Bouw een succesvol bedrijf

met de blauwdruk voor een succesvolle strategie

Hoe vind je de juiste klanten en verdien je een goede boterham?

Je bent een kei in je vak, maar ondernemen is andere koek. Dat heb je nog nergens geleerd. Je vindt dat je het allemaal zelf moet kunnen natuurlijk, maar jouw bedrijf komt maar lastig van de grond of de omzet blijft vet achter. Ook heb je het gevoel dat je het allemaal ingewikkelder maakt dan het is. En dan heb je ook nog beperkt de tijd omdat je nog in loondienst werkt. 

Tja… hoe pak je het goed aan en waar kun je het beste mee aan de slag? Je wilt jouw droom waarmaken en een goede boterham verdienen met jouw bedrijf maar het valt niet mee om dit allemaal alleen te bedenken en te doen. En anderen, en daardoor jijzelf, zien vooral beren op de weg.

Echt stressvol kan dit zijn. Je probeert eens wat uit maar het werkt niet echt. Je hebt het gevoel dat er niet genoeg tempo in zit en dat je nooit je baan op kunt zeggen als je zo doorgaat. Dat voelt echt niet fijn! Je wil er een succes van maken, toch? 

Dit is een belangrijk moment: het moment dat je voor een cruciale keuze staat. Ga je als een pro en met focus met jouw business aan de slag of kies je voor hap snap wat aanmodderen en blijf je zelf het wiel uitvinden? 

Jouw vliegende (door)start

Het Succesvol Starten & Groeien programma helpt jou met een vliegende (door)start. Leer als een pro te ondernemen. Met vaste regelmaat spreken we elkaar over alle facetten van jouw bedrijf en waar je als ondernemer tegenaan loopt. Aanvullend aan de coaching leid je jouw business naar het volgende level in een online training met focus en structuur. Net als succesvolle ondernemers werk je jouw ideeën, plannen en keuzes uit tot een praktische strategie. Alle bouwstenen komen aan bod zodat je een stevige fundering bouwt. Je gaat immers niet voor korte tijd dit ondernemersavontuur aan met jezelf. Toch?

In het Succesvol Starten en Groeien Programma

 • Wordt helemaal duidelijk waarin jij en jouw business uitzonderlijk goed zijn.
 • Kruip je in de huid van jouw toekomstige klant zodat je volledig begrijpt wat zijn of haar problemen en verlangens zijn en hoe jij ze kunt helpen.
 • Ontwikkel je een onweerstaanbaar en waardevol aanbod om jouw klanten super goed en met plezier te helpen, waar ze graag voor betalen. 
 • Maak je cruciale keuzes in wie jij het beste kunt helpen en hoe je deze mensen het beste bereikt.
 • Zet je jouw stip op de horizon en gaat daar planmatig en met veel focus naar toe werken.
 • Bepaal je jouw ideale verdienmodel om door te breken en bouw je de financiële basis.
 • Vind je simpele marketingmethodes die bij jou passen die gegarandeerd werken. Uitgewerkt naar acties natuurlijk.
 • Hoef je niet als een berg op te zien tegen het verkopen. Je leert de juiste vragen te stellen, weet waarom klanten bij jou willen kopen en hun bezwaren te weerleggen als ze nog twijfelen.
 • Voel je de positieve flow en het zelfvertrouwen zodat jij de beste versie van jezelf wordt en daarmee echt een verschil kan maken voor jouw klanten.
 • Bouw je een dijk van een fundering om jouw business te laten groeien en bloeien.
 • Ervaar dat eenvoud key is om een goede start te maken, keep it simple 🙂

Hoe ik zelf heb ontdekt hoe je een succesvol bedrijf bouwt 

Als hoogsensitieve controlfreak en fervent voorstander van het ‘Keep it Simple’ principe gaat het bij mij vooral om focus en structuur. Focus op het ultieme doel en hou de weg ernaar toe simpel. Anders verspil je kostbare tijd. En dat kost onnodige energie en geld. Volg alleen mensen die het spel snappen en vergeet al die ‘goeie’ raad van jouw dierbaren die de ballen verstand hebben van ondernemen. Bouw je dreamteam met andere ondernemers zodat je kunt sparren. En dan die social media. Oei, wat kun je daar van gaan twijfelen. Kies je eigen pad en daar help ik je bij. What else? Mijn grootste valkuil was wel dat ik vond dat ik alles zelf moest kunnen. Daar heb ik de meeste tijd mee verkwist. Sinds ik investeer in hulp is mijn business met dubbele cijfers per jaar gegroeid.

En dat gevoel: stoppen in loondienst, trots zijn op wat je bereikt, heerlijk kunnen werken met de allerleukste klanten die zonder morren betalen en betekenisvol kunnen zijn. Dat gevoel is goud waard en dat gun ik iedereen!  

Inmiddels is bewezen dat deze aanpak ook voor anderen super goed werkt

Mijn zeker-weten-dat-het-werkt-aanpak deel ik dolgraag met dienstverlenende ondernemers die nog geen goed fundament hebben voor hun bedrijf, als starter of die nog te weinig klanten krijgen. Dit zijn ambitieuze ondernemers die gaan voor resultaat en die voelen dat opgeven geen optie is. Jouw droom kan ook werkelijkheid worden. Alles wat nodig is voor een succesvol bedrijf komt aan de orde in het coachingprogramma. We spreken elkaar elke 4 weken gedurende 6 maanden en tegelijkertijd doorloop je 10 cruciale bouwstenen waarmee jouw succes bereikbaar wordt. Ik deel met liefde al mijn kennis en ervaring. Geen quick en dirty manier, daar hou ik niet van. Wel simpel, grondig en we gaan voor jouw resultaat.

WAT ANDEREN ZEGGEN

“Voordat ik aan deze training begon, wist ik al wel veel, maar ging niet over op actie! Tijdens deze energieke training kwam ik er al snel achter dat ik weer terug naar de tekentafel moet om de details helder te krijgen: wie is echt mijn ideale klant en wat kan ik hem bieden, focus!
Ik heb zoveel meer informatie gekregen, ook waarvan ik niet eens wist dat ik het miste! Ik kan weer bezig met mijn core business.
Hou je niet van “wollig taal gebruik” en wil je gewoon to the point weten hoe het er voor staat, zou ik je zeker aanraden om met Lisette te gaan werken.”

Harriët DeRitsema

50+ Adviescentrum

“Voordat ik aan “Succesvol Starten” begon, piekerde ik steeds opnieuw over mijn ondernemersplannen. Aan de hand van Lisettes progamma, heb ik o.a. belangrijke keuzes genomen over mijn aanbod, mijn ‘waarom’ helder geformuleerd en mijn doelgroep in kaart gebracht. De online groepscoaching is een belangrijk onderdeel van het programma, door mijn vragen te delen in de groep, groeide het vertrouwen in mijn onderneming. Lisette biedt met haar coaching en programma een veilige omgeving, structuur en een persoonlijke aanpak. Echt waardevol voor elke startende ondernemer!”

Asha Boschma

Be You By Me

Maak een vliegende (door)start

Je kunt meteen aan de slag met alle bouwstenen voor een succesvol bedrijf en je stroomt in, in de groep mede-ondernemers die ik elke 4 weken online spreek. Er is altijd ruimte voor jouw vragen en issues. Zo kun je weer snel verder. Lekker praktisch en no-nonsense dus je bespaart jezelf veel tijd, geld en moeite. Met mijn persoonlijke feedback op jouw strategie en ideeën weet je bovendien hoe je alles het beste kunt aanpakken. Zo heb je jouw investering er in no-time uit! 

Wat houdt het programma allemaal in?

 

 • 6 maanden lang begeleid ik je persoonlijk en intensief doordat we elke 4 weken virtueel met een kleine groep bij elkaar komen in een online coachingscall. Je stelt al jouw vragen en ontvangt waardevolle feedback waar je meteen weer mee verder kunt. Via WhatsApp support ik je voor vragen tussendoor. Zo heb je altijd een persoonlijk lijntje met mij. 
 • Je bent van harte welkom bij 2 live workshops waarin we aan de slag gaan met implementeren van marketing en verkoopskills leren. Deze dag wordt altijd enorm gewaardeerd omdat er grote stappen gezet worden. Bovendien is het altijd waardevol om met andere ondernemers samen te werken.
 • 10 online bouwstenen met stap voor stap trainingsvideo’s, opdrachten, tips en trucs, checklists en veelgestelde vragen. Zo kun jij je alle kennis en vaardigheden eigen maken om succesvol te ondernemen. Lekker praktisch en no-nonsense uitleg. Precies de informatie die je nodig hebt.
 • Als bonus ontvang je jouw eigen ondernemingsplan met de belangrijkste antwoorden uit alle stappen en daarbij jouw marketing & communicatieplan. Super handig!
 • Je houdt zo lang als je wilt toegang tot alle materialen en updates. Natuurlijk voeg ik regelmatig bonusmateriaal en andere formats toe.
 • Toegang tot de besloten Whatsapp groep waarin je ook vragen kunt stellen.

Voor wie is dit programma een heel goed idee?

 • Je bent een ambitieuze en leergierige dienstverlenende professional die zeker weten een succes wil maken van jouw business. Je wilt het beste fundament leggen en lekker knallen zodat je jouw baan in loondienst kunt loslaten. 
 • Je wil het allerliefste zoveel mogelijk mensen gaan helpen met jouw prachtige bedrijf. Dit wordt mogelijk doordat je een goed fundament bouwt en ze de beste hulp biedt vanuit jouw authentieke zelf.
 • Je denkt in kansen en mogelijkheden. Een goede boterham verdienen vind je super belangrijk voor jouw vrijheid en onafhankelijkheid.
 • Succes gaat bij jou niet alleen over geld maar ook over flow, energie, betekenisvol zijn voor anderen en avontuur.
 • Je staat er voor open om uitgedaagd te worden en om uit je comfort zone te gaan.
 • Je wilt graag leren hoe je moet verkopen en integere marketing in kunt zetten zonder foute verkooptrucjes en geldverslindende marketing om de leukste en beste klanten aan te trekken.
 • Je vindt het fijn om een stok achter de deur te hebben. Het liefdevolle en tegelijkertijd ook zakelijke duwtje in de rug van een expert en ervaringsdeskundige met 26 jaar ervaring.
 • Het maakt niet uit of je al begonnen bent of nog moet beginnen. Je hebt te weinig klanten en omzet op dit moment. 

 

Ja, ik wil er graag meer over weten!

Dit zijn de resultaten die je mag verwachten

 • Je leert in sneltreinvaart te ondernemen.
 • Je bouwt zonder gedoe jouw business op door krachtige keuzes en door een paar simpele bouwstenen te ontwikkelen en toe te passen.
 • Je hebt straks een dijk van een strategie met heldere doelen en richting. Zo heb je ook sneller klanten en omzet.
 • Je zet voortaan jouw ideeën om naar concrete acties zodat je niet langer uitstelt en treuzelt. Je weet precies wat je moet doen. 
 • Je bereikt jouw doelstellingen met de leukste klanten want je hebt geleerd hoe je vanuit jouw klanten denkt en hoe je daardoor meer en makkelijker verkoopt zonder dat het nep voelt of overkomt
 • Je leert marketingtechnieken die bij jou passen, je leert een simpel verdienmodel en een eenvoudige manier om aan marketing te doen. 
 • Last but not least: Jij verdient jouw investering weer terug omdat je sneller klanten hebt dan wanneer je op eigen kracht doorgaat als je deed. 

Jouw investering

Betaal in 6 keer

Betaal 6 termijnen van

€ 260

excl. BTW

Betaal in 1 keer

Betaal in 1 keer en bespaar € 65

€ 1.495

excl. BTW

Veelgestelde vragen

Is dit programma fiscaal aftrekbaar?

Je kunt in NL de investering als studiekosten opvoeren bij de Belastingdienst waardoor je het bedrag kunt aftrekken van de inkomstenbelasting. Als je voor de Belastingdienst ondernemer bent, kun je ook de BTW aftrekken. Neem voor de zekerheid even contact op met je boekhouder of de belastingdienst om te checken of het in jouw situatie ook zo is. 

Is dit programma geschikt voor mij?

Ben jij een dienstverlenende professional met een flink aantal jaren ervaring en ben je een kei in jouw vak? Maar ondernemen is nog onbekend terrein? Dan kan ik je heel goed helpen om jouw bedrijf succesvol op te starten en te laten groeien.  Het maakt niet uit of je al begonnen bent of nog moet starten. Ook niet in welke dienstverlenende branche je zit. Of je nu een management-adviesbureau hebt, een (para)medische praktijk, een (online) coachingspraktijk of recruitmentbureau. Super belangrijk is dat jij echt een succes wilt maken van jouw business.

Ik ben nog niet als bedrijf ingeschreven. Hoe zit dat met de Btw?

Als particulier betaal je in eerste instantie de Btw zelf. Als je de factuur bewaart, kun je – zodra je je als bedrijf hebt ingeschreven –  de Btw opgeven bij de eerste Belastingaangifte.  Het valt onder opstartkosten en daarmee krijg je de Btw terug. Dit geldt zowel voor Nederland als Belgie.

Kan ik meteen beginnen?

Ja! Zodra je dit programma hebt gekocht, krijg je direct je inloggegevens en kun je met het programma beginnen. Je kunt het in je eigen tempo doen, dus ook nog wachten als dat beter uitkomt.

Ik ben niet zo'n groepsmens. Wat is het alternatief?

Je werkt voornamelijk individueel in het programma en de kracht van de kleine groep werkt als een multiplier. Als je dit niet ziet zitten, kun je ook kiezen voor 1-op-1 coaching zodat ik mij 100% aan jouw business kan wijden. Kijk HIER voor meer informatie hierover.

Wat zit er niet in het programma?

Dit programma gaat niet over gedetailleerde administratieve en juridische zaken als boekhouding, belasting en voorwaarden. Daarover kun je online best veel informatie vinden of ik verwijs je door naar een specialist uit mijn netwerk als je dat wenst. 

Wat is het verschil tussen jouw programma en een ander programma?

Online zijn er allerlei programma’s te vinden. Het grote verschil is dat in het Succesvol Starten en Groeien Programma de ondernemer zelf centraal staat. Jij bent immers het bedrijf. Daarnaast ontbreekt in die programma’s vaak de insteek vanuit de klant terwijl dat het allerbelangrijkste is: alles stemmen we af op jouw ideale klant. De nadruk ligt bij mij niet op verzekeringen, rechtsvormen of andere formele zaken maar dus op het bedrijf, de ondernemer en zijn of haar klanten. 

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec eleifend sodales massa in viverra. Donec bibendum ac nisi at malesuada. Sed tempor ornare ante, id vulputate nulla tincidunt eu. “

Harry Jansen

Eigenaar, Bedrijfsnaam

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec eleifend sodales massa in viverra. Donec bibendum ac nisi at malesuada. Sed tempor ornare ante, id vulputate nulla tincidunt eu. “

Harry Jansen

Eigenaar, Bedrijfsnaam

Hoi, ik ben Lisette Brattinga

Met meer dan 25 jaar strategie, marketing en saleservaring doe ik het allerleukste wat er is. Als business coach help ik nieuwsgierige ondernemers met een succesvolle groei van hun bedrijf en zichzelf. Iemand zien groeien is het mooiste wat er is! Ik raak de kern, het hart en overzie het geheel.

Op Business Universiteit Nyenrode is mijn liefde voor het ondernemen geboren. De liefde voor het coachen ontstond tijdens het wonen en werken in het buitenland. In 16 jaar ondernemerschap heb ik 2 succesvolle businesses opgezet en bij honderden bedrijven in de keuken gekeken. Een bak ervaring waar je U tegen zegt.

Ik geloof dat de combinatie van jouw business, jouw schatkist en persoonlijkheid goud oplevert. Op je bankrekening en in jezelf. Ik sta voor verfrissende en anders-dan-andere strategieën en aanpakken. Vooral om jouw eigenheid in de spotlights te zetten, helderheid en focus te brengen. Mix dit met het fundament, een heldere praktische strategie en er ontstaat magic!

Ga het avontuur aan en vindt het goud in je business en jezelf. Ik spreek je er graag over!

Open WhatsApp Chat
💬 Hi!
Even chatten?
Hi! 👋
Heb je een vraag?