Business coach voor vliegende start

Simpel stappenplan voor een succesvol bedrijf

Ondernemers­coach voor vliegende start

Simpel stappenplan voor een succesvol bedrijf

Volg je droom en bouw jouw unieke bedrijf 

Weet je niet waar je moet beginnen?

Dat ondernemen is een compleet ander vak dan waar je nu goed in bent. Daar ben je inmiddels achter. Je vindt dat je het allemaal zelf moet kunnen, maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Je ziet beren op de weg. Dat maakt je onzeker, terwijl je aan alles voelt dat je het echt wilt, dat eigen succesvolle bedrijf.

Hoe pak je het goed aan? Je twijfelt, stelt uit of je blijft in cirkeltjes denken. Het schiet in ieder geval niet op. Zullen we daar iets aan doen?

Business coach en bedrijfskundige (Nyenrode) met 25+ jaar ervaring

Ik ben Lisette Brattinga, de business coach die je verrijkt. Ik behoor tot de 5% coaches die én het zakelijke én het persoonlijke combineren om tot een rijk florerend bedrijf en waardevol leven te komen. Inmiddels heb ik meer dan 1.000 klanten naar tevredenheid geholpen, starters en ondernemers die door willen groeien.

Volg het stappenplan: de Roadmap to Success©

De Roadmap to Succes bevat dé 10 stappen waarmee je het beste fundament bouwt. Het is onderdeel van het bewezen Succesvol Starten programma dat jou helpt met die vliegende start. Je leert alles over het ondernemen. Je ontdekt hoe je met focus en structuur jouw business inricht, zonder gepieker en gedoe. Je werkt je jouw ideeën, plannen en keuzes stap voor stap uit tot een praktische strategie. Je weet wat je moet doen, wanneer, hoe en gaat ermee aan de slag. Zo doen succesvolle ondernemers dat ook.

Kies voor de snelste weg naar een gezond en succesvol bedrijf

Die droom heb je helder: Je wilt een goede boterham verdienen. Lekker groeien met een bewezen strategie. Je wilt de vrijheid ervaren en je eigen keuzes maken. Ook in de mensen of bedrijven die je helpt. Je zinvol en happpy voelen met wat je doet. Helderheid over jouw koers. ‘Gewoon’ dat.

Ik help je met elke stap die je zet en de keuzes die je moet maken. Mijn aanpak werkt! Dat is bewezen. Lastige zakelijke dilemma’s én zeker ook jouw eigen hordes, hobbels en valkuilen komen voorbij. Het succesvol starten met een eigen bedrijf valt of staat met hoe jij erin staat en omgaat met dit nieuwe avontuur. Ik ben er voor je!

Tof resultaat van klant

Vorig jaar is de ondernemer in mij geboren en ik heb nu al een goedlopende praktijk! Voordat ik begon was mijn grootste angst om te weinig klanten te krijgen en hoe kreeg ik in godsnaam grip op mijn marketing?

Lisette’s programma zit super in elkaar, de roadmap brengt je precies van A naar B. Maar ook de mentale kant, hoe word je een ondernemer, dat stukje mindset, heeft alle aandacht gekregen in de sessies. Die persoonlijke coaching was voor mij het belangrijkste. Mijn uitwerkingen werden kritisch bekeken, beoordeeld en aangevuld, dat was heel erg waardevol. De kracht van Lisette is dat ze alles benoemt inclusief kritische noten en ze heeft overduidelijk veel ervaring, een scherpe blik en een goed stel hersenen.

Naast een goedlopende praktijk heeft het traject mij nog iets belangrijkers opgeleverd: Ik bepaal uiteindelijk zelf wat er gebeurt. Lisette nodigde me steeds uit om er echt mijn ding van te maken maar zij is wel de deskundige als het gaat om het opbouwen van een business. Mijn eigen koers varen moest ik dus leren. Gaandeweg was ik steeds beter in staat om er echt mijn ding van te maken en nu durf ik gewoon te luisteren naar mijn intuïtie. Dat aspect van het traject is ook heel waardevol. Ik noem het de geboorte van een ondernemer. Nu ben ik met vertrouwen onderweg als ondernemer. Volg je passie, dan ontvouwt zich het pad.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Jacqueline Philipsen

Leef coaching en wellbeing – coach voor vrouwen in de overgang

Jouw droom wordt bereikbaar en concreet met de unieke Roadmap to Success. Hét bewezen stappenplan met alle bouwstenen voor een succesvol bedrijf. 

De Roadmap is de basis van het Succesvol Starten Programma. Dit zijn de resultaten na het volgen van dit programma:

 • Je hoort bij de 40% die na 5 jaar nog wel in business is omdat je in sneltreinvaart leert ondernemen.
 • Je weet waarom je geen dienst of product verkoopt maar iets heel anders. Het sluit 100% aan op waar jouw klanten deep down naar verlangen. Zo krijg je hele blije klanten die dit van de daken schreeuwen.
 • Je hebt een uniek en waardevol aanbod waarmee je jouw klanten super goed helpt.
 • Die klanten passen perfect bij jou en staan op het juiste moment open voor jouw hulp.
 • Je bent de architect van je eigen bedrijf en draait aan de juiste knoppen. Zo verspil je geen tijd en geld meer. Sinds ik dit heb ontdekt, een paar jaar geleden, is mijn omzet omhooggeschoten.
 • Je werkt met jouw ideale verdienmodel om door te breken en verder te groeien. Je leert over geld en financiën.
 • Je vindt sneller en slimmer klanten dan de collega’s in jouw branche die niet durven te kiezen.
 • Toekomstige klanten hangen aan jouw lippen omdat je precies de juiste vragen stelt. Je krijgt mijn unieke salesscript hiervoor. Daarna gaan ze – zonder over geld te morren – dolgraag met jou aan de slag. Je ziet verkopen als een goed gesprek en doet dit met plezier.
 • Je hebt jouw unieke marketingkapstok gevonden waardoor je niet meer twijfelt over je acties. Én je vindt de manier die echt goed bij jou past.
 • Je hebt een dijk van een fundament dat cruciaal is om jouw business te laten groeien en bloeien.
 • Eenvoud is key om een goede start te maken, so we keep it simple 🙂

De Succesvol Starten aanpak werkt!

Dat is dubbel en dwars bewezen door alle deelnemers. Ik deel de aanpak graag met alle startende ondernemers die voelen dat ze hun droom écht willen verwezenlijken.

In het online Succesvol Starten programma ga je aan de slag met het bouwen van jouw fundament. Je kunt kiezen uit 2 vormen van begeleiding. Bij de online do-it-yourself vorm ga je zelfstandig aan de slag en krijg je 6 maanden persoonlijke voicecoaching bij vragen. Bij de exclusieve vorm doen we alles samen, 1-op-1 gedurende 9 maanden. We werken naar jouw omzetdoel toe.

Het programma scoort een 9 bij evaluaties omdat het zo compleet is dat je zeker weet dat je over alles in je bedrijf hebt nagedacht. En vandaaruit maak je glasheldere keuzes, weet je wat je te doen staat en hoe om er een succes van te maken. Bij het 1-op-1 programma bouwen we samen stap voor stap jouw bedrijf en leer ik je in sneltreinvaart de fijne kneepjes van het ondernemersvak. Je ontvangt al mijn bewezen formules.

SUCCESVOL STARTEN ONLINE DIY

 

Volg je eigen tempo in je eigen tijd. Je gaat zelfstandig aan de slag in het online programma met alle stappen. Ik help je persoonlijk via voicecoaching gedurende 6 maanden.

Je stelt jouw vragen via e-mail en via uitgebreide voiceberichten ontvang je mijn reactie. Als je klaar bent met het online programma dan geef je mij een seintje en duik ik er helemaal in.

Vervolgens spreken we elkaar in een waardevolle 1-op-1 feedbacksessie. Zo weet je zeker dat alles kloppend is. Daarna pas je alles toe in de praktijk. Als je mijn hulp daarbij wenst, is dat uiteraard mogelijk. 

Dit programma is ideaal voor zelfdoeners en autodidacten. 

Je eigen bedrijf is een feit en je hebt de eerste klanten.

Investering is € 2500 (ex Btw) met 6 maanden persoonlijke hulp via voicecoaching. Je betaalt in 1 x of in 2 termijnen.

 • 6 maanden persoonlijke voicecoaching, altijd een hulplijn.
 • 1-op-1 waardevol feedbackgesprek als je klaar bent.
 • 10 online stappen voor het beste fundament.
 • Voor altijd toegang tot het Succesvol Starten programma vol tools, hulpmiddelen, checklists en formats.
 • Bonus: ondernemingsplan + marketing & communicatieplan.
 • Geen 1-op-1 coachsessies, wel 1 feedbacksessie.
 • Geen praktische support bij bijv. leren verkopen, ontwikkeling van jouw website, copywriting en content maken.

EXCLUSIEF 1-OP-1

Er komt zoveel kijken bij het starten van je bedrijf! We gaan 1-op-1 met 100% focus jouw ondernemersavontuur aan voor die vliegende start.

We bouwen samen stap voor stap een winstgevend bedrijf. Alles komt aan bod, ook jouw mindset en we vinden een succesvolle marketing- en verkoopaanpak die helemaal bij jou past. Zodat je moeiteloos klanten aantrekt en snel groeit met jouw bedrijf. We houden het lekker praktisch en richten alles samen in. 

Ik neem daar onbeperkt de tijd voor tijdens onze 9 maanden samenwerking. Ik ben er voor je! Ik laat je niet zwemmen en help je bij elke stap in je bedrijf en in jezelf. 

Voor een vliegende start met de leukste klanten. Altijd een directe persoonlijke hulplijn voor sparren en feedback.

Investering is € 12000 (ex Btw) voor 9 maanden 1-op-1 coaching. Je betaalt in 1 x of in 9 termijnen.

 • 100% focus op jouw business: 9 maanden mijn intensieve en persoonlijke begeleiding. Altijd een hulplijn.
 • Deepdive face-to-face in Rotterdam, daarna elke 2 weken online coaching
 • 3 live dagen met andere ondernemers over easy peasy verkopen, strategie & marketing en creëer jouw rijke leven en geld mindset. 
 • De beste copywriter die helpt met scorende websiteteksten.
 • 10 online stappen voor het beste fundament.
 • Voor altijd toegang tot het Succesvol Starten programma vol tools, hulpmiddelen, checklists en formats.
 • Talrijke bonussen: de Marketing Wizard tool, hulp bij ontwikkelen website en content, toegang tot > 25+  jaar ervaring, mijn bieb vol formats en checklists en mijn zorgvuldig opgebouwde netwerk.
 • Extra bonus: ondernemingsplan + marketing & communicatieplan.

Wil je overleggen welk programma het beste bij jou en jouw plannen past? 

Laten we een virtuele kop koffie drinken om jouw situatie te bespreken. 

Toffe resultaten van andere klanten

Als ik ergens voor ga, dan wil ik het goed doen. Dus toen ik bedacht dat ik ging ondernemen, dacht ik meteen: dat ga ik niet in mijn eentje doen. Ik heb er geen kaas van gegeten als voormalig arts en eigenlijk moet je een heel nieuw vak leren. Ik moest over veel nadenken. Het opzetten was meer werk dan ik dacht. Er komt zoveel kijken bij het starten van je bedrijf. Niet alleen in praktische zin. Ook in mentale zin. Je komt jezelf regelmatig tegen. En geduld is belangrijk. Met Lisette en al doende kwam ik erachter wat het beste werkt en welke weg het beste bij mij past. Zo ontplofte mijn LinkedIn na een persoonlijke post en de afspraken stroomden vanzelf binnen.

Het Succesvol Starten programma als geheel en de opdrachten erin zijn super goed. Lisette raakt de gevoelige snaar, blijft altijd rustig en houdt het overzicht. Ze geeft veel extra service, heel fijn. Totaal geen grens in ervaren. Het fundament ligt er, de systematiek is helder. Als ik nieuwe klanten nodig heb, weet ik hoe ik dat moet doen. Ook weet ik hoe ik een bedrijf moet runnen, daar ben ik heel zelfverzekerd over. Alles is duidelijk. Zo fijn!

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Tineke Plat

Transformatie retreats voor ontwaakte powervrouwen

Het strategiemodel vind ik al de hele investering waard geweest. Er staat nu een heldere stip op de horizon, met een duidelijk stappenplan hoe daar te komen. Ik weet wat ik moet doen terwijl het starten in het begin één grote zoektocht was en ik onvoldoende wist wat belangrijk was en wat niet. Ook de Customer Journey en bijvoorbeeld de Product Markt Combinatie matrix zijn waardevolle instrumenten die ik gebruik.

Het Succesvol Starten programma is echt een combinatie van dromen, denken en doen. Een mooie mix van praktijk en theorie om te groeien als ondernemer.

Alle facetten die komen kijken bij het starten van een bedrijf komen voorbij in dit programma, met uiteindelijk een concreet ondernemingsplan. Ik voel mij door Succesvol Starten veel steviger in mijn keuzes en ben een stuk zakelijker geworden. Het programma is super voor ondernemers die vanuit een gedegen fundament een vliegende start van hun bedrijf willen en ook voor gevestigde ondernemers die willen groeien en een stuk basis missen.

Mariëtte Siezenga

DeCommCoach

Vorig jaar. Daar stonden we dan, Gerben en ik. We gaan het doen, we gaan voor onszelf beginnen. Vol verlangen om iets nieuws te gaan doen, alleen wat dit zou zijn was nog niet helemaal duidelijk. Iets met gitaren? Iets in het toerisme of recreatie? Maar nee, het werd een trainings- en consultancy bureau op het gebied van testautomatisering.

Die zoektocht, die eerste stappen, hebben we samen met Lisette gezet. Een bak aan ervaring en Jip en Janneke taal. Dat is Lisette.

We wisten al best veel maar moesten er vooral mee aan het werk gezet worden. Vooral haar praktische kant vonden we heel fijn. Dromen omzetten in doen. 

We vonden Lisette via haar podcast. Er zijn genoeg business coaches en er worden genoeg online programma’s aangeboden, maar wij waren al weg van Lisette’s manier van werken voordat we überhaupt besloten een business coach in te schakelen. Het totaalplaatje maakt het de investering meer dan waard. Het feit dat ze geen uurtje factuurtje doet was voor ons ook heel fijn. We bleken van de persoonlijke face to face gesprekken te zijn dus met plezier reden we meerdere keren vanuit Dalfsen naar Rotterdam.

Het resultaat? Binnen een half jaar hebben we ons bedrijf vormgegeven en de eerste opdrachten hebben we inmiddels achter de rug. We hebben geen verbeterpunten. We zijn gewoon heel blij met haar!

Wil je weten wat we doen? Kijk op onze website

Patricia & Gerben van Oene

Oenit trainingen

Van niets naar een heus eigen bedrijf. Een feestje vond ik het ik het! Ik heb enorm genoten van het hele traject. Lisette is op mijn pad verschenen en dat heeft zo moeten zijn. Haar manier van werken heb ik ervaren als professioneel, betrouwbaar, ze heeft kennis van zaken, ze deelt alles wat je weten wilt en is ook nog eens een fijn mens. Ze heeft engelengeduld, maar geeft je ook het belangrijke duwtje naar zelfstandigheid waar nodig. Ze doet wat ze zegt en meer.

Stapsgewijs heb ik geleerd hoe een onderneming te runnen en ik heb de stappen gemaakt die genomen moesten worden. Spannend vond ik het (en nog wel), ik leer nog iedere dag, maar ik heb mijn business opgezet. Ik heb klanten en ben nu toch echt mijn droom aan het verwerkelijken. Dankbaar voor deze mooie samenwerking! Ik kan iedereen het succesvol starten programma en een samenwerking met Lisette van harte aanbevelen. Het was de investering meer dan waard en een waardevol cadeau aan mezelf!

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Mirjam Berends

Isodorushoeve – Holistische therapie & training

Hoe ik de juiste (het best)e klanten kan binnenhalen was mijn grootste zoektocht aan het begin. Nu weet ik veel beter wat ik kan doen en ben ik waardevolle samenwerkingen aangegaan die mij maandelijks een mooie basisomzet opleveren. Dat geeft een stukje rust.

Het programma biedt een fijne houvast en structuur. Die 10 stappen maken het echt makkelijk om stap voor stap alles uit te werken en hebben mij goed geholpen in mijn ontwikkeling als ondernemer. Ik heb tijdens de sessies ook veel geleerd van de anderen in de groep. In het stukje verkopen durf ik steeds meer en voel ik mij wel wat zekerder.Het blijft een kwestie van ervaring opdoen en leren. Ik vertrouw gelukkig meer op mijn intuïtie en ik durf ook nee te zeggen tegen opdrachten die niet bij mij passen. Focus houden en keuzes blijven maken in alles wat ik leuk vind, is waar ik me in wil blijven ontwikkelen.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Monique Vermeulen

Move woningadvies

Van het gebrek aan richting en focus in het begin werd ik echt onrustig. Ik had geen idee wat er allemaal bij het ondernemen kwam kijken. Ik startte naast mijn baan in loondienst en wilde het ondernemen nu goed aanpakken. Zo kwam ik bij Lisette terecht. Het Succesvol Starten programma heeft mij een gedegen basis gegeven waar ik telkens op terug kan vallen, ook toen de markt op z’n gat lag. Mijn toegevoegde waarde is helder, mijn aanbod en tariefstelling staan als een huis. Mijn netwerk heb ik leren inzetten, het strategiemodel hangt boven mijn bureau en het werkt allemaal goed zo want er wordt op aangehaakt. Van meerdere kanten komt er nu werk op me af en alles is erop gericht om dit jaar mijn omzet te verdubbelen. Wat ook handig is: ik kan voortborduren op die stevige basis en jaarlijks mijn plan weer updaten.

Lisette haalt echt de ondernemer in je naar boven, heeft veel kennis van zaken en legt de basis onder zowel het ondernemerschap als je bedrijf. Zo’n gedegen basis wens ik iedereen toe. De coaching en structuur geeft me veel houvast en focus.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website

Christy Pach

IKC & Teamcoach

Voor wie is dit programma een heel goed idee?

 • Je bent een ambitieuze en leergierige dienstverlenende professional die echt een succes wil maken van jouw bedrijf. Je wilt het beste fundament leggen. Je vindt het natuurlijk spannend maar laat je niet tegenhouden door alle beren op de weg.
 • Je wilt het allerliefste mensen of bedrijven gaan helpen met jouw prachtige bedrijf. Dit wordt mogelijk doordat je een goed fundament bouwt en ze de beste hulp biedt vanuit jouw authentieke zelf.
 • Je denkt in kansen en mogelijkheden. Een goede boterham verdienen met een bedrijf dat helemaal bij jou past vind je super belangrijk voor jouw vrijheid en onafhankelijkheid.
 • Succes en winst gaat bij jou niet alleen over geld maar ook over flow, energie, betekenisvol zijn voor anderen en avontuur.
 • Je snapt dat dit de grootste persoonlijke ontwikkelingsreis ever wordt. I’ve got your back!
 • Opgeven komt niet in jouw woordenboek voor, linksom of rechtsom, jouw eigen droom wordt werkelijkheid.

Ja, ik wil aan de slag!

Wil je graag weten of het Succesvol Starten programma bij je past?

Laten we een virtuele kop koffie drinken om jouw situatie te bespreken en om te ervaren of het klikt. Dit gesprek is tevens een selectiegesprek, er is immers beperkt plek als je 1-op-1 samen wilt werken. Ga naar mijn agenda en maak even een afspraak. Helemaal vrijblijvend natuurlijk!

Hiermee ga je in detail aan de slag:

Stap
1.

Zelfontdekking: Als eerste moet je jezelf als ondernemer goed leren kennen. Je krijgt inzicht en ontdekt wat je nodig hebt. Ga je voor 100% commitment? Think big en stretch jezelf.

Stap
2.

Jouw why: Start jouw bedrijf met bezieling en passie. Je leert hoe je dit overbrengt zodat jouw magnetische aantrekkingskracht tot samenwerking met de fijnste klanten leidt.

Stap
3.

Wat ga je verkopen: Creëer van jouw magic een fantastisch aanbod waarmee je uniek bent in jouw markt. Jouw onweerstaanbare aanbod is een belangrijke sleutel in jouw marketing.

Stap
4.

Waar: Positioneer jezelf kijkend naar de markt en collega’s. Wat wordt jouw positie in de markt. Jouw locatie is key en 1 van de 5 belangrijke marketing P’s.

Stap
5.

Jouw ideale klant: Bepaal met welke klanten je de beste resultaten kunt bereiken. Je leert te denken vanuit de klant zodat jouw marketing magnetisch gaat werken.

Stap
6.

Branding: Bedenk de juiste naam. Bepaal de identiteit van jouw bedrijf. Waar staat het voor? Geef het vorm in kleur en uitstraling.

Stap
7.

Ambitie en focus: Wat is er allemaal mogelijk? Bereken welke omzet je nodig hebt en hoe je de financiën regelt. Welke financiële resultaten wil je en welke balans tussen werk en privé?

Stap
8.

Hoe ga je het allemaal doen? Uit het antwoord dat jij geeft op mijn vragen rolt vanzelf jouw strategie: het concreet maken van jouw doelstellingen uit stap 7. Nu komt je bedrijf echt tot leven!

Stap
9.

Sales & klanten: Klanten vinden, winnen en behouden. Hoe doe je dat? Je maakt de smashing elevator pitch en leert fijne natuurlijke verkooptechnieken. Je vindt jouw beste manier van verkopen mét mijn magic salesscript.

Stap
10.

Magic marketing: De juiste mix van 5 P’s komen hierin samen, dus ook jouw prijs. Je leert hoe je goede content maakt, welke communicatie en social media je inzet en wat het beste bij jou past. Je leert hoe je jouw aanbod kunt lanceren en nog véél meer.

Veelgestelde vragen

Is dit Succesvol Starten programma geschikt voor mij?

Ben jij een dienstverlenende professional met een flink aantal jaren ervaring en ben je een kei in jouw vak? Maar ondernemen is nog onbekend terrein? Dan kan ik je heel goed helpen om jouw bedrijf succesvol op te starten.  Het maakt niet uit of je al begonnen bent of nog moet starten.  Ook niet in welke dienstverlenende branche je zit. Of je nu een management-adviesbureau opzet, een (para)medische praktijk, een (online) coachingspraktijk of recruitmentbureau. Super belangrijk is dat jij echt een succes wilt maken van jouw business.

Dit programma is minder geschikt als je van plan bent een webshop te starten of als je alleen producten (zonder diensten) verkoopt. 

Kan ik meteen beginnen?

Ja! Zodra je dit programma hebt gekocht, krijg je direct je inloggegevens en kun je met het programma beginnen. Je houdt voor altijd toegang. Veel van mijn klanten gebruiken het programma elk keer weer voor het maken van hun (jaar)plannen. Bij andere coaches heb je vaak toegang voor bepaalde tijd.

Hoe lang hou ik toegang tot het programma?

In tegenstelling tot veel van mijn collega’s hou je bij mij voor altijd toegang tot het online programma, in ieder geval zo lang ik in business ben 🙂 Elk jaar kun je je plannen weer aanscherpen, de handige formats gebruiken en al het nieuwe materiaal inzetten om te groeien met jouw bedrijf.

Is dit programma fiscaal aftrekbaar?

Als je ondernemer bent kun je studiekosten, als het zakelijke kosten zijn, aftrekken van de winst. Sinds 1 januari 2022 kun je deze investering niet meer als studiekosten opvoeren voor aftrekbaarheid van de Inkomstenbelasting.

Als je voor de Belastingdienst ondernemer bent, kun je ook de BTW aftrekken. Neem voor de zekerheid even contact op met je boekhouder of de belastingdienst om te checken of het in jouw situatie ook zo is.

Ik ben nog niet als bedrijf ingeschreven. Hoe zit dat met de Btw?

Als particulier betaal je in eerste instantie de Btw zelf. Als je de factuur bewaart, kun je – zodra je je als bedrijf hebt ingeschreven –  de Btw opgeven bij de eerste Belastingaangifte.  Het valt onder opstartkosten en daarmee krijg je de Btw terug. Dit geldt zowel voor Nederland als België.

Wat is het verschil tussen jouw programma en een ander programma?

Online zijn er allerlei programma’s te vinden. Het grote verschil is dat in het Succesvol Starten Programma de ondernemer zelf centraal staat. Jij bent immers het bedrijf. Daarnaast ontbreekt in die programma’s vaak de insteek vanuit de klant terwijl dat het allerbelangrijkste is: alles stemmen we af op jouw ideale klant.

Bij de meeste do-it-yourself programma’s van mijn collega’s kun je alleen in een groep of via een chat feedback ontvangen. Zelf heb ik meegemaakt dat ik dan niet aan de beurt kwam of dat mijn vraag niet goed beantwoord werd omdat de coach geen overzicht had over waar ik mee bezig was. Ik heb altijd overzicht omdat ik in jouw programma mee kan kijken. Mijn adviezen zijn dus altijd precies op jou en jouw bedrijf gericht.

Veel coaches hebben een one-size-fits-all programma. Ze leren hun eigen verdienmodel of methode aan jou. Ik heb ervaren dat elke ondernemer anders is, elk bedrijf anders is en dat er dus nooit sprake kan zijn van eenzelfde aanpak. Ik bied daardoor liever maatwerk.

Je houdt voor altijd toegang. Veel van mijn klanten gebruiken het programma elk keer weer voor het maken van hun (jaar)plannen. Bij andere coaches heb je vaak toegang voor bepaalde tijd.

De nadruk ligt bij mij niet op verzekeringen, rechtsvormen of andere formele zaken maar dus op het bedrijf, de ondernemer en zijn of haar klanten.

Hoe ziet een coachingstraject of -programma eruit?

Een traject of programma is bij elke coach weer anders. De aanpak verschilt en daarmee de duur en investering.

Voor starters die een vliegende start willen heb ik, Lisette Brattinga, het bewezen Succesvol Starten programma ontwikkeld.

 1. We starten met een verhelderende belafspraak. We bespreken jouw ideëen, wat jouw ambities zijn, waar je tegenaan loopt en of ik je daar mee verder kan helpen. Voelt het OK? Dan kies je voor de online variant met voicecoaching of de exclusieve variant met 1-op-1 hulp tijdens 9 maanden. Geen klik? Dan ben ik daar eerlijk over, jij hopelijk ook, en geef ik je een waardevol advies mee.
 2. Bij een JA op het exclusieve programma gaan we lekker aan de slag. In de face to face deep dive sessie komt jouw droom tot leven, wordt jouw ambitie helder, stellen we heldere doelen en de 1e acties vast. Ook ontdek ik het goud in jouw ‘schatkist’ aan ervaring, zodat je positief opvalt tussen anderen. Bij de online variant ga je eerst zelfstandig aan de slag. 
 3. Daarna bouwen we samen jouw fundament voor het bedrijf en de toekomst. Bij de online variant doe je dit zelfstandig door alle vragen in het programma te beantwoorden. Waar je niet uitkomt, stel je via mail jouw vragen.
 4. Je gaat meteen in de actiestand met een heldere strategie. Je weet precies wat je moet doen.
 5. Als je deze Succesvol Starten strategie eenmaal door hebt, dan heb je daar voor altijd plezier van. Je snapt wat er bij groei komt kijken en je weet wat je moet doen. Voortaan kun je jouw business succesvol naar alle volgende levels laten groeien.
 6. Je kunt onbeperkt een beroep op mij doen. In de exclusieve variant is dat met sessies en telefoontjes tussendoor. In de online variant is dat via mail.  Dit is een groot verschil met andere coaches. Al jouw vragen, lastige keuzes, twijfels, persoonlijke en zakelijke uitdagingen zijn bespreekbaar. Ik help je van A tot Z met alles wat er nodig is voor jouw start en groei. Als bedrijfskundige hou ik altijd het overzicht en de samenhang in de gaten. Zo bereiken we samen de beste resultaten!

Ik wil graag een betalingsregeling, kan dat?

Als je het programma helemaal ziet zitten maar je wilt graag een betalingsafspraak maken over de investering, dan is dat geen probleem. Ik vind het veel belangrijker dat je ervoor wilt gaan. 

Waarom een ondernemerscoach?

Waarom overweeg je een ondernemerscoach? Dat is de 1e vraag. Wat wil je bereiken, waar loop je tegenaan en wat wil je eruit halen? Wat verwacht je van jouw coach?

Je ziet je eigen blinde vlekken en bottlenecks vaak niet. Het is ontzettend verfrissend en verrassend als je jouw ideeën en business eens door een ondernemerscoach, een buitenstaander, laat screenen. Het voelt als frisse zuurstof door je bedrijf.

In no-time worden jouw zakelijke, persoonlijke en strategische uitdagingen zichtbaar. Je doet precies wat nodig is en bouwt samen wat je nog niet hebt. Zo bouw je jouw fundament voor groei en de toekomst (als wij zouden samenwerken).

Het kan ook zijn dat je voor een specifiek onderdeel een ondernemerscoach zoekt. Voor jouw branding of profilering, jouw strategie, het ontwikkelen van een online aanbod of sales. Kijk dus goed of je een specialist of een generalist nodig hebt.

Aan een bedrijf zit ook een persoonlijke kant. Ondernemen is de ’trekhaak’ voor persoonlijke groei. Als jouw business groeit, ontwikkelt je jezelf als ondernemer ook. Met een goeie coach die hier ook oog voor heeft, sta je jezelf niet langer in de weg. Je ruimt je persoonlijke obstakels op. Dat geeft je het lef om de keuzes te maken die het beste bij jou en jouw bedrijf passen. Dan heb je zakelijke én persoonlijke winst.

Je komt met een coach meteen in actie, alleen al vanwege de investering die je terug wilt verdienen. Groeien gaat sneller, makkelijker en gerichter met een ondernemerscoach dus bereik je ook sneller je doelen. Vraag altijd een gesprek aan en kijk heel goed of je een klik hebt. Dat is cruciaal voor een plezierige succesvolle samenwerking.

Wat doet een ondernemerscoach?

Een goede ondernemerscoach vindt samen met jou het goud in jouw ‘schatkist’ en reikt je alles aan om hier het maximale uit te halen. Dat gaat niet alleen over jouw bedrijf maar ook over jou natuurlijk. Je ontdekt de zakelijke en persoonlijke blinde vlekken en bottlenecks.

Waar wil jij de nadruk op leggen tijdens de coaching? Het zakelijke deel, het persoonlijke deel of een combinatie van beide? Iedere ondernemerscoach heeft een eigen insteek, unieke achtergrond en ervaring. Kijk goed wat het beste bij jou en jouw hulpvraag past.

Een goede ondernemerscoach stelt je kritische vragen, geeft je concreet advies en reikt praktische tools aan. De coach helpt je bij keuzes en weet vaak de kortste en beste weg. Je wordt uitgedaagd om uit je comfort zone te gaan. Je komt en blijft in actie. Jouw zelfvertrouwen groeit omdat je vooruitgang gaat zien en je jouw obstakels hebt opgeruimd.

Maar…er zit een groot verschil tussen ondernemerscoaches dus kijk goed wie er het beste bij je past. Lees dit blog voor 10 tips om de juiste ondernemerscoach te vinden.

Wat kost een ondernemerscoach of business coach?

Het kost niks. Echt waar?

Een goede business coach of ondernemerscoach levert juist geld op en verdient zichzelf dubbel en dwars terug. Zo zou het moeten zijn. Het is wel belangrijk dat je zelf aan de slag gaat met alles wat je aangereikt krijgt.

Er zijn ondernemerscoach programma’s van een paar honderd euro tot meer dan € 50.000 voor een paar maanden. Ook bieden enkelen losse sessies aan. Er is voor elk wat wils.

Mijn exclusieve 1-op-1 coaching voor startende ondernemers vraagt een investering van € 12000 (ex Btw) waarbij je 9 maanden onbeperkt een beroep op mij kunt doen. Je doorloopt daarbij het Succesvol Starten programma. Klik hier voor meer info over mijn coaching en mij als ondernemerscoach.

Ik bied geen losse sessies aan en ga voor een helder doel en resultaat met ambitieuze ondernemers die in 1 x een vliegende start willen. Meestal willen ze snel groeien naar een 6-cijferige omzet. Ook is het mogelijk om het Succesvol Starten programma zelfstandig te volgen zodat je een stevig fundament bouwt. Klik hier voor meer info.

Wat levert coaching voor ondernemers op?

Als eerste geld. Ondernemerscoaching moet meer opleveren dan de investering. Simpel.

Daarbij leer je giga veel en snel van een ondernemerscoach, dus je groeit niet alleen zakelijk maar ook als ondernemer en mens. Jouw zelfvertrouwen, zelfzorg en plezier groeien mee. Daar heeft jouw hele business baat bij, ook jouw team als je dat hebt.

Andere belangrijke opbrengsten kunnen zijn: Rust in je hoofd. Regie. Duidelijkheid over de toekomst, richting, structuur en focus. Nieuwe dosis energie. Meer zelfvertrouwen. Autonomie. Impact en nog veel meer!

Open WhatsApp Chat
💬 Hi!
Even chatten?
Hi! 👋
Heb je een vraag?