod, makkelijker verkoopproces of beter converterende website. Je business wordt sowieso simpeler met een heldere route naar échte winst, vrijheid en plezier.
 • De samenhang tussen alle onderdelen in je business en marketing wordt opeens helder. Alles valt op zijn plek.

Zonder persoonlijke groei, kun je niet groeien met je bedrijf. In jou als ondernemer gebeurt er ook van alles:

 • Je zet jouw onrust om in actie. Eindelijk headspace om vanuit visie met je bedrijf bezig te zijn én met jezelf.
 • Je ontdekt wat wel en niet voor jou werkt en ontwikkelt de beste groei mindset.
 • Persoonlijk leiderschap. Door zelfkennis verandert je gedrag waardoor je groeit en bloeit. Je geeft bewust richting en gaat uit van je eigen power.
 • Zo pak je lekker door met je bedrijf, heb je een aanpak en manier van groeien die helemaal bij jou past.

Ik wil het beste voor jou. Omdat jij dan een leuker mens bent voor jezelf, én de rest van de wereld. Die positieve energie geef je weer door, zonder er iets voor te doen. Dat is goud waard toch?!
Een cadeau voor het leven 🎁

De diagnose volgt de onderdelen van de Gouden Groei Formule©

Hoef je mij niet te spreken omdat je al zeker weet dat de Business Diagnose the way to go is?

Weet je na het lezen van deze pagina genoeg en wil je gewoon op korte termijn van start? Dat kan! Bestel jouw Business Diagnose dan direct.

Ik dacht dat ik een burn-under had, maar dat is helemaal verdwenen. Vanaf de kennismaking heeft Lisette al laten zien dat het vooral over focus ging. Als je hap snap bezig blijft, krijg je nooit het gevoel dat je ergens aan bouwt. In het begin wilde ik het niet geloven. Toen ik er toch mee aan de slag ging, merkte ik ineens dat het wél bracht waar ik naar op zoek was. Echt een eyeopener.

De 3 sessies waren voor mij voldoende. Ik heb de route precies voor me hoe ik met slimmer werken meer kan bereiken. Mijn nieuwe focus en route geeft sturing aan alles wat ik doe. Ik groei sneller met klanten, heb een heel helder verhaal, concreet wie ik het liefste help en waarom. Echt een bevrijdend gevoel. En ik heb al snel een afspraak met de ideale klant via het gestroomlijnde proces binnengekregen. Deze groeiaanpak past goed bij mij en ik besteed mijn tijd aan waar ik mee bezig wil zijn. Ik voel mij een stuk positiever en heb vooral echt zin om de volgende stappen te zetten en dit verder uit te bouwen!

Lisette heeft gewoon heel veel verstand van zaken, zowel in de breedte als de diepte. Het maakt niet uit in welke branche je zit, ze kan zonder alle details te weten, jou in je kracht zetten. Haar belofte ‘ik zoom in op jouw situatie, begrijp die snel en vertaal ik in concrete stappen’, is zeker waargemaakt.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Etienne van de Boel

Growth Marketing Consultant

Ik zat in een soort watertrappelmoment toen ik bij Lisette aanklopte. Mijn omzet en winst stonden onder druk, ik was te veel bezig met randzaken en ik had het gevoel dat ik oogkleppen ophad. Ik wilde graag een frisse blik op mijn bedrijf toen ik bij Lisette aanklopte.

Lisette heeft echt een andere blik, veel tools en allerlei vernieuwende ideeën aangereikt. Mijn bedrijf is versimpeld, we werken efficiënter en het geldoverzicht gaf veel inzicht. Dat geeft weer tijd voor andere dingen die ik belangrijk vind zoals het ontwerpen en gewoon weer eens een boek lezen. Ik heb veel meer vrije tijd nu en kan beter loslaten. Het voelt als een reset moment. 

De grootste eyeopener was dat mijn marketing anders ingericht moest worden. De Business Diagnose heeft zoveel veranderd, niet alleen zakelijk maar ook heel veel op persoonlijk gebied. Mede door de Rapid Transformation Therapy die ik via Lisette gedaan heb. Wat een verschil en daarmee waardevolle investering!

Eigenaresse van internationaal e-commercebedrijf

De Business Diagnose is een versneller om problemen te targetten en ze op te gaan lossen. Goed voor als je, zoals ik, al paar jaar bezig bent en voelt dat je toe bent aan de volgende fase. Hoe verder? Dat was mijn vraag. Ik moest even ‘vlotgetrokken’ worden en was op zoek naar een doelgerichte structuur, een sparringpartner, ook wel supervisor met een praktische aanpak. Kort en krachtig in 2 maanden. De diagnose is een soort snelle gecomprimeerde versie van het Gouden Groei programma.

Mijn bedrijf heeft een nieuw frisser gezicht passend bij de fase waar ik nu sta, steviger gepositioneerd, ook qua marketing, waarde en investering. Duidelijker richting de doelgroep. Ik sta er steviger in, ervaar een nieuw elan. Ik heb focus, structuur en een zeer waardevol programma voor ondernemers die de stoïcijnse route naar veerkrachtig ondernemen willen vinden zodat ze met rust en vertrouwen succesvol zijn. De eerste klant diende zich al naar een paar weken aan!

De RTT-sessie bij Justine de Jonge was een verrassende aanvulling, een leuke ervaring die veel positieve invloed heeft gehad op mijn vertrouwen en geloof in waar ik voor sta. Lisette heeft een positief kritische blik, communiceert snel en ze was er echt voor mij. Heel plezierig, veilig en fijn. 

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website  

Fief Macrander

Expert in stoïcijns ondernemen

Ik had moeite om mijn plannen concreet te maken, mijn doelgroepen te bepalen, klanten te werven, mijn prijs te bepalen en mijn marketing in te richten op een manier die bij mij past. Ook zat er een saboteurtje op mijn schouder mij kleiner te houden dan wenselijk.

Lisette heeft mij veel groter, zakelijker en commerciëler laten denken. Ik dacht bijvoorbeeld aan het uurtje factuurtje verdienmodel maar heb nu 3 geweldige programma’s van hoge kwaliteit waarin al mijn talenten en kwaliteiten terugkomen zowel als coach, trainer, adviseur en inspirator. Hier kan ik echt verschil mee maken en werkgeluk mee brengen.

Alles is concreet, ik durf zichtbaar te zijn en geniet ervan. Alleen was ik nooit zover gekomen, dus ik vond het de investering zeker waard. Ik ben nu veel doelgerichter bezig en heb een goed, boeiend en leuk verhaal voor alle medewerkers in de zorg, het welzijn, het onderwijs en het Sociaal Domein. Lisette geeft veel persoonlijke aandacht, tips & tricks, deelt haar kennis en reikt allerlei praktische tools en info aan. Ik kan voorlopig weer door.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op www.uniekwerkgeluk.nl

Marjan Scheper

Uniek Werkgeluk

De meest gestelde vragen

Waarom een business diagnose?

Het is verfrissend en verrassend als je jouw business eens door een buitenstaander zoals een business coach laat bekijken. Je ziet je eigen blinde vlekken en bottlenecks meestal niet. Het is als frisse wind door je bedrijf. Het is als een frisse wind door je bedrijf.

Jow zakelijke, strategische en persoonlijke uitdagingen worden heel snel zichtbaar. Je past aan wat nodig is en bouwt wat je nog niet hebt. Zo bouw je jouw fundament voor groei en de toekomst.

Vaak gaat om een te groot verschil tussen de ‘binnenkant’ en ‘buitenkant’ van je bedrijf. Dit is echt dé showstopper voor verdere groei. Er zijn helaas maar weinig ondernemers die dit herkennen en daarmee onderkennen. 

De buitenkant gaat over een professionele uitstraling, kloppende branding en ijzersterke marketing. Als je dat goed voor elkaar hebt, ben je vaak niet zo dol op interne zaken. Klanten doen lastig, moeten lang wachten of je kosten lopen snel op. Of je verandert vaak van gedachten en aanpak. Dan zwabber je teveel en werkt het niet.

Of de binnenkant is juist helemaal top maar niemand weet dit prachtige pareltje te vinden. Als je dit herkent, dan ben je liever met jouw gedachtegoed en kennis bezig maar hou je niet zo van marketing, sales en profileren. Vaak heb je te weinig klanten terwijl je goud in handen hebt. Maar als je het niet ‘in de etalage’ legt, koopt niemand het. 

In beide gevallen is er een mismatch. En is verder groeien echt heel lastig. Super zonde! Daarom heb ik de Business Diagnose in het leven geroepen.

Wat is een business diagnose?

Het is een grondige frisse blik op het bedrijf én op jou als ondernemer. Dat gaat hand in hand.

We werken met wat er op dit moment is. Als eerste werken we aan de toekomstvisie, die stip op de horizon waar je naar toe wil groeien. Vervolgens zoomen we in op het bedrijf. Zo ontdekken we heel snel welke factoren jouw groei in de weg staan. Ik volg hierbij altijd de 10 topics uit de Gouden Groei Formule©. Alles komt zo voorbij. We ontdekken wat er beter kan of anders moet in het bedrijf. Zodat het weer matcht.

Zo’n match zorgt ervoor dat het gaat stromen. In je bedrijf en in jezelf. Op naar resultaat en winst!

Omdat ik een bedrijfskundige ben, overzie ik alles. Tegelijkertijd zie ik net zo goed alle details. Generalist en specialist in één!

De tijdsinvestering is zo’n 3 tot 4 dagen verspreid over zo’n 6 tot 8 weken. Je hebt dus snel jouw strategie en plan van aanpak! We werken 1-op-1 samen aan jouw strategie en plan van aanpak én je wordt uitgenodigd voor een workshop naar keuze met meerdere ondernemers.

Wat kost een business diagnose en kan ik in termijnen betalen?

Als het goed is kost het niks. Echt waar?

Een goede business diagnose levert je juist geld op en verdient zichzelf dubbel en dwars terug. Ik durf je zelfs te beloven dat de analyse en diagnose je minimaal tig keer meer oplevert, dan dat het kost.

De investering is € 2500 (ex. Btw). De tijdsinvestering is zo’n 3 tot 4 dagen verspreid over zo’n 6 tot 8 weken. Je hebt dus snel jouw strategie en plan van aanpak!

Je kunt de investering ook in 2 termijnen van € 1250 (ex. Btw) betalen als je dat wilt.

Wat levert de business diagnose op?

Als jij een happy ondernemer bent levert jouw bedrijf goud op. Op jouw bankrekening en in jezelf.

Concreet weet je precies wat te doen. Het plan is zo gemaakt na deze glasheldere analyse. Hierin verbinden we alles met elkaar zodat het ook gaat werken. Dat is echt die bedrijfskundige blik.

 • Je hebt een heldere visie en doelstellingen voor de toekomst met een strategie ‘how to get there’. Praktisch met een concreet actieplan zodat je precies weet wat je moet doen.
 • We ontdekken jouw goud en sparkle die jouw business doet ontvlammen. Ook analyseren we jouw marketing.
 • We analyseren alles over jouw klanten zodat je belangrijke keuzes maakt.
 • Je versimpelt complexiteit. Denk aan een simpeler aanbod, makkelijker verkoopproces of beter converterende website. Je business wordt sowieso simpeler met een heldere route naar échte winst, vrijheid en plezier. Daarin zit jouw business happiness verpakt.
 • De samenhang tussen alle onderdelen in je business en marketing wordt opeens helder. Alles valt op zijn plek.

Zonder persoonlijke groei, kun je niet groeien met je bedrijf. In jou als ondernemer gebeurt er ook van alles:

 • Je zet jouw onrust om in actie. Eindelijk headspace om vanuit visie met je bedrijf bezig te zijn én met jezelf.
 • Je ontdekt wat wel en niet voor jou werkt en ontwikkelt de beste groei mindset.
 • Persoonlijk leiderschap en business happiness.  Door zelfkennis verandert je gedrag waardoor je groeit en bloeit. Je geeft bewust richting en gaat uit van je eigen power.
 • Zo pak je lekker door met je bedrijf, heb je een aanpak en manier van groeien die helemaal bij jou past

Werk je in Rotterdam, landelijk of internationaal?

Je bent van harte welkom in Rotterdam. Ik ontmoet mijn klanten graag face-to-face en de eerste langere sessie is dan ook bij voorkeur in Rotterdam. Ook mijn workshops met meerdere ondernemers zijn altijd live. 

Mijn klanten komen regelmatig van ver: Friesland, Drenthe, Zuid-Limburg, België, Oostenrijk, Zwitserland. Het maakt hen allemaal niet uit dat ze even onderweg zijn. Het is meer dan de moeite waard als ik het zo hoor.

Als het niet lukt om naar Rotterdam te komen, dan schakelen we net zo makkelijk over naar online videobellen. Zo help ik klanten in heel Europa, Afrika en de Verenigde Staten en uit allerlei diverse culturen. Heerlijk vind ik dat! Een interessant blik in een andere wereld. Ook hun bedrijven zijn soms in het buitenland gevestigd.

Het is wel belangrijk dat je goed Nederlands spreekt, aangezien mijn online programma’s alleen in het Nederlands zijn.

Voor mij is geen plek te ver! Ik vind het juist heerlijk om mensen uit allerlei windstreken te helpen.

Open WhatsApp Chat
💬 Hi!
Even chatten?
Hi! 👋
Heb je een vraag?