Wil je een vliegende start?

Bouw een gezond bedrijf met een bewezen stappenplan en heldere strategie

Wil je een vliegende start?

Bouw een gezond bedrijf met een bewezen stappenplan en heldere strategie

Doe het in 1x goed met focus en succes

Dat ondernemen is een compleet ander vak dan waar je nu goed in bent. Daar ben je inmiddels achter. Je vindt dat je het allemaal zelf moet kunnen, maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Je ziet beren op de weg. Dat maakt je onzeker, terwijl je aan alles voelt dat je het echt wilt, dat eigen succesvolle bedrijf.

Hoe pak je het goed aan? Je twijfelt, stelt uit of je blijft in cirkeltjes denken. Het schiet in ieder geval niet op. Zullen we daar iets aan doen?

Volg het stappenplan: de Roadmap to Success©

Deze Roadmap to Succes bevat dé 10 stappen waarmee je het beste fundament bouwt. Het is onderdeel van het bewezen Succesvol Starten programma dat jou helpt met die vliegende start. Je leert alles over het ondernemen. Je ontdekt hoe je met focus en structuur jouw business inricht, zonder gepieker en gedoe. Je werkt je jouw ideeën, plannen en keuzes stap voor stap uit tot een praktische strategie. Je weet wat je moet doen, wanneer, hoe en gaat ermee aan de slag. Zo doen succesvolle ondernemers dat ook.

Kies voor de snelste weg naar een gezond en succesvol bedrijf

Die droom heb je helder: Je wilt een goede boterham verdienen. Lekker groeien met een bewezen strategie. Je wilt de vrijheid ervaren en je eigen keuzes maken. Ook in de mensen of bedrijven die je helpt. Je zinvol en happpy voelen met wat je doet. Helderheid over jouw koers. ‘Gewoon’ dat. 

Ik help je met elke stap die je zet en elke keuze die je moet maken. Mijn aanpak werkt! Dat is bewezen. Lastige zakelijke dilemma’s én zeker ook jouw eigen hordes, hobbels en valkuilen komen voorbij. Het succesvol starten met een eigen bedrijf valt of staat met hoe jij erin staat en omgaat met dit nieuwe avontuur. Ik ben er voor je, all the way!

Jouw droom wordt bereikbaar en concreet met de unieke Roadmap to Success.

Hét bewezen stappenplan met alle bouwstenen voor een succesvol bedrijf.

Na het volgen van het Succesvol Starten Programma:

 • Hoor je bij de 40% die na 5 jaar nog wel in business is omdat je in sneltreinvaart leert ondernemen.
 • Je hebt een uniek en waardevol aanbod waarmee je jouw klanten super goed helpt. Het sluit 100% aan op waar jouw klanten deep down naar verlangen. Zo krijg je hele blije klanten die dit van de daken schreeuwen.
 • Die klanten passen perfect bij jou en staan op het juiste moment open voor jouw hulp.
 • Je bent de architect van je eigen bedrijf en draait aan de juiste knoppen. Zo verspil je geen tijd en geld meer. Ook trek je meer klanten aan. Sinds ik dit heb ontdekt, een paar jaar geleden, is mijn omzet omhooggeschoten.
 • Je werkt met jouw ideale verdienmodel om door te breken en verder te groeien. Je hebt jouw financiële basis gebouwt met een simpel systeem.
 • Toekomstige klanten hangen aan jouw lippen omdat je precies de juiste vragen stelt. Daarna gaan ze – zonder over geld te morren – dolgraag met jou aan de slag. Je verkoopt met plezier zonder dat je begint te hakkelen en te zweten. Je leert een manier die heel natuurlijk voelt, zonder trucjes en twijfel. Je krijgt uiteraard mijn unieke scripts en ik help je bij offertes en deals.
 • Je hebt jouw unieke marketingkapstok gevonden waardoor je nooit meer twijfelt over je acties. We zetten hiervoor ook ChatGPT in. Én je vindt de manier die echt goed bij jou past, waardoor je allerlei goedbedoelde niet helpende adviezen in de wind kunt slaan. 
 • De sleutel naar succesvol ondernemen is jouw mindset en je ruimt op wat in jouw weg staat.
 • Je hebt een dijk van een fundament dat cruciaal is om jouw business te laten groeien en bloeien.
 • Eenvoud is key om een goede start te maken, so we keep it simple 🙂

Hoe ik zelf heb ontdekt hoe je een succesvol bedrijf bouwt 

Als hoogsensitieve controlfreak en ‘Keep it Simple’ fan gaat het bij mij vooral om focus en structuur. Focus op het ultieme doel en hou de weg ernaar toe simpel. Anders verspil je kostbare tijd. En dat kost onnodige energie en geld. Volg alleen mensen die het spel snappen. Vergeet al die ‘goeie’ raad van jouw dierbaren die de ballen verstand hebben van ondernemen. Bouw je dreamteam met andere ondernemers zodat je kunt sparren.

En dan die social media. Oei, wat kun je daar van gaan twijfelen. Kies lekker je eigen pad.

What else? Mijn grootste valkuil was wel dat ik vond dat ik alles zelf moest kunnen. Daar heb ik de meeste tijd mee verkwist. Sinds ik investeer in coaches en hulp is mijn business met dubbele cijfers per jaar gegroeid.

Die dubbele groeicijfers maken me apetrots. Het gevoel om van grote betekenis te zijn voor anderen is onbeschrijfelijk. Ik werk met de allerleukste klanten die zonder morren betalen en weer betekenisvol voor hun eigen klanten kunnen zijn. Hoe mooi is dat! Dat gevoel is goud waard en dat gun ik iedereen!  

De Succesvol Starten aanpak werkt!

Dat is dubbel en dwars bewezen door alle deelnemers. Het programma scoort een 9 bij evaluaties. Ik deel mijn aanpak graag met alle startende ondernemers die voelen dat ze hun droom écht willen verwezenlijken.

Alles – ja echt alles – wat nodig is voor een succesvol bedrijf komt aan de orde. We spreken elkaar met grote regelmaat, tijd speelt geen rol. Ik ben er een heel jaar voor je, all the time. Je doorloopt daarnaast de 10 bouwstenen waarmee jouw succes bereikbaar wordt. Ik deel met liefde al mijn kennis en ervaring. Geen quick en dirty manier, dat werkt niet. Wel simpel, zonder nonsens en we gaan voor jouw resultaat!

Toffe resultaten van enthousiaste klanten

Van het gebrek aan richting en focus in het begin werd ik echt onrustig. Ik had geen idee wat er allemaal bij het ondernemen kwam kijken. Ik startte naast mijn baan in loondienst en wilde het ondernemen nu goed aanpakken. Zo kwam ik bij Lisette terecht. Het Succesvol Starten programma heeft mij een gedegen basis gegeven waar ik telkens op terug kan vallen, ook toen de markt op z’n gat lag. Mijn toegevoegde waarde is helder, mijn aanbod en tariefstelling staan als een huis. Mijn netwerk heb ik leren inzetten, het strategiemodel hangt boven mijn bureau en het werkt allemaal goed zo want er wordt op aangehaakt. Van meerdere kanten komt er nu werk op me af en alles is erop gericht om dit jaar mijn omzet te verdubbelen. Wat ook handig is: ik kan voortborduren op die stevige basis en jaarlijks mijn plan weer updaten.

Lisette haalt echt de ondernemer in je naar boven, heeft veel kennis van zaken en legt de basis onder zowel het ondernemerschap als je bedrijf. Zo’n gedegen basis wens ik iedereen toe. De coaching en structuur geeft me veel houvast en focus.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Christy Pach

IKC & Teamcoach

Vorig jaar. Daar stonden we dan, Gerben en ik. We gaan het doen, we gaan voor onszelf beginnen. Vol verlangen om iets nieuws te gaan doen, alleen wat dit zou zijn was nog niet helemaal duidelijk. Iets met gitaren? Iets in het toerisme of recreatie? Maar nee, het werd een trainings- en consultancy bureau op het gebied van testautomatisering.

Die zoektocht, die eerste stappen, hebben we samen met Lisette gezet. Een bak aan ervaring en Jip en Janneke taal. Dat is Lisette.

We wisten al best veel maar moesten er vooral mee aan het werk gezet worden. Vooral haar praktische kant vonden we heel fijn. Dromen omzetten in doen. 

We vonden Lisette via haar podcast. Er zijn genoeg business coaches en er worden genoeg online programma’s aangeboden, maar wij waren al weg van Lisette’s manier van werken voordat we überhaupt besloten een business coach in te schakelen. Het totaalplaatje maakt het de investering meer dan waard. Het feit dat ze geen uurtje factuurtje doet was voor ons ook heel fijn. We bleken van de persoonlijke face to face gesprekken te zijn dus met plezier reden we meerdere keren vanuit Dalfsen naar Rotterdam.

Het resultaat? Binnen een half jaar hebben we ons bedrijf vormgegeven en de eerste opdrachten hebben we inmiddels achter de rug. We hebben geen verbeterpunten. We zijn gewoon heel blij met haar!

Wil je weten wat we doen? Kijk op onze website

Patricia & Gerben van Oene

Oenit trainingen

Van niets naar een heus eigen bedrijf. Een feestje vond ik het ik het! Ik heb enorm genoten van het hele traject. Lisette is op mijn pad verschenen en dat heeft zo moeten zijn. Haar manier van werken heb ik ervaren als professioneel, betrouwbaar, ze heeft kennis van zaken, ze deelt alles wat je weten wilt en is ook nog eens een fijn mens. Ze heeft engelengeduld, maar geeft je ook het belangrijke duwtje naar zelfstandigheid waar nodig. Ze doet wat ze zegt en meer.

Stapsgewijs heb ik geleerd hoe een onderneming te runnen en ik heb de stappen gemaakt die genomen moesten worden. Spannend vond ik het (en nog wel), ik leer nog iedere dag, maar ik heb mijn business opgezet. Ik heb klanten en ben nu toch echt mijn droom aan het verwerkelijken. Dankbaar voor deze mooie samenwerking! Ik kan iedereen het succesvol starten programma en een samenwerking met Lisette van harte aanbevelen. Het was de investering meer dan waard en een waardevol cadeau aan mezelf!

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Mirjam Berends

Isodorushoeve – Holistische therapie & training

Wil je graag weten of dit programma bij je past?

Laten we een virtuele kop koffie drinken om jouw situatie te bespreken en om te ervaren of het klikt. Dit gesprek is tevens een selectiegesprek, er is immers beperkt plek. Ga naar mijn agenda en maak even een afspraak. Helemaal vrijblijvend natuurlijk! 

Wat houdt het programma allemaal in?

 • We starten met een unieke deepdive: een online of face-to-face sessie met als doel om de basis te leggen voor het verdere programma op maat. Ik leer jouw bedrijf beter kennen en we maken een begin met het fundament voor jouw business. Tevens stellen we de doelstellingen vast, wat we met elkaar willen bereiken.
 • 9 maanden begeleid ik je persoonlijk en intensief doordat we regelmatig virtueel bij elkaar komen. Jij bepaalt het tempo en de frequentie dus het past altijd in jouw agenda. Tijd speelt geen rol, ik ben er altijd voor je.
 • Je hebt altijd een persoonlijk lijntje met mij. We hebben tussendoor contact via WhatsApp en e-mail.
 • Je bent van harte welkom bij 3 live workshops waarin we aan de slag gaan met jouw strategie en het implementeren van marketing. De 2e dag leer je de beste verkoopskills op een manier die bij jou past. De laatste dag gaat over money mindset en geld. Er doen maximaal 5 ondernemers mee zodat je altijd persoonlijke aandacht en maatwerk krijgt.
 • Praktische support zodat jouw marketing ook écht voor je gaat werken. Denk aan salesgerichte copywriting door een top copywriter of advertenties. 
 • 10 online bouwstenen met stap voor stap trainingsvideo’s, opdrachten, tips en trucs, checklists en veelgestelde vragen. Zo kun jij je alle kennis en vaardigheden eigen maken om succesvol te ondernemen. Lekker praktisch en no-nonsense uitleg. Precies de informatie die je nodig hebt.
 • Regelmatig organiseer ik interessante masterclasses met experts waarin je de fijne kneepjes van het ondernemen leert.
 • Als bonus ontvang je jouw eigen ondernemingsplan met de belangrijkste antwoorden uit alle stappen en daarbij jouw marketing & communicatieplan. Super handig!
 • Je houdt zo lang als je wilt toegang tot alle materialen en updates. Natuurlijk voeg ik regelmatig bonusmateriaal en andere formats toe.

Voor wie is dit programma een heel goed idee?

 • Je bent een ambitieuze en leergierige dienstverlenende professional die zeker weten een succes wil maken van jouw business. Je wilt het beste fundament leggen en lekker knallen. Groeien naar een omzet met 6-cijfers, anders staat de investering niet in verhouding tot het resultaat. 
 • Je wil het allerliefste zoveel mogelijk mensen of bedrijven helpen met jouw prachtige bedrijf. Dit wordt mogelijk doordat je een goed fundament bouwt en ze de beste hulp biedt vanuit jouw authentieke zelf.
 • Je denkt in kansen en mogelijkheden. Een goede boterham verdienen vind je super belangrijk voor jouw vrijheid en onafhankelijkheid. Het maakt weer andere dingen mogelijk zoals reizen, je kinderen laten studeren wat ze willen of lekker genieten. 
 • Succes gaat bij jou niet alleen over geld maar ook over flow, energie, betekenisvol zijn en avontuur.
 • Je wil uitgedaagd worden om uit je comfort zone te gaan. Je houdt van directheid.
 • Je wilt graag leren hoe je moet verkopen en integere marketing in kunt zetten zonder foute verkooptrucjes en geldverslindende marketing om de leukste en beste klanten aan te trekken.
 • Je vindt het fijn om een stok achter de deur te hebben. Het liefdevolle en tegelijkertijd ook zakelijke duwtje in de rug van een expert en ervaringsdeskundige (> 25 jaar!).
 • Het maakt niet uit of je al begonnen bent of nog moet beginnen. Je hebt te weinig klanten en omzet op dit moment.

Ja, ik wil er graag meer over weten

De investering

Betaal in 9 keer

Betaal 9 termijnen van

€ 1.400

excl. BTW

Betaal in 1 keer

Betaal in 1 keer en bespaar € 600

€ 12.000

excl. BTW

Wil je graag weten of dit programma bij je past?

Het gaat natuurlijk om een serieuze investering en ik heb beperkt plaats. Dit gesprek is daarom tevens een selectiegesprek. We bespreken jouw mooie plannen en kijken dan of het programma goed aansluit. Als ik vertrouwen heb in jou en jouw plan, dan komt het met die investering zeker goed 🙂

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec eleifend sodales massa in viverra. Donec bibendum ac nisi at malesuada. Sed tempor ornare ante, id vulputate nulla tincidunt eu. “

Harry Jansen

Eigenaar, Bedrijfsnaam

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec eleifend sodales massa in viverra. Donec bibendum ac nisi at malesuada. Sed tempor ornare ante, id vulputate nulla tincidunt eu. “

Harry Jansen

Eigenaar, Bedrijfsnaam

Veelgestelde vragen

Is dit programma fiscaal aftrekbaar?

Als je ondernemer bent kun je studiekosten, als het zakelijke kosten zijn, aftrekken van de winst. Sinds 1 januari 2022 kun je deze investering niet meer als studiekosten opvoeren voor aftrekbaarheid van de Inkomstenbelasting.

Als je voor de Belastingdienst ondernemer bent, kun je ook de BTW aftrekken. Neem voor de zekerheid even contact op met je boekhouder of de belastingdienst om te checken of het in jouw situatie ook zo is.

Is dit Succesvol Starten programma geschikt voor mij?

Ben jij een dienstverlenende professional met een flink aantal jaren ervaring en ben je een kei in jouw vak? Maar ondernemen is nog onbekend terrein? Dan kan ik je heel goed helpen om jouw bedrijf succesvol op te starten.  Het maakt niet uit of je al begonnen bent of nog moet starten.  Ook niet in welke dienstverlenende branche je zit. Of je nu een management-adviesbureau opzet, een (para)medische praktijk, een (online) coachingspraktijk of recruitmentbureau. Super belangrijk is dat jij echt een succes wilt maken van jouw business.

Ik wil graag een andere betalingsregeling, kan dat?

Als je het programma helemaal ziet zitten maar je wilt graag een andere afspraak maken over de investering, dan is dat geen probleem. Ik vind het veel belangrijker dat je ervoor wilt gaan. We komen er wel uit samen. Stuur me even een berichtje, dan regelen we dat. Mijn mailadres is lisette@lisettebrattinga.coach

Wat zit er niet in het programma?

Dit programma gaat niet over administratieve zaken als boekhouding en belasting. Daarover kun je online best veel informatie vinden of ik verwijs je door naar een specialist uit mijn netwerk als je dat wenst. 

Ik ben nog niet als bedrijf ingeschreven. Hoe zit dat met de Btw?

Als particulier betaal je in eerste instantie de Btw zelf. Als je de factuur bewaart, kun je – zodra je je als bedrijf hebt ingeschreven –  de Btw opgeven bij de eerste Belastingaangifte.  Het valt onder opstartkosten en daarmee krijg je de Btw terug. Dit geldt zowel voor Nederland als Belgie.

Kan ik meteen beginnen?

Ja! Zodra je dit programma hebt gekocht, krijg je direct je inloggegevens en kun je met het programma beginnen.

Wat is het verschil tussen jouw programma en een ander programma?

Online zijn er allerlei programma’s te vinden. Het grote verschil is dat je in het Succesvol Starten Programma een stevig fundament bouwt voor nu én de toekomst. Alles komt aan bod van A tot Z.  Marketing, sales, verdienmodellen, financiën, prijsvorming maar ook jij als ondernemer met al jouw gedachten en onzekerheden.

We gaan voor grote resultaten, daarom werken we ook een jaar lang intensief samen. Naast mijn persoonlijke onbeperkte hulp, krijg je ook hulp van een keigoeie copywriter voor converterende teksten, een geldcoach en verhelderende mindset coaching. Dit programma is in de loop van de jaren helemaal geperfectioneerd zodat ik zeker weet dat het ook voor jou werkt.

Open WhatsApp Chat
💬 Hi!
Even chatten?
Hi! 👋
Heb je een vraag?