Bouw een succesvolle praktijk

Geaccrediteerd door NOBCO (24 PE uren)

Vind sneller klanten en maak het verschil

Je ontdekt precies wat er voor nodig is

Je bent afgestudeerd coach en wil graag veel mensen helpen. Maar hoe kom je aan klanten? Ondernemen is heel wat anders dan coachen. Dat heb je nog nergens geleerd. Je vindt dat je het allemaal zelf moet kunnen natuurlijk, maar jouw praktijk komt maar lastig van de grond of de omzet blijft achter. Ook heb je het gevoel dat je het allemaal ingewikkelder maakt dan het is. 

Tja… hoe pak je het goed aan en waar kun je het beste mee aan de slag? Je wilt jouw droom waarmaken en een goede boterham verdienen met jouw bedrijf maar het valt niet mee om dit allemaal alleen te bedenken en te doen. En anderen, en daardoor jijzelf, zien vooral beren op de weg.

Echt stressvol kan dit zijn. Je probeert eens wat uit maar het werkt niet echt. Je hebt het gevoel dat er niet genoeg tempo in zit en je niet de juiste marketing doet. Dat voelt echt niet fijn! Je wil er een succes van maken, toch? 

Dit is een belangrijk moment: het moment dat je voor een cruciale keuze staat. Ga je als een pro en met focus met jouw praktijk aan de slag of kies je voor hap snap wat uitproberen en blijf je zelf het wiel uitvinden?

Jouw vliegende (door)start

Het Succesvol Starten programma helpt jou met een vliegende (door)start. Leer als een pro te ondernemen met mijn persoonlijke begeleiding. Je ontdekt hoe je met focus en structuur jouw business naar het volgende level kan trekken, zonder gepieker en gedoe. Net als succesvolle ondernemers werk je jouw ideeën, plannen en keuzes uit tot een praktische strategie. Alle bouwstenen komen aan bod zodat je een stevige fundering bouwt. Je gaat immers niet voor korte tijd dit ondernemersavontuur aan met jezelf. Toch?

In het Succesvol Starten Programma

 • Wordt helemaal duidelijk waarin jij en jouw praktijk uitzonderlijk zijn.
 • Kruip je in de huid van jouw toekomstige klant zodat je volledig begrijpt wat zijn of haar problemen en verlangens zijn en hoe jij ze kunt helpen.
 • Ontwikkel je een onweerstaanbaar en waardevol aanbod om jouw klanten super goed en met plezier mee te helpen, waar ze graag voor betalen. 
 • Maak je cruciale keuzes in wie jij het beste kunt helpen en hoe je deze mensen of bedrijven het beste bereikt.
 • Zet je jouw stip op de horizon en gaat daar planmatig, met een strategie en veel focus naar toe werken.
 • Bepaal je jouw ideale verdienmodel om door te breken en bouw je de financiële basis.
 • Vind je simpele marketingmethodes die bij jou passen en die gegarandeerd werken. Uitgewerkt naar acties natuurlijk.
 • Hoef je niet als een berg op te zien tegen het verkopen. Je leert de juiste vragen te stellen, weet waarom klanten bij jou willen kopen en hun bezwaren te weerleggen als ze nog twijfelen.
 • Voel je de positieve flow en het zelfvertrouwen zodat jij de beste versie van jezelf wordt en daarmee echt een verschil kan maken voor jouw klanten.
 • Bouw je een dijk van een fundering om jouw business te laten groeien en bloeien.
 • Ervaar dat eenvoud key is om een goede start te maken, keep it simple 🙂
 • Aan de opleiding Succesvol Starten zijn 24 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Meer informatie tref je aan op www.nobco.nl

Hoe ik zelf heb ontdekt hoe je een succesvol bedrijf bouwt 

Als hoogsensitieve controlfreak en fervent voorstander van het ‘Keep it Simple’ principe gaat het bij mij vooral om focus en structuur. Focus op het ultieme doel en hou de weg ernaar toe simpel. Anders verspil je kostbare tijd. En dat kost onnodige energie en geld. Volg alleen mensen die het spel snappen en vergeet al die ‘goeie’ raad van jouw dierbaren die de ballen verstand hebben van ondernemen. Bouw je dreamteam met andere ondernemers zodat je kunt sparren. En dan die social media. Oei, wat kun je daar van gaan twijfelen. Kies je eigen pad en daar help ik je bij. What else? Mijn grootste valkuil was wel dat ik vond dat ik alles zelf moest kunnen. Daar heb ik de meeste tijd mee verkwist. Sinds ik investeer in hulp is mijn business met dubbele cijfers per jaar gegroeid.

En dat gevoel: stoppen in loondienst, trots zijn op wat je bereikt, heerlijk kunnen werken met de allerleukste klanten die zonder morren betalen en betekenisvol kunnen zijn. Dat gevoel is goud waard en dat gun ik iedereen!  

Inmiddels is bewezen dat deze aanpak ook voor anderen super goed werkt

Mijn zeker-weten-dat-het-werkt-aanpak deel ik graag met coaches die geen goed fundament hebben voor hun praktijk, als starter of die nog te weinig klanten krijgen. Dit zijn ambitieuze coaches die gaan voor resultaat en die voelen dat opgeven geen optie is. Jouw droom kan ook werkelijkheid worden. Alles wat nodig is voor een succesvolle praktijk komt aan de orde in het coachingprogramma. We spreken elkaar online elke 2 weken voor 6 maanden en je doorloopt 10 bouwstenen waarmee jouw succes bereikbaar wordt. Ik deel met liefde al mijn kennis en ervaring. Geen quick en dirty manier, daar hou ik niet van. Wel simpel, zonder nonsens en we gaan voor jouw resultaat!

WAT ANDEREN ZEGGEN

“Voordat ik aan deze training begon, wist ik al wel veel, maar ging niet over op actie! Tijdens deze energieke training kwam ik er al snel achter dat ik weer terug naar de tekentafel moet om de details helder te krijgen: wie is echt mijn ideale klant en wat kan ik hem bieden, focus!
Ik heb zoveel meer informatie gekregen, ook waarvan ik niet eens wist dat ik het miste! Ik kan weer bezig met mijn core business.
Hou je niet van “wollig taal gebruik” en wil je gewoon to the point weten hoe het er voor staat, zou ik je zeker aanraden om met Lisette te gaan werken.”

Harriët DeRitsema

50+ Adviescentrum

“Voordat ik aan dit programma begon, piekerde ik steeds opnieuw over mijn ondernemersplannen. Aan de hand van Lisettes progamma, heb ik o.a. belangrijke keuzes genomen over mijn aanbod, mijn ‘waarom’ helder geformuleerd en mijn doelgroep in kaart gebracht. De online groepscoaching is een belangrijk onderdeel van het programma, door mijn vragen te delen in de groep, groeide het vertrouwen in mijn onderneming. Lisette biedt met haar coaching en programma een veilige omgeving, structuur en een persoonlijke aanpak. Echt waardevol voor elke startende ondernemer!”

Asha Boschma

Be You By Me

Wil je graag weten of dit programma bij je past?

Laten we een virtuele kop koffie drinken om jouw situatie te bespreken en om te ervaren of het klikt. Ga naar mijn agenda en maak even een afspraak. Helemaal vrijblijvend natuurlijk!

Wat houdt het programma allemaal in?

 • 6 maanden lang begeleid ik je persoonlijk en intensief doordat we elke 2 weken virtueel bij elkaar komen in een online coachingscall (12 keer). Je stelt jouw vragen en ontvangt waardevolle feedback waar je meteen weer mee verder kunt. 
 • Er doen maximaal 5 ondernemers mee zodat je veel persoonlijke aandacht en maatwerk krijgt. Bij veel coaches zijn de groepen veel groter.
 • Je bent van harte welkom bij een live workshop waarin we aan de slag gaan met het verbeteren van jouw verkoopskills. Deze dag wordt altijd enorm gewaardeerd omdat er grote stappen gezet worden. 
 • Bij dringende vragen hebben we tussendoor contact via WhatsApp en e-mail. Zo heb je altijd een persoonlijk lijntje met mij. 
 • 10 online bouwstenen met stap voor stap trainingsvideo’s, opdrachten, tips en trucs, checklists en veelgestelde vragen. Zo kun jij je alle kennis en vaardigheden eigen maken om succesvol te ondernemen. Lekker praktisch en no-nonsense uitleg. Precies de informatie die je nodig hebt.
 • Als bonus ontvang je jouw eigen ondernemingsplan met de belangrijkste antwoorden uit alle stappen en daarbij jouw marketing & communicatieplan. Super handig!
 • Je houdt zo lang als je wilt toegang tot alle materialen en updates. Natuurlijk voeg ik regelmatig bonusmateriaal en andere formats toe.
 • Toegang tot de besloten Whatsapp groep waarin je ook vragen kunt stellen
 • Aan deze opleiding heeft NOBCO 24 Permanente Educatie punten toegekend

Voor wie is dit programma een heel goed idee?

 • Je bent een ambitieuze en leergierige coach die zeker weten een succes wil maken van de praktijk. Je wilt het beste fundament leggen en lekker knallen. 
 • Je wil het allerliefste zoveel mogelijk mensen of bedrijven gaan helpen met jouw prachtige bedrijf. Dit wordt mogelijk doordat je een goed fundament bouwt en ze de beste hulp biedt vanuit jouw authentieke zelf.
 • Je denkt in kansen en mogelijkheden. Een goede boterham verdienen vind je belangrijk voor jouw vrijheid en onafhankelijkheid.
 • Succes gaat bij jou niet alleen over geld maar ook over flow, energie, betekenisvol zijn voor anderen en avontuur.
 • Je wilt graag leren hoe je moet verkopen en integere marketing in kunt zetten zonder foute verkooptrucjes en geldverslindende marketing om de leukste en beste klanten aan te trekken.
 • Je vindt het fijn om een stok achter de deur te hebben. Het liefdevolle en tegelijkertijd ook zakelijke duwtje in de rug van een expert en ervaringsdeskundige met 26 jaar in the pocket.
 • Het maakt niet uit of je al begonnen bent of nog moet beginnen. Je hebt te weinig klanten en omzet op dit moment. 

 

Ja, ik wil er graag meer over weten!

De investering

Betaal in 6 keer

Betaal 6 termijnen van

€ 425

excl. BTW

Betaal in 1 keer

Betaal in 1 keer en bespaar € 55

€ 2.495

excl. BTW

Wil je graag weten of dit programma bij je past?

Laten we een virtuele kop koffie drinken om jouw situatie te bespreken en om te ervaren of het klikt. Ga naar mijn agenda en maak even een afspraak. Helemaal vrijblijvend natuurlijk!

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec eleifend sodales massa in viverra. Donec bibendum ac nisi at malesuada. Sed tempor ornare ante, id vulputate nulla tincidunt eu. “

Harry Jansen

Eigenaar, Bedrijfsnaam

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec eleifend sodales massa in viverra. Donec bibendum ac nisi at malesuada. Sed tempor ornare ante, id vulputate nulla tincidunt eu. “

Harry Jansen

Eigenaar, Bedrijfsnaam

Veelgestelde vragen

Is dit programma fiscaal aftrekbaar?

Je kunt in NL de investering als studiekosten opvoeren bij de Belastingdienst waardoor je het bedrag kunt aftrekken van de inkomstenbelasting. Als je voor de Belastingdienst ondernemer bent, kun je ook de BTW aftrekken. Neem voor de zekerheid even contact op met je boekhouder of de belastingdienst om te checken of het in jouw situatie ook zo is.

Is dit programma voor mij geschikt?

Ben jij een NOBCO coach maar is ondernemen nog onbekend terrein? Dan kan ik je heel goed helpen om jouw praktijk succesvol op te starten. Het maakt niet uit of je al begonnen bent of nog moet starten. Super belangrijk is dat jij echt een succes wilt maken van jouw praktijk.

Ik wil graag een andere betalingsregeling, kan dat?

Als je het programma helemaal ziet zitten maar je wilt graag een andere afspraak maken over de investering, dan is dat geen probleem. Ik vind het veel belangrijker dat je ervoor wilt gaan. We komen er wel uit samen. Stuur me even een berichtje, dan regelen we dat. Mijn mailadres is lisette@lisettebrattinga.coach

Wat zit er niet in het programma?

Dit programma gaat niet over gedetailleerde administratieve en juridische zaken als boekhouding, belasting en voorwaarden. Daarover kun je online best veel informatie vinden of ik verwijs je door naar een specialist uit mijn netwerk als je dat wenst. 

Ik ben nog niet als bedrijf ingeschreven. Hoe zit dat met de Btw?

Als particulier betaal je in eerste instantie de Btw zelf. Als je de factuur bewaart, kun je – zodra je je als bedrijf hebt ingeschreven –  de Btw opgeven bij de eerste Belastingaangifte.  Het valt onder opstartkosten en daarmee krijg je de Btw terug. Dit geldt zowel voor Nederland als Belgie.

Kan ik meteen beginnen?

Ja! Zodra je dit programma hebt gekocht, krijg je direct je inloggegevens en kun je met het programma beginnen.

Ik ben niet zo'n groepsmens. Wat is het alternatief?

Je werkt voornamelijk individueel in het programma en de kracht van de kleine groep werkt als een multiplier. Als je dit niet ziet zitten, kun je ook kiezen voor 1-op-1 coaching zodat ik mij 100% aan jouw business kan wijden. Kijk HIER voor meer informatie hierover.

Wat is het verschil tussen jouw programma en een ander programma?

Online zijn er allerlei programma’s te vinden. Het grote verschil is dat in het Succesvol Starten Programma de ondernemer zelf centraal staat. Jij bent immers het bedrijf. Daarnaast ontbreekt in die programma’s vaak de insteek vanuit de klant terwijl dat het allerbelangrijkste is: alles stemmen we af op jouw ideale klant. De nadruk ligt bij mij niet op verzekeringen, rechtsvormen of andere formele zaken maar dus op het bedrijf, de ondernemer en zijn of haar klanten.

Hoi, ik ben Lisette Brattinga

Met meer dan 25 jaar strategie, marketing en saleservaring doe ik het allerleukste wat er is: ik help als business coach ambitieuze ondernemers met een succesvolle groei van hun bedrijf en zichzelf. Iemand zien groeien is het mooiste wat er is! Ik raak de kern, het hart en overzie het geheel.

Op Business Universiteit Nyenrode is mijn liefde voor het ondernemen geboren. De liefde voor het coachen ontstond tijdens het wonen en werken in het buitenland. In 16 jaar ondernemerschap heb ik 2 succesvolle businesses opgezet en een bak ervaring waar je U tegen zegt.

Ik geloof 100% dat de combinatie van jouw business, jouw schatkist en persoonlijkheid goud oplevert. Op je bank-rekening en in jezelf. Ik sta voor verfrissende en anders-dan-andere strategieën en aanpakken. Vooral om jouw eigenheid in de spotlights te zetten, helderheid en focus te brengen. Mix dit met het fundament, een heldere praktische strategie en er ontstaat magic!

Ga het avontuur aan en vind het goud in je business en jezelf. Ik spreek je er graag over!

Open WhatsApp Chat
💬 Hi!
Even chatten?
Hi! 👋
Heb je een vraag?