7 redenen om je eigen bedrijf te starten

Leestijd: 3 minuten

1. Eindelijk vrijheid!

Vrijheid staat met stip op nummer 1. Eindelijk je tijd steken in wat jij waardevol en zinvol vindt. Geen rekening meer houden met allerlei dwarsliggende collega’s, trage managers en regeltjes die voor een groter bedrijf nu eenmaal gelden. Zelf je dag indelen, aandacht schenken aan wat jij het allerbelangrijkste vindt. Wat een heerlijk gevoel!

2. Volop met je vak bezig zijn, echt doen waar je goed in bent

Soms drijf je af van waar je echt goed in bent en beter in wilt worden doordat jouw baan nou eenmaal andere verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Zoals rapporteren aan het management, administratieve rompslomp of personeel die jouw aandacht nodig hebben. Of je hebt een aantal jaren ervaring opgedaan bij een baas en je bent er nu klaar voor om je eigen zaak te beginnen.

3. Flexibiliteit en je eigen keuzes maken

In je eigen bedrijf bepaal je je eigen werktijden, dagen en vakantie. Wat een gevoel van luxe is dit. In de eerste jaren werkte ik zelfs meer uren dan in loondienst maar doordat ik het zelf kon indelen, sloot het veel beter aan op de zorg voor mijn gezin. Iedereen weer blij. Om maar niet te spreken van de rust! Veel minder stress en veel minder geregel en gedoe als er onverwachts iets met de kinderen was.

4. Eindelijk je passie volgen

Kriebelt het al een hele tijd? Heb je een passie waar je het liefste al je tijd in steekt en waar je het liefste jouw geld mee zou verdienen? Best eng, ik weet het. Want je weet niet of je er genoeg mee gaat verdienen en kun je wel ondernemen? Veel mensen die het lef hebben om dit te onderzoeken, maken tijd vrij naast hun bestaande werk. Zo houden ze nog even de inkomsten, maar maken ze ook tijd vrij om uit te vinden of hun passie levensvatbaar is als bedrijf. Zo heb ik het zelf ook gedaan. Ik ben een dag minder gaan werken om daarnaast mijn eigen bedrijf op te starten.

5. Meer en sneller geld verdienen met hetzelfde werk dat je in loondienst deed

Tegenwoordig schakelen veel bedrijven zzp’ers in. Zo houden ze hun loonkosten in bedwang en kunnen ze toch inspelen op drukkere tijden of ze kopen kennis in die ze zelf niet in huis hebben. Vaak genoeg zitten daar mensen tussen die hetzelfde werk doen als jij. Soms kom je er dan achter wat hun uurtarief is. Dit is altijd hoger dan jouw uurloon. Natuurlijk dragen zzp’ers meer risico want ze zijn minder zeker van werk dan jij. Ze moeten eigen klanten vinden en alles doen voor hun eigen bedrijf. Als je dat niet als belemmering ziet, maar als kans, kun je meer en sneller geld verdienen met hetzelfde werk.

6. Ben je ontslagen of ontevreden over je huidige baan?

Ook negatieve factoren kunnen ertoe leiden dat je klaar bent voor een eigen bedrijf. Zeker als je wat ouder bent en je bent ontslagen, dan kan het best lastig zijn om weer een nieuwe baan te vinden. Soms wil je niet verder in wat je tot nu toe gedaan hebt of ben je ontevreden. Dan is het tijd voor een ommezwaai! Onderzoek eens de mogelijkheden om jouw eigen bedrijf te starten? Wat voor een kennis en ervaring heb je allemaal opgedaan en wie kun je daarmee van dienst zijn?

7. Ik heb een heel aantrekkelijk aanbod om je snel en goed op weg te helpen

Herken je je in een van de volgende punten?

  • Je bent ontzettend goed in je vak maar je hebt geen business achtergrond en je kunt wel wat hulp gebruiken
  • Je weet precies wat je wil, maar je vindt het moeilijk om alleen keuzes te maken en op te starten
  • Je hebt veel kennis en ervaring, en wil wel voor jezelf beginnen maar je zit met veel vragen en je durft nog niet echt
  • Je weet wat je aan wilt bieden maar vindt de verkoop- en marketingaspecten lastig
  • Je weet niet zo goed waar je moet beginnen en je zou graag een stappenplan volgen om succesvol te starten
  • Je denkt dat het heel complex is en veel tijd kost om een bedrijf te starten

Beantwoord je één of meerdere vragen met een JA?

Schrijf je dan in voor het online coachingsprogramma Succesvol Starten of neem contact op via lisette@lisettebrattinga.coach. Ik help je graag op weg.

Open WhatsApp Chat
💬 Hi!
Even chatten?
Hi! 👋
Heb je een vraag?