Business coach voor échte rijkdom, ook als mens

Hou ’t simpel en groei in winst, vrijheid én plezier

Business coach voor échte rijkdom, ook als mens

Hou ’t simpel en groei in winst, vrijheid én plezier

Je houdt van het leven en bent trots op het bedrijf en succes wat je hebt. Je hebt er hard voor gewerkt. Alleen…je houdt te weinig over. Te weinig winst, te weinig tijd en je voelt je niet tevreden. Je staat stil in je ontwikkeling. Dat moet anders kunnen. Zeker als je verder wilt groeien omdat je nog veel meer in jouw mars hebt.

Je hebt zeker 3 ideeën over jouw groei maar welk scenario is het beste? Ook weet je dat je je eigen blinde vlekken niet ziet. Je wilt heel graag een grote omzetsprong maken of je business omgooien. Ook kom je nog niet helemaal uit de verf zoals je zou willen. Je bent al succesvol maar wil het meer op je eigen manier doen. Lekker anders. Maar hoe? Ik vertel het je zo.

Winst, lekker reizen en genieten

Wil je je daarnaast vrij voelen en heerlijk op reis kunnen? ‘Gewoon’ meer genieten van de combinatie werken, reizen en leven. Genoeg geld hebben om te doen wat je wil. Positieve energie voelen, voldoening en fun. Meer winst halen uit je business en als mens dus. Zodat het helemaal kloppend voelt en je alles eruit kunt halen wat er in je zitHoe dan?

Groeien met een coach gaat sneller

En nu kom ik in beeld 🙂 Bespaar jezelf tijd en onnodig gezoek door je maximaal te verrijken met mijn 25+ jaar ervaring met 100+ bedrijven. Jij bent anders, jouw klanten zijn anders, jouw bedrijf is anders dus jouw ‘puzzel’ is anders. Ik help je graag bij het leggen van die lastige puzzel met mijn bewezen aanpak. Alles valt op z’n plek als je jouw Gouden Groei Formule© eenmaal ontdekt. Die past bij jou, jouw business en de fijnste klanten. Zo pak je lekker door en groei je als ondernemer én met jouw bedrijf in de 6 tot 12 maanden dat we samenwerken. Echt life-changing!

Gouden Groei Formule©: 100% heeft binnen 12 maanden serieuze groei bereikt

Het Gouden Groei Programma…

is een exclusief 1-op-1 programma waarin ik je persoonijk begeleid om jouw groeisprong te maken. Linksom of rechtsom, je bereikt jouw doelen en vindt jouw Gouden Groei Formule waarin ook strategie, marketing, sales en operationele zaken veel aandacht krijgen. Alles komt aan bod.

Groei komt uit slimme persoonlijke en zakelijke keuzes, prioriteiten en focus op gerichte acties.

Als het nodig is (ver)bouwen we jouw groeifundament en redesignen we jouw business. Soms is het vooral ’tweaken’.

Afhankelijk van jouw doel werken we 6 tot 12 maanden samen. Ik sta ONBEPERKT voor je klaar. Daarnaast ontvang je hulp van een top copywriter, een slimme geldcoach en verhelderende mindsetsessies. Tijdens de 3 livedagen ontmoet je ook mede-ondernemers.

Ik match het beste met mensen die positief in het leven staan, in kansen en mogelijkheden denken, durven en doen. Autonome ondernemers die van kwaliteit en exclusiviteit houden. Mijn hart maakt altijd een sprongetje als het reislustige ambitieuze ondernemers zijn, levensgenieters die het spannend vinden om uit hun comfort zone te gaan en het toch doen.

Gun jezelf een buitengewoon leven en bedrijf en zet de stappen die je ambieert.

Dit zijn de magic resultaten van het Gouden Groei Programma met exclusieve 1-op-1 coaching:

 • Jij bent het goud in je bedrijf. We ontwikkelen jouw persoonlijke fundament. Je ingedutte creativiteit en dromen worden wakker. Je krijgt eindelijk headspace om vanuit visie met je bedrijf bezig te zijn én met jezelf. Je ontdekt wat wel en niet voor jou werkt.
 • Je ontwikkelt de beste groei mindset waardoor je positiviteit en focus ervaart en rust in je hoofd krijgt.
 • Jouw manier van business doen verandert positief door zelfkennis. Je geeft bewust richting en gaat uit van je eigen power.
 • We analyseren en professionaliseren jouw hele bedrijf zodat je een business fundament bouwt voor de toekomst. Je krijgt overzicht en inzicht. Alles komt aan bod: jouw aanbod, klanten, verdienmodel, positionering en branding. Natuurlijk ook jouw marketing, website, social media, manier van verkopen, jouw processen en financiën.
 • Dit alles combineren we tot een strategie ‘how to get there’. Praktisch met doelen en een concreet actieplan. Je ontdekt jouw groeiformule met vliegwieleffecten.
 • We versimpelen alle complexiteit met een heldere route naar échte winst, vrijheid en plezier. We zetten hiervoor ook ChatGPT in.
 • De samenhang tussen alle onderdelen in je business wordt opeens helder. Alles valt op zijn plek. Dat komt door mijn bedrijfskundige view die samen met mijn sensitieve menselijke ‘antenne’ een zeldzame combinatie blijkt te zijn.

Ik wil het beste voor jou. Omdat jij dan een leuker mens bent voor jezelf, én de rest van de wereld. Die positieve energie geef je weer door, zonder er iets voor te doen. Dat is goud waard toch?!

Een cadeau voor het leven 🎁

Wil je weten hoe jouw bedrijf succesvol kan groeien en hoe ik je kan helpen?

Laten we een virtuele kop koffie drinken om jouw situatie te bespreken en om te ervaren of het klikt. Dit gesprek is tevens een selectiegesprek. Omdat ik 1-op-1 werk is er beperkt plek. Maak vrijblijvend jouw afspraak in mijn agenda. 

Toffe resultaten van klanten

Hoe nu verder? Daar piekerde ik veel over. De sprong in het diepe met Lisette voelde als mijn laatste kans: erop of eronder. Ik was flink zoekende met wel 5 scenario’s in mijn hoofd. Als ik zo door was gegaan was het moeilijk geworden en had het veel geld gekost. De investering in Lisette was echt heel veel geld voor mij. Ik stond op verlies en wat ging ik doen? Nog meer geld uitgeven. Achteraf ben ik hartstikke blij dat ik de samenwerking aangegaan ben. Ze is het 1000% waard.

Na de tweede sessie hadden we al een totaal ander businessmodel bedacht. Alles is eigenlijk op de schop gegaan. Dat nieuwe businessmodel heeft het grootste verschil gemaakt. We hebben samen een goed fundament gebouwd dat zich begint uit te betalen. Ik bouw nu een winstgevend bedrijf met veel vrijheid en flexibiliteit, precies wat ik wilde. Ik ben echt de juiste weg ingeslagen en ervaar veel meer rust. Ik steek nu vooral tijd in mijn klanten, een select groepje, en mijn vindbaarheid. Niet meer in allerlei productieproblemen, te hard werken en gedoe.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website.

Pjotr Kraan

Flinq Plastics

 

Nadat ik de focus in mijn bedrijf verlegde, vroeg ik Lisette mij te helpen om meer rust in het ondernemen te krijgen en mee te kijken naar mijn nieuwe processen. Inmiddels lopen al deze processen soepeler en juist dat zorgt voor veel meer rust en overzicht. Grappig hoe simpel het soms kan zijn. De strategie A4’tjes met alle actieplannen, omzetdoelen en persoonlijke doelen helpen mij om alles bij te houden. Allemaal kleine dingen die samen tot een groot effect hebben geleid. Ik weet nu hoeveel klanten ik per jaar wil, hoeveel tijd me dat kost en wie ik het liefste help met welk aanbod. En ik had nooit verwacht dat ik binnen één jaar mijn prijzen 3 x zou verhogen.

Daarnaast had ik een grote wens om alles helemaal op mijn manier doen, zodat het echt goed voelt. Ze keek goed naar wat bij mij paste en was heel betrokken. Er werd tijd genomen voor wat nodig was en dat heeft mij geïnspireerd om met mijn eigen klanten ook veel minder op de klok te kijken. Meer vanuit flow werken, niet meer volgens een strakke planning.

Ik vond het belangrijk dat Lisette qua achtergrond een stabiele basis heeft met haar Nyenrode studie. Eerlijk gezegd dacht ik eerst ‘iew kak’, maar tegelijkertijd is dat natuurlijk wel een serieuze opleiding. Ze is zeker niet zo’n zelf uitgeroepen business coach, maar weet heel goed waar ze het over heeft.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op mijn website.

 

Petra de Krom

Business & Branding

We waren al een tijd bezig met de zoektocht naar een nieuw businessmodel voor een nieuwe markt. Een startup in ons bestaande bedrijf. We hadden behoefte aan een frisse blik, de juiste kritische vragen en feedback van een buitenstaander met verstand van startups en een goed marktgevoel. Intern is het immers makkelijk om het met elkaar eens te zijn. Door een Nyenrode workshop kwam ik Lisette op het spoor, de frisse blik en het klankbord dat we zochten.

We hadden in de basis kennis genoeg, maar je kunt op papier nog zo’n geweldig businessmodel bedenken, er zitten altijd blinde vlekken in. Een buitenstaander kan vaak veel gemakkelijker de vinger op de zwakke plekken leggen. We wilden weten wat we nog over het hoofd zagen. Is het een goed plan, is het kansrijk genoeg om in de markt te zetten of zien we wat over het hoofd? Zijn er pitfalls? Wat staat er eigenlijk, wat zie je gebeuren, hoe komt het over van buitenaf? Ook in marketingtechnische zin, en natuurlijk de uitstraling. Daar zijn we uitstekend mee geholpen.

Onze koers is, ondanks turbulente tijden en wisselingen in het team, met wat zigzaggen, mede dankzij Lisette redelijk steady gebleven en we groeien inmiddels goed. We ontdekten dat we met de onderkant van de markt nooit de super professional zouden worden die we willen worden. We voelen ons het beste bij het verkopen van iets wat echt veel waarde geeft. Hoge kwaliteit. Dus we richten ons nu op de fijne kansrijke klanten. Ook enorm veel beter voor je eigen energie trouwens.

We leerden ook op andere dingen te letten dan rationele dingen zoals data, succesratio’s en financiële analyses. Lisette attendeert ons vaak op de emoties en gevoelens die op de achtergrond meebepalen bij onze klanten, ons eigen team en dit soort processen. Er is soms sprake van de angst voor controleverlies of wantrouwen. En oog hebben voor die emotionele kant en er rekening mee houden blijkt uiteindelijk bepalend te zijn voor het succes!

Lisette is kritisch eigenzinnig, in positieve zin. Met een goede blik op de emotionele kant van alle processen en interactie zowel bij ons als bij onze klanten. Ze durft kritische vragen te stellen die prikkelen, wakker schudden en de focus verleggen. Die kritische blik van buitenaf is goud waard want dat challengt je om óf te onderbouwen dat het klopt óf je komt erachter dat je ergens onvoldoende over hebt nagedacht.

Wil je weten wat ik doe? Kijk op The Driving Force en BuyFresh

Frank Ottenhof

The Driving Force & Buy Fresh

De 5 meest gestelde vragen

Waarom een business coach?

Waarom overweeg je een bedrijfscoach? Dat is de 1e vraag. Waar loop je tegenaan en wat wil je bereiken?

Het is verfrissend en verrassend als je jouw business eens door een buitenstaander zoals een bedrijfscoach laat bekijken. Je ziet je eigen blinde vlekken en bottlenecks meestal niet. Het is als een frisse wind door je bedrijf.

Jouw zakelijke, strategische en persoonlijke uitdagingen worden heel snel zichtbaar. Pas aan wat nodig is en bouw met elkaar wat je nog niet hebt. Zo bouw je jouw fundament voor groei en de toekomst (stel dat wij zouden samenwerken).

Het kan ook zijn dat je voor een specifiek onderdeel een bedrijfscoach of business coach zoekt. Voor de branding of marketing, jouw visie en strategie, het ontwikkelen van een online aanbod of sales. Kijk goed of je een specialist of een generalist wenst.

Ondernemen is de ’trekhaak’ voor persoonlijke groei. Als jouw business groeit, ontwikkelt je jezelf als ondernemer vanzelfsprekend ook. Met een goeie coach die hier oog voor heeft, zit je jezelf niet langer in de weg. Ruim je jouw persoonlijke obstakels op. Dat geeft je het lef om de keuzes te maken die het beste bij jou en jouw bedrijf passen. Zo heb je zakelijke én persoonlijke winst.

Je komt direct in actie, alleen al vanwege de investering die je terug wilt verdienen. Groeien gaat makkelijker, sneller en gerichter met een bedrijfscoach dus bereik je ook sneller je doelen. Vraag altijd een gesprek aan met de coach en kijk goed of je een klik hebt. Dat is cruciaal voor een succesvolle samenwerking.

Wat doet een business coach?

Een goede bedrijfscoach vindt het goud in jouw ‘schatkist’ en reikt je alles aan om hier het maximale uit te halen. Het gaat niet alleen over jouw bedrijf maar natuurlijk ook over jou. Je ontdekt jouw zakelijke en persoonlijke blinde vlekken en bottlenecks, zodat je die aan kunt pakken.

Waar wil jij de nadruk op leggen? Het zakelijke deel, het persoonlijke deel of een combinatie van beide? Iedere bedrijfscoach heeft een eigen insteek, unieke achtergrond en ervaring. Kijk goed wat het beste bij jou en jouw hulpvraag past.

Een goede bedrijfscoach houdt je een kritische spiegel voor, geeft je concreet advies en reikt praktische tools aan. De coach helpt je bij lastige keuzes en weet vaak de kortste en beste weg. Je gaat uit je comfort zone en komt in actie. Door de vooruitgang groeit jouw zelfvertrouwen en je saboteert jezelf niet meer.

Er zit een groot verschil tussen bedrijfscoaches dus kijk goed wie er het beste bij je past. Lees dit blog voor 10 tips om de juiste bedrijfscoach te vinden.

Ik ben enthousiast. Wat kost dit Gouden Groei Programma?

Niks, noppes, nada. Echt waar?

Dit programma levert je juist geld op en verdient zichzelf dubbel en dwars terug. De enige showstopper is als jij zelf te weinig in actie komt. Bijna ondenkbaar met mijn aanstekelijke enthousiasme en power.

Even serieus: de investering is €20.000,- voor 12 maanden commitment en coaching, of €14.000,- voor 6 maanden (excl. btw). Je kunt in termijnen betalen als je dat wil. Ik ga voor jou en jouw business door het vuur en zal er alles aan doen, met inzet van externe hulp als nodig, om jou te helpen aan een florerend rijk leven met een simpel bedrijf.

Wat levert businesscoaching op?

Geld natuurlijk. Businesscoaching moet meer opleveren dan de investering. Zo simpel is het!

Daarnaast leer je ontzettend veel en snel van een businesscoach. Je groeit niet alleen zakelijk maar ook als ondernemer en mens. Jouw zelfvertrouwen, autonomie en plezier groeien mee. Daar heeft jouw hele business baat bij, ook jouw team als dat er is.

Andere belangrijke opbrengsten zijn: Heerlijke rust in je hoofd. Regie. Helderheid over de toekomst, richting, structuur en focus. Nieuwe dosis energie. Impact. Zelfstandigheid, vrijheid en nog veel meer!

Wat gaan we doen met coaching?

Een traject of programma is bij elke coach weer anders. De aanpak verschilt en daarmee de duur en investering.

Bij mij, Lisette Brattinga, ligt de focus op groeien naar het volgende omzetniveau met een bewezen Gouden Groei Formule© of voor starters is er het Succesvol Starten programma (Klik op deze link als je starter bent).

 1. We starten met een verhelderende Belafspraak. We kletsen over jouw bedrijf, waar je naar toe wilt groeien, waar je tegenaan loopt en of ik je daar mee verder kan helpen. Voelt het OK? Dan doe ik je een voorstel om je meestal 6 of 12 maanden onbeperkt te helpen. Geen klik? Dan ben ik daar eerlijk over en geef ik je een waardevol advies mee.
 2. Bij een JA gaan we lekker aan de slag. In de face to face kick-off komt jouw droom tot leven, wordt jouw ambitie helder, stellen we doelen en de 1e acties vast. Ook ontdek ik de groeibriljanten in jouw schatkist, zodat je positief opvalt tussen anderen.
 3. Ik licht jouw bedrijf van top tot teen door tijdens de spot-on business diagnose. Ik kijk naar alle onderdelen en alles wat je al hebt ingericht. Ik weet in no-time wat er niet klopt of ontbreekt. De bottlenecks en strategische uitdagingen komen boven drijven. We passen aan wat nodig is en we bouwen samen aan wat je nog niet hebt. We maken het concrete plan en (ver)bouwen jouw fundament voor groei en de toekomst. Deze business diagnose is ook als verkort traject te boeken.
 4. Tijdens deze ‘verbouwing’ gaat de verkoop gewoon door. Je gaat meteen in de actiestand met een heldere strategie. Je weet precies wat je moet doen. Je gaat dus lekker aan de slag. En dan is het een kwestie van evalueren en bijsturen.
 5. Als je deze Gouden Groei Formule© eenmaal door hebt, dan heb je daar voor altijd plezier van. Je snapt wat er bij groei komt kijken en weet wat je moet doen. Voortaan kun je jouw business met succes naar alle volgende levels laten groeien.
 6. Onbeperkt kun je een beroep op mij doen. Dit is een groot verschil met andere business coaches. Al jouw vragen, lastige keuzes, twijfels, persoonlijke en zakelijke uitdagingen zijn bespreekbaar. Ik help je van A tot Z met alles wat er nodig is voor jouw groei. Zo bereiken we samen de beste resultaten!
Open WhatsApp Chat
💬 Hi!
Even chatten?
Hi! 👋
Heb je een vraag?