Wil jij je eigen bedrijf starten?

Volg het simpele stappenplan naar jouw droom en succes

Wil jij je eigen bedrijf starten?

Volg het simpele stappenplan naar jouw droom en succes

Weet je niet waar je moet beginnen? 

Dat ondernemen is een compleet ander vak dan waar je nu goed in bent. Daar ben je inmiddels achter. Je vindt dat je het allemaal zelf moet kunnen, maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Je ziet beren op de weg. Dat maakt je onzeker, terwijl je aan alles voelt dat je het echt wilt, dat eigen succesvolle bedrijf.

Hoe pak je het goed aan? Je twijfelt, stelt uit of je blijft in cirkeltjes denken. Het schiet in ieder geval niet op. Zullen we daar iets aan doen?

Volg het stappenplan: de Roadmap to Success©

Deze Roadmap to Succes bevat dé 10 stappen waarmee je het beste fundament bouwt. Het is onderdeel van het bewezen Succesvol Starten programma dat jou helpt met die vliegende start. Je leert alles over het ondernemen. Je ontdekt hoe je met focus en structuur jouw business inricht, zonder gepieker en gedoe. Je werkt je jouw ideeën, plannen en keuzes stap voor stap uit tot een praktische strategie. Je weet wat je moet doen, wanneer, hoe en gaat ermee aan de slag. Zo doen succesvolle ondernemers dat ook.

Jouw droom wordt bereikbaar en concreet met de unieke Roadmap to Success.

Hét bewezen stappenplan met alle bouwstenen voor een succesvol bedrijf.

Na het doen van het Succesvol Starten Programma:

 • Hoor je bij de 40% die na 5 jaar nog wel in business is omdat je in sneltreinvaart leert ondernemen.
 • Weet je waarom je eigenlijk geen dienst verkoopt maar iets heel anders. Het sluit 100% aan op waar jouw klanten deep down naar verlangen. Zo krijg je hele blije klanten die dit van de daken schreeuwen.
 • Je hebt een uniek en waardevol aanbod waarmee je jouw klanten super goed helpt.
 • Die klanten passen perfect bij jou en staan op het juiste moment open voor jouw hulp.
 • Je bent de architect van je eigen bedrijf en draait aan de juiste knoppen. Zo verspil je geen tijd en geld meer. Sinds ik dit heb ontdekt, een paar jaar geleden, is mijn omzet omhooggeschoten.
 • Je werkt met jouw ideale verdienmodel om door te breken en verder te groeien. Je leert over geld.
 • Je vindt sneller en slimmer klanten dan de collega’s in jouw branche die niet durven te kiezen.
 • Toekomstige klanten hangen aan jouw lippen omdat je precies de juiste vragen stelt. Daarna gaan ze – zonder over geld te morren – dolgraag met jou aan de slag. Je ziet verkopen als helpen en doet dit met plezier.
 • Je hebt jouw unieke marketingkapstok gevonden waardoor je niet meer twijfelt over je acties. Én je vindt de manier die echt goed bij jou past.
 • Je hebt een dijk van een fundament dat cruciaal is om jouw business te laten groeien en bloeien.
 • Eenvoud is key om een goede start te maken, so we keep it simple 🙂

De Succesvol Starten aanpak werkt!

Dat is dubbel en dwars bewezen door alle deelnemers. Ik deel de aanpak graag met alle startende ondernemers die voelen dat ze hun droom écht willen verwezenlijken.

In het online Succesvol Starten programma ga je aan de slag met het bouwen van jouw fundament. Je hebt 6 maanden de mogelijkheid om al jouw vragen aan mij te stellen via e-mail en WhatsAppAls je klaar bent dan geef je mij een seintje en duik ik er helemaal in. We spreken elkaar in een waardevolle feedbacksessie. Daarna pas je alles toe in de praktijk. Als je mijn hulp daarbij wenst, is dat uiteraard mogelijk.

Het programma scoort een 9 bij evaluaties omdat het zo compleet is dat je zeker weet dat je over alles in je bedrijf hebt nagedacht. En vandaaruit maak je glasheldere keuzes, weet je wat je te doen staat en hoe om er een succes van te maken.

Toffe resultaten van klanten

“Na het besluit om mijn eigen onderneming te starten, wist ik eigenlijk nog niet waar ik aan begon. Een sprong in het diepe. Al snel kwam ik er achter dat het veel meer was dan ik had verwacht. Er komt zoveel bij kijken. Hoe deel je dat in kleine stapjes op zodat het gaat lukken en een succes wordt? Ik voelde dat ik daar hulp bij nodig had.

Ik heb super veel aan het Succesvol Starten programma gehad. Ik heb alles in detail uit kunnen werken. Zeker het stuk planning was heel volledig en alle stappen zijn uitgebreid aan bod gekomen. Het heeft mij heel veel houvast gegeven in het opbouwen van mijn onderneming. In mijn eentje was ik nooit zover gekomen als ik nu ben.

Anneke Procee

Coach

Toen ik startte leek het af en toe net een wervelstorm in mijn hoofd. Er kwam zoveel op me af.

Het Succesvol Starten programma bood me veel structuur en moedigde me aan om na te denken over alle belangrijke aspecten van het ondernemen. Het is heel erg hands-on, precies wat ik nodig had en dat vind je niet zo snel bij andere business coaches.

Marisa van Velzen

Meridaux

“Voordat ik aan“Succesvol Starten” begon, piekerde ik steeds opnieuw over mijn ondernemersplannen. Aan de hand van Lisettes progamma, heb ik o.a. belangrijke keuzes genomen over mijn aanbod, mijn ‘waarom’ helder geformuleerd en mijn doelgroep in kaart gebracht. Lisette biedt met haar coaching en programma een veilige omgeving, structuur en een persoonlijke aanpak. Echt waardevol voor elke startende ondernemer!”

Asha Boschma

Be You By Me

Wil je graag weten of dit programma bij je past?

Heb je liever mijn uitgebreide hulp en support zodat je zeker weet dat je alles goed voor je gaat werken? Kijk dan bij het andere Succesvol Starten programma of plan even een afspraak in mijn agenda om te overleggen. Vrijblijvend natuurlijk!

Voor wie is dit programma een heel goed idee?

 • Je bent een ambitieuze en leergierige dienstverlenende professional die zeker weten een succes wil maken van jouw business. Je wilt het beste fundament leggen en lekker knallen.
 • Je wil het allerliefste mensen of bedrijven gaan helpen met jouw prachtige bedrijf. Dit wordt mogelijk doordat je een goed fundament bouwt en ze de beste hulp biedt vanuit jouw authentieke zelf.
 • Je denkt in kansen en mogelijkheden. Een goede boterham verdienen vind je super belangrijk voor jouw vrijheid en onafhankelijkheid.
 • Succes en winst gaat bij jou niet alleen over geld maar ook over flow, energie, betekenisvol zijn voor anderen en avontuur.
 • Je bent een zelfdoener en autodidact die liever eerst zonder begeleiding in je eigen tempo aan de slag gaat.

Ja, ik wil aan de slag!

Veelgestelde vragen

Is dit programma fiscaal aftrekbaar?

Als je ondernemer bent kun je studiekosten, als het zakelijke kosten zijn, aftrekken van de winst. Sinds 1 januari 2022 kun je deze investering niet meer als studiekosten opvoeren voor aftrekbaarheid van de Inkomstenbelasting.

Als je voor de Belastingdienst ondernemer bent, kun je ook de BTW aftrekken. Neem voor de zekerheid even contact op met je boekhouder of de belastingdienst om te checken of het in jouw situatie ook zo is.

Is dit programma voor mij geschikt?

Ben jij een dienstverlenende professional met een flink aantal jaren ervaring en ben je een kei in jouw vak? Maar ondernemen is nog onbekend terrein? Dan kan dit programma je heel goed helpen om jouw bedrijf succesvol op te starten.  Het maakt niet uit of je al begonnen bent of nog moet starten.  Ook niet in welke dienstverlenende branche je zit. Of je nu een management-adviesbureau opzet, een (para)medische praktijk, een (online) coachingspraktijk of recruitmentbureau. Super belangrijk is dat jij echt een succes wilt maken van jouw business en dat je het op jouw eigenzinnige creatieve manier wilt inrichten.

Ik wil graag een andere betalingsregeling, kan dat?

Als je het programma helemaal ziet zitten maar je wilt graag een andere afspraak maken over de investering, dan is dat geen probleem. Ik vind het veel belangrijker dat je ervoor wilt gaan. We komen er wel uit samen. Stuur me even een berichtje, dan regelen we dat. Mijn mailadres is lisette@lisettebrattinga.coach

Wat zit er niet in het programma?

In dit programma zit geen uitgebreide coaching en begeleiding van mij. Je kunt wel altijd vragen stellen via mail of WhatsApp zodat je altijd een hulplijntje hebt. We spreken elkaar 1 x uitgebreid tijdens het feedbackgesprek. Als je meer begeleiding wenst, kijk dan even naar het andere Succesvol Starten programma.

Dit programma gaat niet over gedetailleerde administratieve en juridische zaken als boekhouding, belasting en voorwaarden. Daarover kun je online veel informatie vinden of ik verwijs je door naar een specialist uit mijn netwerk als je dat wenst.

Ik ben nog niet als bedrijf ingeschreven. Hoe zit dat met de Btw?

Als particulier betaal je in eerste instantie de Btw zelf. Als je de factuur bewaart, kun je – zodra je je als bedrijf hebt ingeschreven –  de Btw opgeven bij de eerste Belastingaangifte.  Het valt onder opstartkosten en daarmee krijg je de Btw terug. Dit geldt zowel voor Nederland als België.

Kan ik meteen beginnen?

Ja! Zodra je dit programma hebt gekocht, krijg je direct je inloggegevens en kun je met het programma beginnen.

Wat is het verschil tussen jouw programma en een ander programma?

Online zijn er allerlei programma’s te vinden. Het grote verschil is dat in het Succesvol Starten Programma de ondernemer zelf centraal staat. Jij bent immers het bedrijf. Daarnaast ontbreekt in die programma’s vaak de insteek vanuit de klant terwijl dat het allerbelangrijkste is: alles stemmen we af op jouw ideale klant.

De nadruk ligt bij mij niet op verzekeringen, rechtsvormen of andere formele zaken maar dus op het bedrijf, de ondernemer en zijn of haar klanten.

Hoi, ik ben Lisette Brattinga

Met meer dan 25 jaar strategie, marketing en saleservaring doe ik het allerleukste wat er is. Als verrijkende business coach help ik nieuwsgierige ondernemers met een succesvolle groei van hun bedrijf en zichzelf. Iemand zien groeien is het mooiste wat er is! Ik raak de kern, het hart en overzie het geheel.

Op Business Universiteit Nyenrode is mijn liefde voor het ondernemen geboren. De liefde voor het coachen ontstond tijdens het wonen en werken in het buitenland. In 17 jaar ondernemerschap heb ik 2 succesvolle businesses opgezet en bij honderden bedrijven in de keuken gekeken. Een bak ervaring waar je U tegen zegt.

Ik geloof dat de combinatie van jouw business, jouw schatkist en persoonlijkheid goud oplevert. Op je bankrekening en in jezelf. Ik sta voor verfrissende en anders-dan-andere strategieën en aanpakken. Vooral om jouw eigenheid in de spotlights te zetten, helderheid en focus te brengen. Mix dit met het fundament, een heldere praktische strategie en er ontstaat magic!

Ga het avontuur aan en vindt het goud in je business en jezelf. Verrijk jezelf. Ik spreek je er graag over!

Open WhatsApp Chat
💬 Hi!
Even chatten?
Hi! 👋
Heb je een vraag?